Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Февруари 2019

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

фев

6

Иновациите: инвестиция в бъдещето - София

фев

12

Годишна среща на отговорните компании, насърчаващи дарителството

фев

20

Национален съвет на БМГД на ООН 

фев

20

Представяне на "Състояние на КСО в България" 2018

март

14

SDGs конференция в Скопие 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

  

Иновациите: инвестиция в бъдещето - София

Петото издание на Иновация в действие ще ни срещне с примери и добри практики за приложни иновации у нас.

„Иновация в действие” инвестира в млади хора в България като развива техните знания и практически умения и ги подкрепя в създаването на иновативни проекти в сферата на eфикасното използване на ресурсите, образованието, здравословния начин на живот и преоткриването на българската култура и традиции.

Програмата е създадена от Солвей Соди и се подкрепя от Аурубис България.

Прочетете още »

Годишна среща на отговорните компании, насърчаващи дарителството

По време на годишна среща ще бъдат отпразнувани успехите на отговорните и социално-ангажирани компании, които насърчават служителите си да се включват и да създават дарителски и доброволчески програми на работното си място.

Специални гости ще бъдат Kuljit Karir, консултант по корпоративна социална отговорност в Charities Aid Foundation, UK и Георги Павлов, Изпълнителен директор на АДРЕС Недвижими имоти.

Организира се съвместно от Фондация BCause, Българско дружество за връзки с обществеността и Българска асоциация за управление на хора.

Събитието е с покани.

Прочетете още »


Среща на Националния съвет на БМГД на ООН

По традиция Националния съвет на Българската мрежа на ГД на ООН заседава, за да отчете своята дейност през изминалата календарна година.


Представяне на "Състояние на КСО в България" 2018

Официално представяне на резултатите от пилотното за България проучване "Състояние на КСО" 2018.

Ще научите кои са утвърдените КСО практики, каузите на ТОП300 работодатели в страната, кой е КСО специалиста в компаниите, най-новите тенденции в нефинансовото отчитане и други важни данни, които да подпомогнат Вашия информиран избор.

Устойчивият успех е повече от лична история.
Очакваме Ви в зала American corner на Столична библиотека.

Прочетете още »


SDGs конференция в Скопие

Конференцията ще бъде финалното събитие от партньорския проект между българската и македонската локални мрежи на Глобалния договор на ООН, насочен към споделяне на опита и добрите устойчиви практики на българския бизнес. 

 
 

НОВИНИ

Отворени проекти на БМГД за участие през 2019

В началото на 2019 г. с планиране на календара от събития до края на годината, ви представяме поредицата от отворени за участие проекти на Българската мрежа, в които каним всички  компании и техните служители да се включат.

Прочетете още »

Година на промяната: Годишно писмо от Лизе Кинго, Изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН

В тазгодишното си обръщение към членовете на Глобалния договор, Лизе Кинго представя напредъка в работата по Целите за устойчиво развитие през последните три години, но обръща внимание и на пропуските и предизвикателствата, за справянето с които все още е необходимо да вложим взаимни усилия.

Прочетете цялото обръщение »

Устойчивост: Комисията представя позиция за една по-устойчива Европа до 2030 г.

Документът е част от поетия ангажимент на Европейския съюз да изпълни целите на ООН за устойчиво развитие, включително и Парижкото споразумение за изменението на климата. 
Преразглеждайки обхвата на предизвикателствата за Европа и представяйки сценарии за бъдещето, докладът се стреми да насочи дискусията за това как тези цели могат да бъдат постигнати най-добре и как Европейският съюз може да допринесе най-добре до 2030 г.
 

Прочетете още »

ВУЗФ влиза в училищата с безплатна финансова академия 

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира безплатна финансова академия. Икономически експерти ще предават опита си на ученици. 

„Академията стартира на първи февруари. Целта е младите хора с афинитет към финансовите науки да започнат от по-ранен етап да се запознават с банки, кредити и прочее" - допълни доц. Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

Прочетете още »

Покана за включване в „България дарява“ 

Срокът, в който организации от цялата страна ще могат да регистрират своята кауза за участие в първото издание на националната дарителска кампания „България дарява“, е удължен до 30 януари. 


Активната комуникация на кампанията стартира на 1 март, а същинската дарителска кампания ще се проведе в периода 22 – 31.03.2019 год.

Прочетете още »

Благодарение на КонтурГлобал Марица Изток 3, Регионалната библиотека в Стара Загора посрещна младежи в модерна „тийн“ зона

Програмата на новото „тийн“ пространство ще бъде изпълнена с много и разнообразни дейности. Освен представяния на книги, филмови прожекции, читателски и писателски клуб, клубове по разговорен английски и настолни игри, в новата зона ще се провеждат и различни дискусии по теми, които интересуват младите хора. Мястото ще бъде домакин и на младежки отбори по робопрограмиране, легороботика и математика.

Прочетете още »

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 04 март 2019 г. 


 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 05 Feb 2019

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.