Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Август 2020

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

авг-сеп

28.08-

30.09

Събитие на БСК - Начало на внасянето на кандидатури за наградата на ЕИСК за гражданска солидарност 

сеп

10

Уебинар на CSR Europe - Taking Action Towards the European SDG Summit

сеп

24

Уебинар на Глобалния договор на ООН - How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero

окт

26-30

European SDG Summit - онлайн събитие на CSR Europe

 

 

окт.

30

Гордея се с труда на моите родители

 

нов.

27-28

Базар на професиите

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 


Събитие на БСК - Начало на внасянето на кандидатури за наградата на ЕИСК за гражданска солидарност 

 

Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) учредява „Награда за гражданска солидарност“ — изключително отличие с конкретна тема „Гражданското общество срещу COVID-19“.

Наградата за гражданска солидарност ще отличава творческите и ефективни инициативи на отделни лица, организации на гражданското общество и частни дружества, които имат изключителен принос за справяне с извънредната ситуация, свързана с COVID-19.

Прочетете още »

 


Уебинар на CSR Europe - Taking Action Towards the European SDG Summit


 

Уебинарът ще се фокусира върху втората част на кампанията за Европейски пакт за устойчива индустрия (European Pact for Sustainable Industry). В него ще научите какъв е прогреса по пакта, какви ще бъдат следващите стъпки в кампанията и какви резултати се очакват. Регистрирайте се на линка отдолу:

Прочетете още »

 

___________________________

Уебинар на Глобалния договор на ООН - How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero

 

Научно-доказаните цели позволяват на компаниите да създадат ясни и ефективни политики, с които да станат по-устойчиви като едновременно продължат да се развиват финансово.

В този уебинар ще научите какво точно представляват научно-доказаните цели, какво са нетни -улеви емисии и как да се подготвите, за да зададете нетно-нулева цел във Вашата компания.

Прочетете още »


European SDG Summit - онлайн събитие на CSR Europe

 

European SDG Summit е организиран в рамката на Европейския пакт за устойчива индустрия и по време на събитието CSR Europe официално ще открие пакта в присъствието на представители от над 5 000 локални, европейски и глобални заинтересовани страни.

Събитието ще бъде изцяло виртуално и всеки регистрирал се ще може да участва в сутрешни пленарни заседания, ранни кръгли маси или късни кръгли маси на най-различни теми.

Прочетете още »


Гордея се с труда на моите родители

Тази година ще се проведе осмото издание на проекта "Гордеа се с труда на моите родители". Специалният ден дава възможност да децата на служителите от различни компании да посетят работното място на мама и татко и да видят отблизо какво правят те по цял ден.

Поради ситуацията в България и по света, Гордея се с труда на моите родители ще се проведе в по-различен, онлайн формат. Очаквайте повече информация.


Базар на професиите

За шеста поредна година Българската мрежа кани деца и родители да се запознаят с професиите на ембламатичния проект на организацията.

Поради ситуацията в България и по света, Базараът ще приеме един по-различен вид и голяма част от него ще бъде проведен онлайн. Очаквайте подробности.


 

 
 

НОВИНИ

На 26 юли Глобалният договор на ООН навърши 20 години

На 26 юли преди точно 20 години, Глобалният договор на ООН и първите 44 компании-членове започват да работят по създаването на един по-добър и устойчив свят, водейки се от 10-те основополагащи принципа. Днес, Глобалният договор на ООН има над 10 000 членове и над 50 локални мрежи, които заедно работят по постигането на Целите за устойчиво развитие.

Прочетете повече »

 

Специалисти от Овергаз, Солвей Соди и ТехноЛогика демонстрираха силата на вътрешните комуникации

Диалог, откритост, прозрачност, създаване на общност и изграждане на доверие бяха акцентите в изказванията на специалистите в разговора на тема „Силата на вътрешните комуникации“, който Българската мрежа на Глобалния договор проведе виртуално в края на юли 2020 г.  

Прочетете повече »

 

Кои са победители във фотоконкурса, посветен на Световния ден на околната среда?

