Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин ноември 2016

Бизнесът - сила за добро

 

 

Video - Global Compact+15: Business as a Force for Good

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

ДЕК

14-15

Среща на CSR EUROPE с националните партньорски организации

ДЕК

17

Покана за нашите деца: Коледа в Софарма

ЯН

20

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА ноември 2016

  • Бизнес членове на ГДООН - 9175
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 2893
  • Членове на Българската мрежа - 33
  • Нови доклади от България - 3

 

ПРЕДСТОЯЩО

Среща на CSR EUROPE с националните партньорски организации”

На 14 и 15 декември в Мехелен, Белгия, Global Compact+15ще се проведе годишната среща на високо ниво с изпълнителните директори на националните партньорски организации и CSR Europe.   

Като национална представителна организация в CSR Europe за България, БМГД на ООН ще вземе участие в срещата.

Прочетете още »

Коледно тържество в Софарма

По повод на наближаващите празници, на 17 декември, събота, Софарма кани малки и големи на Коледно тържество, от 11:00 до 18:00 часа. 

Global Compact+15

Всички деца ще могат да се включат в куп забавления, като:
- коледна работилничка
- джаз за деца с Венци Благоев
- снимки с дядо Коледа
- куклен театър с коледна тема
- щанд с ръчно изработена декорация и подаръци за продажба с благотворителна цел за каузата "Помощ от приятел"

Адрес: ул. „Лъчезар Станчев“ 5, София

Фейсбук събитие »

Годишна планираща среща на БМГД на ООН

На 20 януари ще се проведе Годишната планираща среща на БМГД на ООН, която е отворена за всички членове на Мрежата. Освен представяне на дейността от миналата година и планиране на дейност,та за идните месеци ще могат да бъдат представяни и идеи за партньорство и бъдещи проекти на Мрежата. За повече информация, моля обърнете се към  За допълнителна информация, моля, свържете се със Секретариата на Мрежата на secretariat@unglobalcompact.bg 

 
 
 

НОВИНИ

Много усмивки и нови мечти на "Детски базар на професиите"

 

Global Compact+15

Второто издание на “Детски базар на професиите” събра над 1600 посетители на 25 и 26 ноември в Националния дворец на културата. В събитието взеха участие 35 лектори от различни професионални области, а на 13 щанда децата се докоснаха до макети и инсталации, представящи дейностите на някои от специалистите.

Детският базар е част от програмата “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. 

Прочетете още »

 

ОТКРИИЙ ТАЛАНТА СИ! Европейска седмица на професионалните умения 

 

Global Compact+15

Европейската седмица на професионалните умения се организира, за да се демонстрират положителните аспекти на ПОО и да се изтъкнат конкретни примери за високи постижения и качество.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН се включи в Европейската седмица на професионалните умения чрез Детски базар на професиите, насърчаващ ранно кариерно ориентиране.

Прочетете още »

 

Комуникация на Европейската комисия относно прилагането на Глобалните цели за устойчиво развитие

 

Европейската комисия прие своя документ, с който обяснява как тя допринася за прилагането на Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН. Чрез този документ Комисията идентифицира дейностите си, с които допринася за осъществяването на Целите. 

Прочетете още »

 

С предпазен колан на задната седалка“
Инициатива на „Солвей Соди“ и партньори за безопасност на децата в автомобилите 

Global Compact+15

На 30.11.2016 в Двореца на културата и спорта се състоя заключителна пресконференция за инициативата по безопасност на децата в автомобилите, която се провежда с подкрепата на Община Варна, Регионално управление на образованието – Варна, ОД на МВР – Варна, БЧК – Варна, и други. Успехът на кампанията беше отбелязан с гала концерт.

Главната цел е осъзнаване на необходимостта от поставяне на коланите, чрез образователна кампания:  обучени бяха близо 14 000 деца от първи до четвърти клас от 50 училища във Варна, Девня, Провадия, Белослав и Суворово. Това стана с участието на 230 доброволци, презентатори и координатори. 

Прочетете още »

 

С разговор за добротворчеството и социалните инвестиции започна гостуването на фотоизложбата "Благотворителността през обектива" в Стара Загора

С домакинството на Регионалната библиотека "Захарий Княжески" и подкрепата на КонтурГлобал Марица Изток 3 - един от спонсорите на фотоконкурса "Благотворителността през обектива",  отличените проекти и снимки гостуват в Стара Загора.

До 8 декември посетителите могат да разгледат фотографиите на победителите в конкурса и проектите от грантовата програма - „Начисто" на Мирослава Мирчева, „Православно добротворство” на Денислав Стойчев, „Кучешко сърце” на Денис Бучел.

Прочетете още »

 

Отличиха разработки на ученици в конкурс за млади изобретатели

Седем научни разработки на ученици от професионални гимназии бяха отличени в третото издание на конкурса „Млад изобретател". Проекти на система за регулиране на движението по пътищата, дъвка от медицински въглен за почистване и избелване на зъбите и на пътен автоматичен контрол на скоростта спечелиха първите три места.

Организатор на конкурса „Млад изобретател" е фондация „Миню Балкански", с финансовата подкрепа на Овергаз и в партньорство с Българската стопанска камара. Целта на инициативата е да възроди интереса на младите хора към природните науки, като им покаже защо те са интересни, перспективни и отличен избор за професионална реализация в динамично развиващата се ера на високите технологии и интензивната комуникация. 

Прочетете още »

 

Фондация BCause обяви начало на номинирането за Годишен знак "Отговорна компания - отговорни служители" 2017 

Фондация BCause приема номинации на компании за носител на Годишен знак за дарителство от работното място „Отговорна компания – отговорни служители”. "Годишен знак за дарителство от работно място” е ежегодно отличие за компаниите, насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи, като част от политиката на компаниите за корпоративна социална отговорност.

То се връчва за трета поредна година от Фондация BCause (до скоро Фондация „Помощ за благотворителността в България”), Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО). Срокът за попълване и изпращане на информационите въпросници е 20 януари 2017 г.

Прочетете още »

 

Весело посрещане на празниците!

 

Global Compact+15

От БМГД на ООН бихме искали да Ви пожелаем топли и весели празнични дни, като Ви призовем към едно устойчиво коледно поведение. Тук може да разгледате различни идеи за ограничаване на хранителния излишък, а тук още идеи за това как да празнуваме Коледа отговорно

 

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 7 януари, 2017 г. 


 

 

Вижте още новини »

United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 07 Dec 2016

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.