Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Април 2018

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

април

13

Работна среща „Здрави на работа“

 

април

26

Кариерен форум „Равенство значи повече“ 

 

 

май

10

Конференция "Образование и бизнес: Региони"

 

май

23

Brussels SDG Summit

 

 

 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

Работна среща "Здрави на работа"

Срещата предстои на 13 април, от 16 часа, в офиса на Мрежата.

Резултатът от общите усилия е насочен към  локализирането на топ 3-5 на рисковете на работното място, с цел превенция и начертаване на възможни колективни действия в тази област.

Кариерен форум "Равенство значи повече"

JAMBA и Ernst and Young Bulgaria правят първата крачка за включване и интеграция на хората, които имат различни възможности и потенциал.
За първи път в България над 20 големи български и международни организации ще предоставят възможност на хора с различни възможности (с ТЕЛК и без ТЕЛК) да станат част от техните екипи.

Прочетете още »


Конференция "Образование и бизнес: Региони"

 

Националният ТВ канал Bulgaria ON AIR е организатор на конференцията, част от темите на която са:
- Как да развием предприемачеството сред младежите и студентите в регионите?
- Образование и дигитални умения в регионите.
- Как се  изграждат и развиват таланти. Как се привличат и задържат на таланти в регионите?
- Как се насърчават ученици от горния курс и студенти за развитие на бизнес в регионална среда – менторство, осигуряване на финансова подкрепа, образователни и нетуъркинг практики. Нагласи към предприемачеството.

Събитието е с предварителна регистрация.

Прочетете още »


Brussels SDG Summit

Темата на тазгодишната конференция е: Укрепване на средствата за прилагане и съживяване на глобалните партньорства за устойчиво развитие.

Основният фокус на програмата ще бъде насочен към трансформирането на пазарите посредством осъществяване на партньорства за Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН.

Прочетете още »

 
 

НОВИНИ

Солвей Соди - нов член на НС на БМГД

В края на месец март, по време на проведено Общо събрание на БМГД на ООН, членовете на Сдружението единодушно избраха „Солвей Соди“ за своя нов член на Националния съвет.    

Прочетете още »

Вижте новите видео и информационна брошура за издание 2017 г. на програмата "Гордея се с труда на моите родители"

С гордост Ви представяме новите видео и информационна брошура за издание 2017 г. на програмата „Гордея се с труда на моите родители“ и Детския базар на професиите.

В информационната брошура може да прочетете какви са впечатленията на част от участниците, които миналата година отвориха вратите на работното си място за любознателните деца на своите служители.

Видеото е посветено на Базара на професиите и на това, какво е бъдещето на професиите. Вижте и чуйте мненията на професионалистите във видеото.

Споделете видеото и брошурата по Вашите канали и планирайте участието си в издание 2018.

Вижте брошурата на български »

Вижте брошурата на английски »

Гледайте видеото »

Прочетете годишния отчет за 2017 г. на БМГД на ООН

Отчетът е изготвен по нов дизайн и представя постиженията и резултатите по цялостната дейност на Българската мрежа през изминалата година.

Запознайте се и с календара на планираните през 2018 г. дейности на Мрежата тук.

Прочетете отчета »

Отворени програми за участие през 2018 г.

През 2018-та Българската мрежа продължава активната си дейност. Тази година предстои осъществяването на следните проекти и програми: Отговорният избор, Игри за добрини, Световен ден на околната среда, Гордея се с труда на моите родители, Базар на професиите, Национален план за действие, Pact 4 youth 

Прочетете още »

Знаем ли правата си като потребители в дигиталния свят?

Тазгодишната кампания на Световния ден на потребителя бе под мотото ,,По-добър дигитален свят” (#BetterDigitalWorld). По този повод Българската мрежа на Глобалния договор на ООН стартира третото издание на програмата „Отговорният избор”.

Прочетете още »

Служители на няколко компании научиха повече за това какви са техните права като потребители и как да ги защитават

На 26 март в Puzl CowOrKing се проведе открита лекция на тема ,,Правата ми като потребител в дигиталния свят‘‘, водена от Никола Пенчев, Правата ми.

По време на лекцията гостите получиха полезна информация за това кога правата им като потребители са нарушени и към кои институции да се обърнат при възникване на подобен казус; какви са законовите гаранционни рамки за предявяване на рекламация; кога и в какъв срок имат право да върнат закупена от тях стока, какви са особеностите на онлайн пазаруването.

Прочетете още »

Изберете категория Participant или Signatory за Вашето участие в Глобалния договор на ООН

С настъпването на 2018 г. Глобалният договор на ООН въвежда две отделни категории за участие в инициативата - Participant или Signatory. Научете повече за промените и категорията, към която Вашата компания принадлежи.

Прочетете още »

Надпревара за пластмаса в "Книги за смет" на Екопак

„Книги за смет” се завръща на 22 април 2018 г., като за първи път екологичната кампания поощряваща четенето ще се проведе едновременно в  5 града в страната. Тази година инициативата ще посети София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Стара Загора, точно в Деня на Земята.

Прочетете още »

Пощенска банка отново подкрепя образователната инициатива „Европейската седмица на парите“

За втора поредна година мениджъри от Пощенска банка взеха участие в „Европейската седмица на парите“, която се проведе от 12 до 16 март 2018 г. Съвместната инициатива е на Европейската банкова федерация, част от която е Асоциацията на банките в България и други национални банкови сдружения, и цели да подобри нивото на финансово образование на учениците в основните и средните училища в Европа.

Прочетете още »

ТехноЛогика търси своите нови стажанти

Ако имате интереси в областта на разработката на информационни системи и приложен софтуер с използването на .Net, Java, Oracle, MS SQL Server, включете се в стажантска програма 2018 на ТехноЛогика!

Прочетете още »

Курс по Социално предприемачество в Стопанския факултет на СУ за втора поредна година 

Курсът е избираем за бакалаври и магистри в Стопанския факултет и е отворен за всички съмишленици, които проявяват интерес към социалното предприемачество. Студентите ще имат възможност да придобият практически знания и умения, свързани с изграждане, финансиране и управление на социално предприятие.

Прочетете още »

БСК стартира изпълнението на проект „SMECOMP – Разпространяване на знания за иновациите в околната среда с цел повишаване на конкурентоспособността на МСП“

Проектът SMecoMP има за цел да създаде силно и устойчиво обединение за знание между висшите учебни заведения, центровете за професионално обучение и МСП за създаване на програми за обучение, да насърчи еко-предприемачеството, управлението и иновациите чрез разработване на образователни модули, основани на научни изследвания и обмяна на опит и добри практики и използване на иновативни инструменти и методи за образование и обучение.

Прочетете още »

Нова публикация на CSR Europe "European Pact for Youth - Equipping Youth for the Future of Work Making Business-Education Partnerships"

В тази публикация ще се запознаете с предложенията на бизнес лидерите за колективни действия по изпълнение целите на Пакта за младежта.

Прочетете цялата публикация »


 

Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 30 април 2018 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 11 Apr 2018

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.