Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Май 2019

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

 

май

13

Международна конференция „Образование и бизнес“

 

юни

5

Световен ден на околната среда

юни

15

Игри за добрини - турнир по тенис на маса

юли

10

Академия на ГД на ООН UN Climate Summit 2019 — A Race We Can Win

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

Международна конференция „Образование и бизнес“

Международната конференция „Образование и бизнес“ на националната телевизия Bulgaria ON AIR тази година ще бъде много специална. „Истории от бъдещето“ е темата на новото 10-о юбилейно издание на конференцията. Тя ще се проведе на 13 май, от 19 часа, в Народния театър „Иван Вазов“.

„Образование и бизнес“ ще представи иновации от всички сфери на живота – от модата, през автомобилния сектор, чак до изкуството, за да илюстрира колко е ключова връзката между образованието и бизнеса. Акцент ще се постави и върху новата цифрова революция, роботизацията, дигитализацията на изкуството, културата и забавленията. 

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е партньор на събитието.

Прочетете още »


Световен ден на околната среда

5 юни - световният ден на околната среда през 2019 ще бъде посветен на борбата с мръсния въздух.

България е сред страните с най-високи нива на фини прахови частици във въздуха и на първо място в Европа по този показател. Според данни на Световната здравна организация, в следствие от замърсяването у нас, средно 15 000 българи умират всяка година. Жертвите в света достигат 7 милиони души.

Българската мрежа по традиция ще организира ежегодно събитие и ще насърчи своите членове и заинтересованите страни да се включат в тазгодишната кампания за по-чист въздух.

Прочетете още »

Игри за добрини - турнир по тенис на маса

Запишете участието на своя отбор като попълните заявка и я изпратите на нашия имейл адрес secretariat@unglobalcompact.bg. 

Следете актуални новини за турнирите на нашата Facebook страница.


Академия на ГД на ООН - UN Climate Summit 2019 — A Race We Can Win

В тази сесия Академията експертите на ООН ще предоставят най-новата информация за срещата на високо равнище, Climate Summit в Ню Йорк, на 23 септември 2019 г., и свързаните с нея събития и дейности, както и как бизнесът може да участва.

Ще чуем и от компании, които засилват ангажираността си, за да дадат значим принос към срещата на върха. 

Академията е създадена, за да предостави на компаниите членове ниво Participant на ГД на ООН необходимите им знания и умения, за да осъществят своите устойчиви цели. 

Прочетете още »

Следващи издания »

 

НОВИНИ

Запишете се за участие в "Игри за добрини"-турнир по тенис на маса!

Българската мрежа дава старт на записването за участие в една от най-популярните си инициативи, "Игри за добрини" и първия от четирите спортни турнира - този по тенис на маса. Състезанието ще се състои на 15 юни в зала Арена Асарел, Панагюрище, а наши любезни домакини ще бъдат Асарел Медет. И тази година ви каним да се присъедините към компаниите, които в две поредни издания се включиха в инициативата и подкрепиха каузите, в които вярват и които подкрепят.

Прочетете още »

Водещи български компании застават зад ново Споразумение за Европа

На 6 и 7 май 2019 г. в Брюксел бе проведена среща на високо равнище, организирана от CSR Europe, в която взе участие и Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. В рамките на събитието близо 100 изпълнителни директори на водещи български и световни компании заявиха своята готовност да обединят силите си за постигане на ново Споразумение за Европа. 

Прочетете още »

Български студенти от университета в Ковънтри потърсиха път обратно към България

В рамките на двудневна визита в Университета  Ковънтри (Великобритания) председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов и делегация от Министерство на младежта и спорта, водена от заместник-министъра на младежта и спорта Николай Павлов, се срещнаха с 70 български студенти обучаващи се там в момента.

По време на срещата студентите се интересуваха от това, какви възможности за тяхното професионално развитие предлага отговорният българският бизнес.