Българската мрежа изразява своята признателност към всички участници, които споделиха своите снимки и истории от заснемането на живата природа. Председателят й – Огнян Траянов, се обърна към участници, акцентирайки върху техния заразителен пример: “Печеливши са всички, които ще видят тези фотографии – аудиторията в компаниите, но най-вече децата. Снимките са не просто вдъхновяващи, те имат възпитателна стойност.“

Прочетете повече »

 

Започна инициативата SDG Ambition

Проведе се онлайн представянето на новата инициатива на Глобалния договор на ООН SDG Ambition. Те ще помогне на компаниите да внедрят амбициозни цели за устойчивост в корпоративните си стратегии и операции. Нещо повече, чрез платформата компаниите ще могат да следят приноса си към Целите за устойчиво развитие, което е от ключова нужда ако искаме да постигнем плана за 2030 г. Представянето е записано и може да бъде гледано от всеки в YouTube.

Прочетете повече »

 

 

Изживейте въглеродния си отпечатък във Виртуална реалност

Климатичните промени продължават да бъдат водещи новини по света, но все още на много хора им е трудно да разберат този феномен, тъй като много от тези явления са далеч от ежедневния им живот. Един тон е нивото, което всеки от нас трябва да се стреми да има, за да може светът да попадне в 1.5 °С бъдеще. Затова Програмата на ООН за Околна Среда (UNEP) си партнира с платформата Сони (Sony) PlayStation “Dreams” и създаде впечатляващо виртуално преживяване за климатичните промени. 

Прочетете повече »

 

 

Гледайте записа на Българската сесия, която беше част от световния форум за икономическо и социално възстановяване

Българската мрежа раздели Българската сесия, която беше част от световния форум за икономическо и социално възстановяване, на три отделни части. Всяка част представя една от трите теми, които панелистите обсъждаха в продължение на два часа. Не пропускайте да чуете какво казаха българските бизнес лидери.

Прочетете повече »

 

Доклад на Глобалния договор на ООН сочи, че компаниите трябва да приемат по-амбициозни цели, за да изпълнят Плана за 2030 година

По случай 20-та годишнина на инициативата, Глобалният договор на ООН, в партньорство с DNV GL, публикува нов доклад, който разглежда прогреса по постигането на корпоративна устойчивост сред своите компании-членове през последните 20 години. Докладът за напредък по случай 20 години Глобален договор на ООН: Обединен бизнес в Десетилетието на действията е базиран на информация от ежегодното проучване сред членове, подкрепено от интервюта на участници от цял свят. 

Прочетете повече »

 

 

 

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари дезинфекционни средства и консумативи на Регионалната библиотека в Стара Загора

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“  дари 5 безконтактни диспенсъра за дезинфектант и консумативи на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в град Стара Загора. Диспенсърите ще бъдат разположени на входа, общата читалня и отделите за деца, тийнейджъри и възрастни, съгласно процедурите за безопасност на посетителите и сигурността на работещите в библиотеката в условията на епидемията от COVID-19.

Прочетете още »

 

„Аурубис“ въвежда стандарта The Copper Mark

„Аурубис България“ е първото металургично производство, което започва сертифициране по новия международен стандарт за индустрията. Международната група за производство на метали „Аурубис“ (Aurubis AG) започва процедура на сертифициране по новия международен стандарт The Copper Mark. „Аурубис България“ АД, която стопансива медодобивния завод на Групата в Средногорието, е първата металургична компания, която ще се присъедини към стандарта.

Прочетете още »

 

Конкурсът на БАИТ “Дигитални новатори в образованието” отличи 13 учители от цялата страна

За първа година бяха връчени наградите на конкурса “Дигитални новатори в образованието”, организиран от БАИТ. Церемонията се проведе в интерактивния детски център ТехноМеджикЛенд, а сред гостите бе и Министърът на образованието Красимир Вълчев, под чийто патронаж се състоя инициативата.

