Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин април 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Doing Good is Good Business - Video

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

 

МАЙ

10

МАЙ

17-18

МАЙ

22

SDGs Conference: The Value for Europe at the European Business Summit

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА април 2017

  • Бизнес членове на ГДООН 9338
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 2992
  • Членове на Българската мрежа - 32
  • Нови доклади от България - 2

 

 

ПРЕДСТОЯЩО

Образование и бизнес: 6

 

Отличници е темата на шестата конференция Образование и бизнес, организирана от националния ТВ канал Bulgaria ON AIR и икономическата телевизия Bloomberg TV Bulgaria. Конференцията ще се проведе на 10 май, 2017, София, в София хотел Балкан, от 09:00 до 13:00 часа.

Събитието е възможност за аудиторията в България да чуе нови идеи и добър опит от известни лектори по най-важната тема: Образование.

Регистрация: drizova@bulgariaonair.bg

БМГД на ООН е институционален партньор на събитието.  

Научете повече.

PR фестивал “Пост-истина и популизъм”

 

8-ят PR фестивал в България, ще се проведе на 25 и 26 юни в София. Целта на фестивала е чрез различни форми да постави пред вниманието на професионалната общност и широката общественост важни въпроси, свързани с развитието на професията, саморегулацията, специализираното образование, взаимоотношенията с медиите и др., като по този начин търси възможности за устойчиво развитие, обмен и утвърждаване на най-добрите практики за развитието на професията в България.

По време втория ден на фестивала ще бъдат връчени наградите на тазгодишното издание на PR Приз 2017, който отправи за пореден път предизвикателство пред най-добрите комуникационни проекти. Седемнадесетото издание на най-дългогодишния конкурс в сферата на връзки с обществеността стартира с променени критерии за оценка на проектите.

БМГД на ООН участва като част от журито на конкурса.

Повече информация тук.

 

European Business Summit

​От името на CSR Europe, се радваме да Ви поканим на 15-тата Европейска бизнес среща на върха, по време на която CSR Europe организира конференция за Целите за устойчиво развитие: стойността за Европа. Събитията ще се проведат на 22 и 23 май 2017 г. в Брюксел.

Конференцията на CSR Europe ще се проведе в рамките на Срещатата на върха от 11 до 16 часа на 22 май. Присъединявайки се към събитието, получавате безплатен достъп до цялата Европейска бизнес среща на върха на 23 май. 

Научете повече тук. 

 
 
 

НОВИНИ

Making Global Goals Local Business – India

Global Compact+15

Making Global Goals Local Business – Индия събра над 300 местни и глобални лидери за разработване на иновативни бизнес модели, които да спомогнат за постигането на Целите за устойчиво развитие. Индия е един от най-бързо развиващите се пазари в света със среден темп на икономически растеж от 7.26% и приток на чужди капитали от над 31 милиарда щатски долара.

Дом на 1.2 милиарда души - с близо една трета от населението, живеещо в бедност - напредъка на Индия спрямо Целите е от решаващо значение за създаването на света, който искаме. Научете повече за това, което се случи в Ню Делхи, и за начина, по който отговорните бизнес действия могат да доведат до революционни решения и да създадат нови пазарни възможности, които помагат за постигането на Целите.

Прочетете още »

 

Доклад за дейността на локалните мрежи на ГД на ООН през 2016Making Global Goals Local Business (English)

Global Compact+15

Доклада за 2016 година на ГД на ООН предоставя вдъхновяващ преглед на дейността на локалните мрежи и стремежа за повишаване на информираността на бизнеса и действията в подкрепа на постигането на Целите за устойчиво развитие.

Българската мрежа също е включена в доклада, като пример за една от 13-те локални мрежи с план по прилагането на Целите.

Прочетете още »

 

Целите на устойчивото развитие: възможността за промяна на нашето време

Global Compact+15

Статия на Лизе Кинго, изпълнителен директор на Глобалния Договор на ООН.

Добре дошли в Антропоцена: Епохата на човека. Геоложката епоха, в която човешкото влияние се очаква да остави своята следа в геоложката история, дълго след като градовете ни са вече разрушени. Тя заменя Холоцена - ера, започнала преди 10 000 години, след края на втората ледена епоха. На ръба на тази Епоха на човека, настоящата икономика е довела до серия от притеснителни събития... 

Прочетете още »

 

Световен ден на околната среда

БМГД на ООН традиционно отбелязва Световния ден на околната среда, който се чества всяка година на 5 юни.
Тази година темата е под заглавието  “Connecting people with nature", като нейната многообхватност дава възможност за разнообразни инициативи и идеи, вдъхновени от връзката между човека и природата. 

Ако желаете да получите повече информация и да се включите в отбелязването на Световния ден на околната среда, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

 

БМГД на ООН търси Експерт "Комуникации и проекти"

Ако си убеден, че от нас зависи да живеем в едно по-добро общество;
Ако вярваш, че мисията на човека е да бъде полезен;
Ако си мечтател, творец, ентусиаст;
Ако си с човек с хъс и енергия;
Ако думата "устойчивост" не е нещо непознато;
...тогава търсим точно теб.
Очакваме Ви!

Прочетете още »

 

750 деца от община Мездра ще бъдат прегледани профилактично от медицински специалисти

Global Compact+15

От днес започват профилактични здравни прегледи на деца на възраст от 5 до 9 години в община Мездра. Скринингът ще бъде проведен от офталмолози, ортопеди и психолози в рамките на проект "Достъп до здраве", финансиран от Международен женски клуб – София. Очаква се да бъдат прегледани повече от 750 деца от детските градини и училищата в общината.

Проектът е резултат на съвместната инициатива на Фондация BCause и община Мездра. Прегледите се осъществяват от специалисти от УМБАЛ „Александровска“, благодарение на дългогодишното партньорство на Фондация BCause с Фондация "Направи добро – Александровска".

Прочетете още »

 

Ти си това, което купуваш – публикуван е първият международен стандарт за устойчиво снабдяване

Global Compact+15

Устойчивото снабдяване може да подобри връзките с доставчиците и Вашият бизнес. ISO 20400 за устойчиво снабдяване бе публикуван с цел да подпогне преобразуването на устойчивото снабдяване в начин на живот. 

Прочетете още »

 

А hub ще помага на бизнеса да инвестира в социални проекти

Global Compact+15

Ако имате бизнес и искате да се включите в социален проект, а не знаете към кого да се обърнете, в София вече има специално място за срещи на компаниите с неправителствения сектор. Това е A hub - първият център за социални иновации в България, който отвори преди седмица. Подобен тип места набират все повече популярност по света, а идеята е те да бъдат място за контакт между нуждаещите се от подкрепа и представители на бизнеса.

Новият проект в столицата е по инициатива на фондация „Заслушай се" с помощта на Българския център за нестопанско право.

Прочетете още »

 
 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 15 май, 2017 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 29 May 2017

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.