Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

   

фев

12

Връчване на Годишен знак "Отговорна компания - отговорни служители" за 2019 година

март

30

Making Global Goals Local Business в Джакарта, Индонезия

 

юни

10-11

Brussels SDG Summit 2020 - Брюксел

 

 

юни

15-16

Среща на лидерите от високо равнище - Ню Йорк

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Връчване на Годишен знак "Отговорна компания - отговорни служители" за 2019 година

Годишният знак за дарителство от работно място е ежегодно отличие за компаниите, насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи, като част от политиката на компаниите за КСО.

Отличието се връчва за шеста поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).
Вход с покани.

Научете повече 


Making Global Goals Local Business в Джакарта, Индонезия

Making Global Goals Local Business е съвместна двудневна конференция организиране от Локалната мрежа в Индонезия и Глобалния договор на ООН, на която държавни представители, изпълнителни директори, локлани мрежи и бизнес лидерите ще дискутират ролята на 10-те принципа и Целите за устойчиво развитие.

Целта на събитието е да включи всички заинтересовани страни в разговорите за най-важните глобални теми свързани с устойчивостта.

Научете повече 


Brussels SDG Summit 2020

Тази година срещата ще е с тема "Transforming Business for a Sustainable Europe".

На 10-ти юни ще се проведе общото сърбание на CSR Europe, а след това бизнес лидери от различни индустрии ще направят важно изказване относно приноса на бизнеса към Европейския зелен пакт и ще представят новата Европейска стартегия за индустрията.

На 11-ти сутринта ще се проведе обичайното сутрешно пленарно заседания, а следобед ще се проведат кръгли маси за проблемите свързани с устойчивостта на бизнеса.

Научете повече


Среща на Лидерите от високо равнище в Ню Йорк

Регистрирайте се за срещата на лидерите от високо равнище 2020, която ще се проведе на 15 и 16 юни в Ню Йорк. 

Срещата на лидерите от високо равнище ще събере 2000 от най-важните световни лидери за корпоративна устойчивост. Те ще дискутират и дебатират ценностите на ООН, бъдещето на многостранната политика и ролята на бизнеса, който е базиран на принципи в напредъка и достигането на Глобалните цели за устойчиво развитие.

Научете повече 

 
 

НОВИНИ

Изпълнителният директор на Глобалния договор на ООН Лизе Кинго с годишното си писмо по случай 20-та годишнина на Глобалния договор

Изпълнителният директор на Глобалния договор призова за общи действия и решителност през новото десетилетие. В годината, в която ООН навършва 75, а Глобалният договор 20, имаме нужда от силно лидерство, за да постигнем Целите за устойчиво развитие до 2030 г.

Прочетете цялото писмо »

 

SDG Ambition ще помогне на бизнеса да засили активността си по изпълнението на Целите за устойчиво развитие

Начало на инициативата даде Антонио Гутериш, главният секретар на ООН, по време на Световния икономически форум в Давос. Инициативата ще позволи на компаниите, които я ползват, да въведат по-добра и ефикасна рамка за устойчивост в бизнес стратегията си.

Прочетете още » 

 

С новия инструмент SDG Action Management всички компании по света ще могат да следят прогреса си по изпълнението на Целите за устойчиво развитие

С оставащи 10 години за постигане на Целите за устойчиво развитие, SDG Action Management компаниите ще могат да следят обстойно прогреса по изпълнението на Целите. Нещо повече, заедно с SDG Ambition, инструмента ще позволи въвеждането на усотйчиви практики в бизнеса.

Прочетете още »

 

SDG Media Zone беше за първи път в Давос за Световния икономически форум

SDG Media Zone присъства за  първи път на Световния икономически форум в Давос, където събра предстаители на различни правителства, служители на ООН, изпълнителни деректори, активисти и предприемачи за панелни дискусии върху теми свързани с Целите за устойчиво развитие.

