Проектът „Игри за добрини“ продължи на тенис вълна

IMG_9912

Проектът „Игри за добрини“ продължи на тенис вълна

 

След футболния турнир на 1-ви юли, тази събота отборите взеха участие в проекта „Игри За Добрини“, този път мерейки сили на тенис корта.

На червения корт едни срещу други се изправиха състезателите на Аурубис, Овергаз, Софарма и ТехноЛогика ЕАД, които се бориха за следните избрани от тях социални каузи:

  • Аурубис се състезава в подкрепа за лечение на деца от района на Пирдоп
  • ТехноЛогика ЕАД игра за закупуване на учебни материали за пилотна Монтесори паралелка в общинското училище в Железница
  • Овергаз игра в подкрепа на ученици от енергийни специалности на професионалните технически гимназии в Ямбол и Русе. Каузата е пряко свързана с дейността на Овергаз и инвестиции в бъдещи газови специалисти
  • Отборът по тенис на Софарма игра за каузата на Любчо – Любомир Ивайлов Еленков, диагностициран с ДЦП (детска церебрална парализа). Любчо е на 14 години и има нужда от ежедневни процедури от различни терапии, а на есен е в осми клас в масово училище с ресурсно подпомагане.

IMG_9921_copy

Участниците ни направиха свидетели на спортсменска, оспорвана и атрактивна игра, а в крайното отборно класиране, състезателите на Софарма се пребориха за купата с най-висок общ резултат от 6 т. Достойно се представиха и отборът на Аурубис с 5 т., отборът на ТехноЛогика с 2 т. и отборът на Овергаз, всички от които се раздадоха на корта.

 

В индивидуалната напредвара отлично се представиха:

  • Тодор Николов, Аурубис – I-во място “Мъже”
  • Иван Иванов, Софарма – II-ро място “Мъже”
  • Диана Йосифова, ТехноЛогика – I-во място “Жени”
  • Наташа Бояджиева, Аурубис – II-ро място “Жени”

IMG_0060

 

Чекът с награден фонд от 2 000лв. ще бъде дарен за каузата на Любомир Еленков, за осигуряване на ежедневни терапии на дете с диагноза ДЦП (детска церебрална парализа). Повече информация за каузата може да прочетете тук.

 

Повече снимки от турнира може да разгледате в нашата галерия

 

Тенис турнирът се проведе с любезното домакинство на Софарма, а с помощта на партньорството ни с BCause: в помощ на благотворителността, даренията достигат до смислени каузи.

За повече информация относно проекта, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg