Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Април 2020

Бизнесът - сила за добро

 

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

 

апр

14

 

Covid-19: How Business Can Support Women in Times of Crisis - уебинар на UNGC Academy

апр

22

Future of Work: Staff & Skills Retention in Times of Crisis - уебинар на CSR Europe

май

13

How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero на UNGC Academy

апр

23

Circular Economy, Circular Production & End-of-Life Management - уебинар на CSR Europe

юни

15-16

20th Anniversary Virtual Leaders Summit - онлайн

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

Covid-19: How Business Can Support Women in Times of Crisis - уебинар

Уебинарът от специалната серия на Академията ще разгледа какво може да предприеме бизнесът , за да подкрепи  правата и животa на жените и момичетата по време на пандемията Covid-19.

Поради множество фактори жените по света са не пропорционално   афектирани от здравната и икономическата кризата. Именно заради това всички сектори на обществото, от бизнеса до гражданите, имат отговорността да защитят жените като предприемат адекватни действия, с които да минимизират негативния ефект върху тях.

Научете повече


Future of Work: Staff & Skills Retention in Times of Crisis - уебинар

Поради настоящата криза компаниите срещат предизвикателства на много фронтове. 

Този уебинар цели да представи най-добрите практики, инструменти и предизвикателства, с които компаниите се срещат, когато става въпрос за задържането на служители по време на криза.

Ще научите как да се възползвате от финансовите инструменти на ЕС, какви мерки можете да предприемете, за да запазите служители и да научите някои добри политики от хора и бизнеси в същата ситуация като Вас.

Научете повече 


How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero

Научно-доказаните цели позволяват на компаниите да създадат ясни и ефективни политики, с които да станат по-устойчиви като едновременно продължат да се развиват финансово.

В този уебинар ще научите какво точно представляват научно-доказаните цели, какво са нетни -улеви емисии и как да се подготвите, за да зададете нетно-нулева цел във Вашата компания.

Научете повече 


Circular Economy, Circular Production & End-of-Life Management - уебинар

Кръговата икономика е все по-актуална тема сред правителства и сред бизнеса. Консумацията ни на всевъзможни продукти създава все повече и повече проблеми за околната среда.

Но кръговата икономика може да бъде решение на този проблем като представи модел на потребление стил "Намали, поправи, използвай отново и рециклирай".

В този уебинар ще научите кои са ключовите характеристики на кръговата икономика, ще чуете историите на две компании и това как те са въвели принципи на кръговата икономика, и ще обсъдите как тези примери могат да вдъхновят други да предприемат същата промяна.

Научете повече


20th Anniversary Virtual Leaders Summit - онлайн

Срещата на лидерите от високо равнище ще се проведе виртуално за едно по-голямо, по-добро и по-приобщаващо преживяване. Програмата ще "преследва слънцето", за да позволи на участниците и локалните мрежи да участват в удобно за тях време.

Форумът ще съчетае вече изготвената програма с нови, по-достъпни събития, за да може всички заинтересовани страни да участват, без ограничение.

Регистрирайте се в линка отдолу.

Научете повече


 

 
 
 

НОВИНИ

Какво ще промени и ни остави пандемията? Мнението на председателя на Българската мрежа, г-н Огнян Траянов

„Като глобално бизнес общество, нека се водим от решителност, солидарност и предпазливост в седмиците и месеците, които предстоят. Нека разчитаме на силата на десетте принципа на Глобалния договор и да се съюзим срещу пандемията COVID-19“, заяви изпълнителният директор на Глобалния договор на ООН. 

 

Прочетете повече»

 

Специален апел от Глобалния договор на ООН: Обединен бизнес в отговор на COVID-19

В момент, в който децата са принудени да учат уроците си дистанционно с помощта на дигитални образователни платформи, ние сме подготвени! Като част от новия ни проект „Професиите отблизо“, Българската мрежа споделя 13 заснети лекции на специалисти, които разказват за професиите си по време на Базар на професиите 2019.

 

Прочетете още »

 

Бизнесът в България по време на криза – отговорност и солидарност

COVID-19 пандемията послужи като лакмус и извади на преден план волята, посвещението и грижата на частния сектор за добруването на обществото. В следващите редове можете да прочетете няколко вдъхновяващи реални примери за първите действия на водещи международни компании, част от световното семейство на Глобалния договор на ООН.

 

Прочетет


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 07 Oct 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.