CSR Europe отразиха Базар на професиите на европейско ниво

3 месеца след приключването на Базара, той продължава да жъне успехи! След като Глобалният договор на ООН отрази събитието в международните си новини, сега и CSR Europe споделиха иницаитивата на европейско ниво. Усилията и успеха на Базара продължават, а отзвука от него става по-мащабен.Тази годинна ще се проведе седмото поредно издание, а записването за компаниите, които искат да участват, вече е отворено!

Прочетете повече »

 

Проектът на БСК MyCompetence е разпознат от Европейската комисия

„MyCompetence предлага добра практика и пример за други страни от ЕС“, се казва в Доклад на Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и приобщаване“ към Европейската комисия. Докладът представя ключови обобщения от партньорската проверка на Националната информационна система за оценка на компетенциите MyCompetence, създадена от Българската стопанска камара.

Прочетете повече »

 

Газоразпределителните табла на Овергаз като произведение на изкуството

Кой казва, че газоразпределителните табла не могат да бъдат красиви? Независимо в коя част на дадено населено място се намират, те винаги могат да внесат красота в градската среда. Талантливите художници от „140 идеи“ артистично оформиха таблата на Овергаз в България. 

Прочетете повече »

 

Делойт е отличен от Brand Finance за най-стойностния бранд в сферата на търговските услуги за втора поредна година​

На 22 януари Brand Finance, водеща световна компания за независима оценка на брандове, обяви Делойт за най-ценната марка в света в сферата на търговските услуги.

Прочетете повече »

 

 

С 90 000 тона спестени СО2 емисии за 8 години EVN Топлофикация стартира нова кампания за по-чист въздух в Пловдив

Напоследък все по-широко засегната е темата за чистотата на въздуха, който всички ние в страната ежедневно дишаме.Знаете ли, че България е една от страните с най-високи нива на замърсяване на въздуха – в пъти над поставените от ЕС норми? Новата когенерация на EVN не отделя във въздуха вредни вещества като фини прахови частици, серни диоксиди и диоксини.

Прочетете повече »

 

Пощенска банка с отличие за проекта Dare to Scale с Endeavor Bulgaria

Пощенска банка получи награда за устойчиво развитие на бизнес средата в България с уникалния си проект Dare to Scale с Endeavor Bulgaria. Призът от Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце”, беше връчен от заместник – министъра на икономиката Лилия Иванова. Отличието е за пилотна програма за растеж Dare to Scale, реализирана през 2019 г. – първата от този род в България, насочена към бизнеси с потенциал за по-мащабно разрастване на дейността си.

Прочетете повече »

 

ОББ спечели 3 международни награди през изминалата година

Международните бизнес награди Stevie Awards отличиха с бронз в категория “PR кампания на годината – изкуство и забавление“ кампанията „Екип Синьо с вертикален маратон до Луната“ за вертикалното състезание 24 етажа нагоре и 24 етажа надолу в централата на ОББ. Същата инициатива се нареди сред финалистите в категория „Комуникация сред служителите“ в наградите 2019 SABRE Awards EMEA за Европа, Близкия Изток и Африка. Превръщането на банков клон в ОББ Галерия е другият проект, който получи международно отличие в категория „Проект за обновяване на градска среда“ на наградите Emerging Europe с церемония в Лондон. 

Прочетете повече »

 

Завършва програмата „Забавно лято, грижовна есен“, осъществявана от Фондация BCause с финансовата подкрепа на „Филип Морис България” ЕООД, а заедно с нея и "Академия за местни предприемачи" 3.0

„Академията за местни предприемачи“ е част от програмата за развитие на местните тютюнопроизводителни общности „Забавно лято, грижовна есен“ и се осъществява от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България. Дейността и съпътстващите я активности са предназначени за предприемачи, производители, земеделци, търговци – без ограничение в икономическия сектор, а също нестопански организации с идея за стопанска дейност в полза на идеалните си цели.

Прочетете повече »

 

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ обзаведе с кухня центъра на Националната организация „Малки български хора“

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подсигури специално кухненско оборудване за центъра наНационалната организация „Малки български хора“ в София. То ще има ключово значение за комфорта на хората, които отсядат в центъра за лечение или обучения. Кухнята е със специален дизайн, който е съобразен с ръста и подвижността на ползвателите. 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 04 Feb 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.