Компании-участници

    Инициативата „Отговорният избор“ е отворена за всички отговорни компании. Пилотното й издание ще се осъществи от Овергаз Инк. АД, КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, ТехноЛогика ЕАД, Софарма АД и Мобилтел АД. и  ще приключи през есента на 2015 г.
Ако припознаете идеята на този проект и за своя идея, можете да се присъедините към следващото му издание. Разяснителната кампания и записването за него ще започнат през септември 2015. Българската мрежа на Глобалния договор ще предостави методика и експертна подкрепа за организиране на подобна инициатива и във Вашата компания.

 

images  Овергаз е водеща компания на българския пазар, специализирана в разработване, изграждане и предоставяне на инфраструктурни услуги в областта на газификацията. Компанията удовлетворява потребностите на своите клиенти, като предоставя цялостни решения с високо качество на конкурентни цени.
b_59bac705d2d3abdbcb146b17aecb046f КонтурГлобал Марица Изток 3 е топлоелектрическа централа с мощност 908 MW и е една от четирите електроцентрали на яжен централен комплекс Марица Изток. След мащабна рехабилитация 2004-2009 година централата става първата топлоелектрическа централа в цяла Югоизточна Европа, като покрива всички стандарти на ЕС за околната среда. Допълнителни подобрения са в процес на изпълнение, за да се гарантират по-ниски нива на емисиите, влязащи в сила през 2016 г.
index  Мобилтел ЕАД е телекомуникационен оператор в Бълагрия, известен с търговската марка Mтел. Компанията е собственост на австрийския  телекомуникационен доставчик Telekom Austria Group. Мтел предлага мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, IPTV и сателитна телевизия. Мобилтел е най-големият мобилен оператор в България с над 4,2 милиона клиенти и пазарен дял от 37,6%. От основаването си досега компанията е инвестирала над 2,5 милиарда лева за развитие на мрежи и услуги.
^19A90A4E9B6176EA0A39E8B6E03994B3789C9CAD7B2F075DD5^pimgpsh_fullsize_distr  СОФАРМА е водещ български фармацевтичен производител, с повече от 80 години история, изцяло сертифициран по GMP. Оригиналните продукти на компанията Карсил®, Нивали®, Табекс®, Трибестан® и др. са познати в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.
9 ТехноЛогика е водеща българска софтуерна фирма, която от 1990 г. развива комплексна дейност в сферата на информационните технологии: внедряване на информационни системи, разработка на софтуер, консултантски услуги и специализирано обучение.
ТехноЛогика развива целенасочена иновативна дейност – усвоява, адаптира, доразвива нови информационни технологии и създава технологични средства.