Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин

Бизнесът - сила за добро

 

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

 

апр

14

 

Covid-19: How Business Can Support Women in Times of Crisis - уебинар на UNGC Academy

апр

22

Future of Work: Staff & Skills Retention in Times of Crisis - уебинар на CSR Europe

май

13

How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero на UNGC Academy

апр

23

Circular Economy, Circular Production & End-of-Life Management - уебинар на CSR Europe

юни

15-16

20th Anniversary Virtual Leaders Summit - онлайн

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

Covid-19: How Business Can Support Women in Times of Crisis - уебинар

Уебинарът от специалната серия на Академията ще разгледа какво може да предприеме бизнесът , за да подкрепи  правата и животa на жените и момичетата по време на пандемията Covid-19.

Поради множество фактори жените по света са не пропорционално   афектирани от здравната и икономическата кризата. Именно заради това всички сектори на обществото, от бизнеса до гражданите, имат отговорността да защитят жените като предприемат адекватни действия, с които да минимизират негативния ефект върху тях.

Научете повече


Future of Work: Staff & Skills Retention in Times of Crisis - уебинар

Поради настоящата криза компаниите срещат предизвикателства на много фронтове. 

Този уебинар цели да представи най-добрите практики, инструменти и предизвикателства, с които компаниите се срещат, когато става въпрос за задържането на служители по време на криза.

Ще научите как да се възползвате от финансовите инструменти на ЕС, какви мерки можете да предприемете, за да запазите служители и да научите някои добри политики от хора и бизнеси в същата ситуация като Вас.

Научете повече 


How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero

Научно-доказаните цели позволяват на компаниите да създадат ясни и ефективни политики, с които да станат по-устойчиви като едновременно продължат да се развиват финансово.

В този уебинар ще научите какво точно представляват научно-доказаните цели, какво са нетни -улеви емисии и как да се подготвите, за да зададете нетно-нулева цел във Вашата компания.

Научете повече 


Circular Economy, Circular Production & End-of-Life Management - уебинар

Кръговата икономика е все по-актуална тема сред правителства и сред бизнеса. Консумацията ни на всевъзможни продукти създава все повече и повече проблеми за околната среда.

Но кръговата икономика може да бъде решение на този проблем като представи модел на потребление стил "Намали, поправи, използвай отново и рециклирай".

В този уебинар ще научите кои са ключовите характеристики на кръговата икономика, ще чуете историите на две компании и това как те са въвели принципи на кръговата икономика, и ще обсъдите как тези примери могат да вдъхновят други да предприемат същата промяна.

Научете повече


20th Anniversary Virtual Leaders Summit - онлайн

Срещата на лидерите от високо равнище ще се проведе виртуално за едно по-голямо, по-добро и по-приобщаващо преживяване. Програмата ще "преследва слънцето", за да позволи на участниците и локалните мрежи да участват в удобно за тях време.

Форумът ще съчетае вече изготвената програма с нови, по-достъпни събития, за да може всички заинтересовани страни да участват, без ограничение.

Регистрирайте се в линка отдолу.

Научете повече


 

 
 
 

НОВИНИ

Какво ще промени и ни остави пандемията? Мнението на председателя на Българската мрежа, г-н Огнян Траянов

„Дълбокото и всеобхватно сътресение, предизвикано от COVID-19, ще остави следи и предизвика личностни промени. Промени в гражданското съзнание, навиците, в границите на осъзнатата необходимост, определяща разбирането ни за свобода и лични права…Всяко предизвикателство е и възможност. Ще извлечем ли ползи?…Пандемията ни показа още по-ярко, че всички живеем в глобален свързан свят, в глобалното село наречено планета Земя и проблемите на едно общество се превръщат в проблеми на всички.“

 

Прочетете повече»

 

 

Лизе Кинго: Обединен бизнес, за да преборим COVID-19 чрез десетте принципа

„Като глобално бизнес общество, нека се водим от решителност, солидарност и предпазливост в седмиците и месеците, които предстоят. Нека разчитаме на силата на десетте принципа на Глобалния договор и да се съюзим срещу пандемията COVID-19“, заяви изпълнителният директор на Глобалния договор на ООН. 

 

Прочетете повече»

 

Специален апел от Глобалния договор на ООН: Обединен бизнес в отговор на COVID-19

Глобалният договор на ООН отправя призив към всички компании за обединени действия, за да намалим скоростта на разпространение на вируса, да подкрепим служителите и да улесним непрекъснатостта и бързото възстановяване на бизнеса:

 

Прочетете още » 

 

Българската мрежа се включи във виртуалното обучение на децата

В момент, в който децата са принудени да учат уроците си дистанционно с помощта на дигитални образователни платформи, ние сме подготвени! Като част от новия ни проект „Професиите отблизо“, Българската мрежа споделя 13 заснети лекции на специалисти, които разказват за професиите си по време на Базар на професиите 2019.

 

Прочетете още »

 

Бизнесът в България по време на криза – отговорност и солидарност

Епидемията от COVID-19 е безпрецедентно предизвикателство за всички: държавата, бизнеса, неправителствения сектор, гражданите. Тепърва ще изследваме ефекта от кризата, но в актуалната обстановка на преден план излизат някои явления, на които си струва да се обърне внимание. 