Прочетете още »

Дарина Георгиева за опазването на околната среда от ЕС

Страните от Европейският съюз ще живее на кредит, защото са изчерпали природните ресурси, които планетата може да обнови за една година, според доклад на Global Footprint Network. Това означава, че ако целият свят живее като европейците, човечеството ще е изконсумирало всички природните ресурси, които планетата може да обнови за една година. За значението на тази информация и ролята на бизнеса, пред Bloomberg TV Bulgaria коментира изпълнителният директор на Мрежата, Дарина Георгиева.

Към видеото »

Замърсяване на въздуха - опознай врага си

Статически, девет от десет човека в световен мащаб са изложени на нива замърсяване, надвишаващи допустимите стойности определени от Световната здравна организация. Това означава, че с всеки дъх, който си поемате, вие вдишвате микроскопични частици, които атакуват вашите бели дробове, сърце и мозък.

Прочетете още »

Събитиен календар на Българската мрежа през 2019 г.

Запознайте се с предстоящите събития, част от календара на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за 2019 г.

Прочетете още »

Научете как да участвате в програмите „Гордея се с труда на моите родители“ и Базар на професиите

В най-новата ни информационна брошура ще намерите подробна информация за това какво представляват нашите авторски програми  „Гордея се с труда на моите родители“ и Базар на професиите, за кого са предназначени те, какво печелите с участието си и как да се включите през 2019 г. 

Прочетете повече »

Екопак България и община Враца се обединиха за „Зеленото бъдеще“ на града

30 март, Денят на Земята - над 200 деца и родители от гр. Враца засадиха 300  широколистни и иглолистни дървета в жк Металург. Новата гора е инициатива на Община Враца и „Екопак България" АД. Целта на инициативата е през следващите три години да се облагороди и залеси обезлесеното място, което да осигури „зелена бариера“ между натовареният международен път Е-79 , ж.п. лиията и за жителите на кв. Металург.

Прочетете още »

Над 400 участници вече се регистрираха за Postbank Business Run 2019

Корпоративната щафета се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ с подкрепата на Пощенска банка. Postbank Business Run ще се проведе на 2 юни (неделя) от 10 часа в Бизнес Парк София. Основна цел на проекта е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза.

Прочетете още »

КонтурГлобал Марица Изток 3 ремонтира 6 клетки за застрашени и болни птици

Компанията реновира 6 помещения, които служат за домове на застрашени или ранени птици. Много от тях са лекувани в спасителния център, но имат нужда от време, за да се възстановят преди да бъдат пуснати на свобода. В тези клетки се полагат също и грижи за двойки застрашени птици, за да се улесни размножаването им. Проектът е на стойност 23 000 лева.

Прочетете още »

Половин милион лева са дарени по ведомост през 2018 с фондация BCause

Bлизо 3300 служители в 38 български компании са дарявали всеки месец директно от заплатата си за благотворителни каузи. Програмата за редoвно дарителство е въведена в България от фондация BCause през 2001 и всяка година към нея се присъединяват нови фирми. С дарителството по ведомост работодател и служители могат да работят заедно за обща кауза.

Прочетете още »

3 550 фиданки залесиха ученици от „Българско школо“

Шестокласниците от „Българско школо“ и експерти лесовъди от държавно горско стопанство „Елин Пелин“ залесиха 3 550 фиданки в землището на с. Белопопци, община Горна Малина. Към тях се присъединиха и деца от местното училище. Инициативата беше организирана от Овергаз в рамките на дългогодишния проект на компанията „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца“*.

Прочетете още »

Корпоративната социална отговорност: Как бизнесът се представя пред обществото и инвеститорите

Водещи експерти обсъдиха предизвикателствата и проблемите при разработването и провеждането на политики в областта на корпоративната социална отговорност (КСО) в рамките на форума „My Success Корпоративна социална отговорност: устойчиво развитие за българския бизнес“.

Прочетете още »

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 31 май 2019 г. 


 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 13 May 2019

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.