“Базар на професиите”

'Базар на професиите' през годините

Програма "Базар на професиите" Новини

Базара на професиите 2024

Записването за „Базар на професиите” 2024 стартира! За десета поредна година най-голямото публично изложение за [...]

Програма "Базар на професиите"

Базар на професиите 2023

На 24 и 25 ноември, в София Тех Парк, зала “Джон Атанасов”, “Базар на Професиите” [...]

Програма "Базар на професиите"

Базар на професиите 2021

„Базар на професиите” е най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании [...]

Програма "Базар на професиите"

Базар на професиите 2020

“Базар на професиите” най-голямото публично изложение за представяне на професии пред ученици от компании и [...]

За “Базар на професиите”

„Базар на професиите” е продължение на „Гордея се с труда на моите родители“ и е най-голямото публично изложение за представяне на професии от компании и професионалисти. Традиционно Базарът се провежда в последните петък и събота на ноември.

На събитието деца и младежи на възраст между 13 и 23 г. имат възможността да се запознаят, както с традиционни и значими за обществото професии като лекар, учител, журналист и т.н., така и с „професии на бъдещето“.

Всяка година в програмата на Базара са включени дискусионни панели, лекции и разговори с представители на различни професии, работилници, както и щандове, на които посетителите могат да се докоснат до дейността на компаниите и да разговарят с хората, които работят в тях.

“Събитията ни за младежко професионално ориентиране вече се утвърдиха като работещата платформа, която не само представя многообразието от професии и дълбочината на всяка една от тях, но и превръща срещите между доказаните специалисти и младежите в увлекателна интеракция между бъдещи колеги. “Гордея се с труда на моите родители” и “Базар на професиите” създават мост между образованието и бизнеса, между настоящето и бъдещето на професиите и компаниите, и показват, че откритото професионално призвание носи и лично удовлетворение”, сподели Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българската мрежа.

 

Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН предоставя на компаниите различни възможности за участие в събитието чрез:

  • Специализирани щандове, на които компанията да представи една или повече свои професии;
  • Работилници, където младежите да могат практически да се докоснат до работата на компанията;
  • Участие с лектор, представящ професията си в кратка лекция тип TED или в тематичен дискусионен панел;
  • Дискусионни панели по предварителна програма с различна интензивност на ангажиране на вниманието и с участие и на разпознаваеми лица – инфлуенсъри и публични личности.

„Базар на професиите“ е с вход свободен за своите посетители и може да посрещне както цели училищни класове, така и от родители и техните деца.