 

Прочетете повече »

 

Бизнесът по света по време на криза – отговорност и солидарност

COVID-19 пандемията послужи като лакмус и извади на преден план волята, посвещението и грижата на частния сектор за добруването на обществото. В следващите редове можете да прочетете няколко вдъхновяващи реални примери за първите действия на водещи международни компании, част от световното семейство на Глобалния договор на ООН.

 

Прочетете повече »

 

 

 

 

АЕЦ "Козлодуй" с подкрепа за лечебните заведения

Предоставените 100 000 лева на УМБАЛ „Александровска” ЕАД и 800 000 лева на Военномедицинска академия са предназначени за закупуване на медицинска апаратура, консумативи, защитни облекла и тестове за диагностициране на болестта, довела до световна пандемия.

 

Прочетете още »

 

БСК с нова рубрика за добрите практики за устойчиво развитие на бизнеса по време на криза

В дни, в които светът е изправен пред предизвикателството да се пребори с епидемията COVID-19, Българската стопанска камара и компаниите, членуващи в нея, доказват необходимостта от прилагането на добрите практики на корпоративната социална отговорност.

С информацията в новата ни рубрика ще представяме добрите практики за устойчиво развитие на бизнеса по време на криза

 

Прочетете още »

 

 

 

Технологика и 3D технологиите в борбата срещу Covid-19

ТехноЛогика се присъедини към кампанията #ЗАДОБРОТО срещу COVID-19 в България с възможностите на 3D принтирането. Трите налични в офиса на фирмата 3D принтери от различен клас произведаоха 50 бр. рамки за така необходимите медицински шлемове.

Прочетете още »

 

 

ВУЗФ: Как се адаптира бизнесът по време на криза?

В този материал заместник-ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) Радостин Вазов ще сподели повече за това как се развива в момента учебното заведение, как успява да комуникира със своите студенти и да продължава своята дейност.

 

Прочетете още »

 

 

А1 дари на УМБАЛ „Александровска“ пет дихателни апарата.

А1 дари безвъзмездно на лечебното заведение средствата, необходими за закупуване на пет дихателни апарата, за да помогне на университетската болница "Александровска" при лечението на болни от COVI-19. Дихателните апарати ще останат собственост на здравното заведение след края на пандемията от коронавирус.

Прочетете още »

 

 

25 дни: Фондация BCause и дарителството срещу Covid-19 в България

За първите 25 дни от началото на извънредното положение в България даренията по сметката на Фондация BCause са 966 189 лева.

 

Прочетете още »

 

 

Фондация “Лъчезар Цоцорков” подкрепя борбата с COVID-19 с дарение на лични предпазни средства и експресни тестове

Фондацията заявява своето желание и готовност да подпомогне дейността на държавата, здравните власти и Националния оперативен щаб, като предостави безвъзмездно лични предпазни средства и експресни тестове, за да обезпечат безопасността на медицинските екипи в лечебните заведения.

 

Прочетете още »

 

 

Пощенска банка дари 100 000 лв. на "Майчин дом" в подкрепа на борбата с Covid-19

Пощенска банка направи безвъзмездно дарение в размер на 100 000 лева на Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология “Майчин дом”.

 

Прочетете още »

 

 

ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" работи на пълна мощност и в условията на извънредно положение в България

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи на пълна мощност в условията на въведеното в страната извънредно положение заради заразата от COVID-19, с което допринася съществено за осигуряването на необходимите количества електроенергия за домакинствата и за работещите индустриални предприятия.

 

Прочетете още »

 

 

Bulgaria ON AIR прекрати гостуванията в студио като допълнителна мярка за сигурност срещу COVID-19

От 16 март националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR провежда всички интервюта с гости в актуалните си предавания дистанционно. Мярката е част от стремежа на телевизията и на цялата Investor Media Group да предотврати евентуално разпространение на COVID-19, ограничавайки достъпа до сградата на медийната група.

 

Прочетете още »

 

 

Фестивалът за документално кино за изкуство Master of Art идва в дома Ви с Овергаз

Необичайната ситуация не само не попречи на осъществяването му, а дори напротив: за наше щастие, фестивалът, който се провежда под мотото „Прегърни изкуството“, ще се състои в цели две издания. Първото идва онлайн от 9 до 30 април пред малкия екран в уюта на дома ни, а срещите на живо ще ни радват есента. Овергаз неотменно застава зад фестивала за трета поредна година. Kомпанията безотказно реализира своите дългосрочни партньорствa в подкрепа на изкуството и културата.

 

Прочетете още »

 

 

Броят на двойките царски орли  в България достигна рекордните 32 благодарение на EVN

В периода 2013 – 2018 г. Електроразпределение Юг (част от EVN) и БДЗП реализираха LIFE проект „Живот за царския орел“. В рамките на проекта, бяха обезопасени 2 340 електрически стълба със защитни изолации и 42 km въздушни електропроводи.

 

Прочетете още »

 

 

Студентският съвет на Софийския университет организира  „Всичко е любов“ Vol.2

За втора поредна година Студентският съвет на Софийския университет организира конкурса „Всичко е любов“. На 5 март 2020 г. се проведе церемония, на която победителите в трите категории на конкурса – картина, фотография и литература, бяха наградени.

 

Прочетете още »

 

 

Започна реализацията на комплексна политика за прилагане на мерки за енергийна ефективност в УНСС

В учебните корпуси на университета бяха предприети дейности по създаване на условия за намаляване на разходите за електроенергия и топлоенергия (вкл. и изразходването на вода) и комплексни мерки за енергийна ефективност.

 

Прочетете още »

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 09 Apr 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.