Стартира записването за „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите” 2022 на Българската мрежа

гордея се и базар

Събитията за младежко кариерно ориентиране на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите“, ще се проведат през ноември 2022. Десетото издание на проекта „Гордея се с труда на моите родители” е планирано за 1 ноември, Деня на народните будители. В края на месеца, на 25 и 26 ноември, осмият Базар на професиите ще затвърди позицията си на най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти. 

Хибридният формат на събитиято, с възможности за виртуални разходки, стрийминг и присъствие на живо, ще бъде запазен, за да даде възможност на повече деца и младежи да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. Същевременно присъствената програма ще бъде обновена, а възможността за интеракция с младежите ще направи досега им до професиите запомнящ се. Разбира се, присъственото участие на лектори и гости ще се определи от епидемиологичната обстановка и от политиките на всяка участваща компания. 

Двете ни събития за младежко кариерно ориентиране представят многообразието от професии чрез срещи с истински специалисти за десета поредна година. Те дават възможност на младите хора да открият своето призвание и професионалния път, който ще им донесе най-голямо удовлетворение и развитие. Нашите програми показват убедително и общественополезната и визионерска роля на бизнеса, който се грижи не само за собственото си бъдеще, но и прави мост между образованието и труда, и създава условия за удовлетворяваща реализация на младите хора.”, сподели Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българската мрежа. 

„Гордея се с труда на моите родители” е проект, в който компаниите отварят врати за децата на своите служители, за да ги запознаят с разнообразието от професии в една компания. Младежите имат възможност да видят родителите си в ролята на експерти, ценени със знанията и уменията си. Проектът цели да покаже, че трудът е потребност и ценност, че всяка професия е необходима за обществото и упражняването ѝ изисква придобиването на определено образование и квалификация. 

„Базар на професиите” е най-голямото публично изложение за представяне на професии от компании и професионалисти пред ученици. Проектът е продължение на „Гордея се с труда на моите родители”, но представя и професии извън рамките на компаниите – традиционни, но значими за обществото като лекар, учител, писател, както и нови и придобиващи широка популярност, и такива, които се очаква да бъдат необходими и търсени в бъдеще.

Очаквайте повече информация за програмата, формата и мястото на провеждане на събитията.

Компаниите могат да заявят своето участие до 01 октомври 2022 г. включително.

Те ще могат да разчитат на съдействие от Българската мрежа по подготовката за представяне на професиите и на практически съвети от наръчниците за провеждане на „Гордея се с труда на моите родители“ и „Базар на професиите”. 

Такса участие за компаниите: 

  • Гордея се с труда на моите родители и Базар на професиите:

за членове на БМГД: 1200 лв.

за компании не-членове: 1500 лв. 

  • Само за Базар на професиите:

* за компаниите, които са част от “Гордея се с труда на моите родители” 2022, няма такса за Базара

за членове на БМГД: 700 лв.

за компании не-членове: 1000 лв.

За да изявите своето желание да се включите в една от двете или в двете инициативи, моля, попълнете следната Заявка и ни я изпратете на secretariat@unglobalcompact.bg