Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Август 2016

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact+15: Business as a Force for Good
 
Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World
 
 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

 

СЕПТ

13

СЕПТ

14

ОКТ

24

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА август 2016

  • Бизнес членове на ГДООН - 8950
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 5257
  • Членове на Българската мрежа - 34
  • Нови доклади от България - 3

 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Европейски минен бизнес форум

Европейският минен бизнес форум е събитие, което се провежда по инициатива на Българската минно-геоложка камара, като БМГД на ООН е партньор на събитието. Форумът ще се проведе на 13 септември и е единствен по рода си в България.

Страната ни е негов домакин, като една от европейските държави с развита минерално-суровинна индустрия и сериозен опит в търсенето и проучването на минерални суровини. Регистрирайте се тук.

Уебинар "Нефинансово отчитане", CSR Europe

По повод подготовката за Европейската директива за нефинансово отчитане, която влиза в сила от 1 януари 2017 г., CSR Europe и GRI разработват неформална онлайн платформа за нейното приложение.

В тази връзка, CSR Europe организира безплатен уебинар на 14 септември, от 12.00 ч. българско време. Регистрирайте се тук. 

Making Global Goals Local Business – Дубай

От 24 до 27 октомври Глобалният договор на ООН Ви кани в Дубай на серия от събития, част от кампанията на организацията за превръщане на Глобалните цели за устойчиво развитие в част от бизнеса.

На събитието ще присъстват лидери от различни сектори с цел дебатиране и откриване на начините и партньорствата, нужни за промотирането на Целите за устойчиво развитие на местно ниво. Вижте програмата за предстоящите събития.

 
 
 

НОВИНИ

Национално честване на Деня на миньора

Global Compact+15През изминалата година българската минерално-суровинна индустрия продължи своето развитие в посока устойчивост, въпреки тежкото положение от драстичния спад на борсовите цени на металите.

Прочетете още »

 

Филип Морис България се присъедини към Програмата "Отговорният избор"

Global Compact+15

Какви са правата ми като потребител? Колко често се питате, какво да направите, когато купите стока с дефект и дали може да я върнете? Мога ли да направя рекламация, ако съм загубил гаранционната карта и имам ли право да върна стока, само защото не ми харесва? Как моят избор да купя даден продукт влияе на пазара?

Прочетете още »

 

За силата на потребителския избор и отговорното пазаруване. Или защо 1 има значение.

Global Compact+15

Въпроси, свързани с потребителското поведение, бяха дискутирани от служители на Овергаз в рамките на обучение, част от проекта на БМГД на ООН „Отговорният избор“. Обучението се проведе на 28-ми юли 2016 с Полина Берг и Никола Пенчев от социалната платформа „pravatami.bg: разкодираните закони“.

Прочетете още »

 

БМГД на ООН се включи като стейкхолдър в Кампанията "eSkills for Jobs"

Global Compact+15

Инициативата има за цел да повиши осведомеността на  гражданите за нуждата от подобряване на техните умения при използването на информационните и комуникационни технологии, необходими за намирането на работа и включва поредица от инициативи и курсове за квалификация и придобиване на умения.

Прочетете още »

 

Няма пречки за отразяването на имената компаниите при социално-отговорни компании

Global Compact+15

БМГД на ООН се включи в  организирана от БДВО дискусия, в която много участници поискаха коректно отразяване на инициативите в полза на обществото, независимо от кого са организирани.

Прочетете още »

 

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 1 октомври. 


 

 

 

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 08 Sep 2016

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.