Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Декември 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact Bazaar

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

   

яну.

19

Ден за стратегическо планиране на членовете на БМГД на ООН

 

 

яну.

30

Представяне на Националния план за действие към Европейския пакт за младежта

 

 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »

 

 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Ден за стратегическо планиране на членовете на БМГД на ООН

 

 

На 19 януари 2018 г. ще се проведе планиран Ден за стратегическо планиране, по време на който членовете на Мрежата ще планират своята работа и ще изготвят календара на дейностите на Мрежата за предстоящата година.


Представяне на Националния план по Европейския пакт за младежта                                               

На 30 януари 2018 г. в Дома на Европа ще се прведе официално представяне на Националния план на България по Европейския пакт за младежта.

 

На събитието се очаква да присъстват всички заинтересовани страни заявили участие по приоритетите на Плана, представители на бизнеса, неправителствения, образователен и  държавен сектор.

 

 
 

НОВИНИ

Близо 2000 деца, родители и учители посетиха Детския базар на професиите тази година

Третото издание на Детския базар на професиите, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, привлече рекорден брой посетители. В двата дни на събитието присъстваха близо 800 ученици и учители от 27 училища и още над 1100 деца и родители, които се запознаха с професии от много сфери на икономиката.

Прочетете още »

Българска делегация European Business-Education Summit

Конференция First European Business-Education Summit бе фокусирана върху Европейския пакт за младежта, който е иницииран от CSR Europe и призовава всички компании, социални партньори, предоставящи образователни услуги и други заинтересовани страни, да създадат и консолидират партньорства в подкрепа на младежкото включване и заетост.

Националният план на България по Пакта за младежта бе представен заедно с плановете на Италия, Ирландия, Франция, Украйна, Гърция, Словения и други европейски страни.

Прочетете още »

Присъединете се към Националния план за действие към Пакта за младежта

Пактът за младежта е взаимен ангажимент на бизнеса и лидерите на Европейския съюз. Иницииран от CSR Europe, той обединява представители на бизнеса, образованието, младежта и европейските институции.

В работата по изготвяне на Националния план, Българската мрежа консолидира мнения, добри практики и идеи от представители на компании, младежки, браншови и професионални организации, образователни институции, учебни центрове, публична администрация и водещи професионалисти. 

Това не е окончателният му вариант, а покана за партньорство и последваща съвместна работа. Очакваме Вашите допълнителни предложения и принос за неговата реализация. Можете да заявите своята подкрепа и определите дейностите, в които ще участвате, посредством специално създадената за целта онлайн платформа тук .

Посетете уебсайта на Мрежата, дайте предложения, заявете своите ангажименти, присъединете се!

Прочетете повече »

Отговорният избор: компаниите споделят. Кръгла маса на УНСС

По време на кръгла маса на тема „Отговорният избор: обучение, научни изследвания, практики“, организирана от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ на УНСС,  представители на КонтурГлобал Марица Изток 3, Овергаз и Филип Морис България споделиха своя опит с участниците в събитието. 

Председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Огнян Траянов, говори за стила на работа, традициите, постигането на ново ниво на корпоративна социална отговорност и колективна социална отговорност и десетте принципа на Глобалния договор. 

Програмата "Отговорният избор" на Българската мрежа е отворена за участие. Повече информация може да намерите тук .

Прочетете повече »

Направени са поредни дарения като част от програмата "Игри за добрини" 

Последният спортен турнир от пилотното издание на програмата "Игри за добрини", който се състоя в зала Овергаз Арена, бе спечелен от волейболистите на отбора на Аурубис. Състезателите на Медното сърце на България избраха да дарят наградния фонд от турнира за лечението на две деца от района на Пирдоп - Димитър Табаков и Кристиян Николов. 

27 организации излязоха с обща позиция по проектa на Закон за социалната икономика

Двадесет и седем нестопански организации подписаха обща позиция по повод представения за обсъждане проект на Закон за социалната икономика в Междуведомствената работна група по социална икономика към Министерството на труда и социалната политика.

Становището е инициирано и от граждански организации - членове на Форум „Социални предприятия в България“ и е получило подкрепа допълнително от организации, които имат отношение към темата. 

Прочетете повече »

Известни са големите корпоративни дарители на България за 2017 г.

Конкурсът отличава компаниите, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи. Наградите се връчват според финансовите и  нефинансови инвестиции на компаниите през изминалата 2016 г. и за положен доброволен труд от страна на служителите. 

Председателят на Мрежата, Огнян Траянов, беше част от експертното жури, което определи победителите.

Тази година в конкурса участваха 48 номинации в 8 категории.

Прочетете повече »

Фондация BCause обяви начало на номинирането за Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2017 година

Фондация BCause приема номинации на компании за носител на Годишен знак за дарителство от работното място „Отговорна компания – отговорни служители” за постижения през 2017 година.

Годишният знак за дарителство от работно място е ежегодно отличие за компаниите, насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи, като част от политиката на компаниите за корпоративна социална отговорност.

Прочетете повече »

Ученици от 5-ти до 7-ми клас гостуваха на Овергаз в цялата страна

Овергаз отвори вратите на офисите си в цялата страна на 23 ноември. Гости бяха ученици от 5-ти до 7-ми клас. Експертите на компанията обясниха на децата какви са предимствата на природния гази как се транспортира до крайния потребител.

Специалистите в сервизните центрове в страната показаха на децата газови уреди, инсталации и съоръжения с елементите в тях. 

Прочетете повече »

Първо място за маркетингова ефективност и две награди ЕFFIE за Пощенска банка

Пощенска банка получи златна и бронзова награда от десетото юбилейно издание на най-авторитетния конкурс за маркетингова ефективност − Effie България. Финансовата институция бе обявена и за най-ефективен бранд според ЕFFIE Index България 2017. Отличената кампания със златно Effie е за едно от последните финансови решения на банката − кредитна програма „Повече днес“

Прочетете повече »

Благотворителната вечер на AmCham събра 41 000 лева за две програми на BCause - ''Готови за успех'' и ''Ние можем''

По време на благотворителната вечеря гостите наддаваха за различни предмети. Най-атрактивнa в наддаването се оказа тениска на Григор Димитров с автографа му. В търга бяха разиграни още тениска с автограф на премиера г-н Бойко Борисов, картини на Пламен Петров и Вяра Панчева, графика на Илия Петков, литография на Румен Статков, тениска с автографа на Красимир Балъков и звездния отбор на Щутгарт от 1997-а, както и множество ваучери и други предмети. 

Прочетете повече »

200 000 лв. инвестира Екопак в инициатива за училищата

„Седмица на рециклирането с Екопак“ ще се проведе за първи път в над 50 училища в София. По време на седмицата  вниманието на учениците ще бъде насочено към темите разделно събиране, рециклиране и оползотворяване на отпадъци, опазване на околната среда и устойчиво развитие. В учебните часове или извън тях ще се провеждат уроци, различни събития и състезания. Идеята е да се обединят усилията на учители, ученици и родители в разделното събиране на отпадъци от опаковки и усвояването на знания за рециклирането им. 

Научете повече »

Пореден брой на PR Практики

В това издание на PR Практики може да прочетете за това кой поема ръководството на БДВО за 2018 и 2019 г., ще научите какви са резултатите от проучването на БДВО в изпълнение на проект по програма „Европа“ на Столична община, както и коментарът на Марина Стефанова на тема КСО.

Научете повече »


 

Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 30 януари 2018 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 14 Dec 2017

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.