Училище у дома с виртуално гмуркане в океана

Училище у дома с виртуално гмуркане в океана

IYORBank_CoralReefs_TheOceanAgencyДистанционното гмуркане е новото дистанционно работене.

Училища, събития и всякакви други дейности бяха спрени по цял свят заради разпространението на COVID-19, с препоръки за малко или никакво придвижване. Но това не означава, че не можем да се наслаждаваме на света и загадките, които се крият под и над повърхността му.

Агенцията за океаните (The Ocean Agency), партньор на Програмата на ООН за околната среда (UNEP), кани родители и деца да изпитат магията на океана и удивителния живот, който кипи в него, от комфорта на домовете си чрез кратко “пътуване от дивана”.

Вдъхновете се и се въвлечете във виртуални гмуркания, експедиции и “водни тестове” за загадачния подводен свят само с едно докосване на телефона или лаптопа.

Открийте кораловите рифове, които са сред най-разнообразните екосистеми на Земята, пълни с цветове, живот и мистерия, и разберете защо изчезват с несрещана досега скорост поради климатичните промени, замърсяване и други човешки дейности, които водят до унищожението им. Научете защо коралите излъчват ярка светлина и какво значи това не само за живота под водата, но и за нашата планета чрез “Приключението зад преследването на корала” (Adventure behind Chasing Coral), Историята на пътешественика, която включва феномена на светещите корали.

Кой е Вашият “вид роднина” из рифовете? Разберете и направете Ваша собствена трансформираща снимка (photo morph), която да споделите в социалните мрежи тук.

Научете повече за кораловите рифове, които са дом на повече от 25% от океанския живот и срещнете някои от най-завладяващите същества на океана чрез Goodle Earth Voyager. Наличен е за настолен компютър, лаптоп, iPhone и iPad. Можете да свалите приложението от тук и да се гмурнете в опознаването на удивителния подводен свят, в  който ще срещнете включително и останки от Втората световна война по начина, който изглеждат днес.

Направете си екзкурзия и се срещнете с водни животни, коралови рифове построени от хора и разгледайте корабокрушения чрез Google Expeditions, достъпно само за iPhone и iPad.

Научете много повече тук: https://theoceanagency.org/oceanedu

Кампания Glowing Gone: UNEP, в партньорство с Агенцията за океаните, стартира Glowing Glowing Gone, креативна кампания за привличане на вниманието към светещите корали или корална флуоресценция поради климатичните промени. Агенцията за океаните работи с Pantone и Adobe, за да превърне предупредителните цветове на светещите корали – жълто, синьо и лилаво – в три официални Pantone цвята, за да вдъхнови действия, които всеки може да предприеме.

Чрез Glowing Glowing Gone, Агенцията за океаните се надява да събере и обедини обществена подкрепа, за да подтикне приемането на политики и финансиране за предпазването на кораловите рифове и по този начин да спаси екосистемата, от която зависи цялата ни планета. Агенцията за океаните е “Рекламната Агенция за океана” – уникална, нестопанска организация, която използва креативна комуникация, технология и влиятелни партньорства, за да ускори опазването на океаните и действията срещу климатичните промени.

Тази статия използва материали от официалния сайт на Световния ден на околната среда – тук.