Прочетете още »

 

БАСЗЗ, член на БСК, направи дарения на още три болници в страната

Продължава активната дарителска кампания „Заедно срещу Ковид-19“ на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи /БАСЗЗ/. Членовете на асоциацията дариха на МБАЛ "Света Петка" АД - Видин и МБАЛ "Д-р Иван Селимински“- Сливен лични предпазни средства, дезинфектанти и предпазни облекла, а на Многопрофилната болница за активно лечение в Карнобат е предоставен безвъзмездно 12-канален ЕКГ апарат.

Прочетете още »

 

Студентските съвети на УНСС и ВУТП засадиха повече от 50 дървета в Студентския град

Бяха засадени над 50 дървета от бял бор и ясен пред дванадесетте блока на общежитията на УНСС, във вътрешния двор на университета и пред поделение „Студентски столове и общежития“. „Прекрасно е, че заедно можем да направим света, в който живеем, по-добър, по-чист и по-зелен. Засаждането на дръвчета през пролетта е чудесна инициатива, която успяхме да осъществим, макар и под карантина, съвместно със Студентския съвет на ВУТП. Благодарение на нашите колеги успяхме да засадим дръвчета пред всички блокове на УНСС“, каза председателят на Студентския съвет Ангел Стойков.

Прочетете още »

 

ВУЗФ отново с висока оценка за институционална акредитация

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) получи нова институционална акредитация от Акредитационния съвет на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА), отново с много висока оценка - 8.97. Акредитацията е със срок на валидност 5 години. 

Прочетете още »

 

МГУ  проведе проучване "Студентска удовлетвореност" по време на дистанционното обучение

Във връзка с наложеното заради Covid-19, дистанционно обучение през по-голямата част от летен семестър на учебната 2019/2020 година, бе проведено онлайн проучване сред студентите от всички курсове, форми на обучение и ОКС. Целта на проучването бе да проследи удовлетвореността на студентите от качеството на работа на преподавателите и учебния процес.

Прочетете още »

 

Университетската ботаническа градина – Балчик отбелязва своята 65-та годишнина

На 27 юли 2020 г. Университетската ботаническа градина – Балчик отбелязва своя 65-годишен юбилей. На тази дата през 1955 г., на територията на бившата лятна резиденция на румънската кралица и под ръководството на известния български учен ботаник академик Даки Йорданов е създадена Градината. Днес, 65 години по-късно, Университетската ботаническа градина – Балчик, като част от Университетските ботанически градини към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (София, Варна и Балчик) принадлежи към глобалното семейство на ботаническите градини:

Прочетете още »

 

ОББ с голямата награда на b2b Media Awards

За втора поредна година Обединена българска банка (ОББ) стана носител на голямата награда в годишните бизнес награди b2b Media Awards. ОББ и ДЗИ, и двете част от белгийската финансова група KBC, грабнаха общо 8 награди, 7 от които „златни“.

Прочетете още »

 

Поредната група бъдещи ИТ специалисти започнаха своя стаж в софтуерната компания ТехноЛогика

Въпреки епидемичната обстановка, която забави и замрази не малко процеси в компаниите, ТехноЛогика продължава да осъществява своите програми в полза на образованието. Българската софтуерна компания реши да проведе традиционната си стажантска програма, за да даде отново възможност на младите програмисти да натрупат опит и работят по реални проекти.

Прочетете още »

 

Приключенски дневник и Геройска среща са иновациите, с които стартира шестото издание на "Забавно лято, грижовна есен" през 2020, организирано от фондация BCause

За шеста поредна година Фондация BCause ще реализира програмата за социална отговорност „Забавно лято, грижовна есен“, финансирана от Филип Морис България. Адаптирайки се към ограниченията на епидемичната обстановка, програмата за развитие на тютюнопроизводителните райони в България продължава и през 2020 год. в пълен обхват.

Прочетете още »

 

Софтуерната компания CSoft стана член на Глобалния договор на ООН

СиСофт се занимава с изграждане, внедряване и администриране на софтуерни продукти в сферата на финансите, улеснявайки жизненоважните връзки, в основата на съвременните пазарни структури. С почти 30 години история, компанията се гордее не само с челните си позиции на национално ниво, а и с това, че успява да поддържа устрема си за непрестанно усъвършенстване.

Прочетете още »

 

 

 

 

 

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 07 Oct 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.