Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин февруари 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact+15: Business as a Force for Good
 
Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World
 
 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

МАРТ

15

МАРТ

16

МАРТ

28

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА февруари 2017

  • Бизнес членове на ГДООН -  9283
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 2941
  • Членове на Българската мрежа - 32
  • Нови доклади от България - 5

 

ПРЕДСТОЯЩО

Световен ден на потребителя 

 

На 15 март по повод по повод Световния ден на потребителя, стартира третото издание на програмата „Отговорният избор”. Програмата е част от Стратегическия план 2015 + на БМГД за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие – и по-точно цел № 12, касаеща отговорното потребление.

Началото й бе дадено през 2015 г. от 6 компании инициатори с участието на бившия изпълнителния директор на Глобалния договор на ООН, г-н Георг Кел.

Проектът е отворен за участие на всички желаещи. За повече информация, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

Уебинар: Как бизнесът може да допринесе за намаляване на разхищението на храна?

 

Макар светът да произвежда количество храна, което би било повече от достатъчно за всички, гладът продължава да бъде едно от най-сериозните предизвикателства. До една трета от храната се разваля или разхищава преди да бъде консумирана от хората.

На 16 март, от 16:00 часа българско време, този уебинар ще коментира премахването на разхищението на храна с помощта на различни експерти и професионалисти. Дискусията на различните заинтересовани страни, ще идентифицира ключовите области, в които бизнесът може да има положително въздействие, както и начините, по които компаниите, индивидуално или в партньорство, могат да подкрепят тази цел. Регистрирайте се тук

Общо събрание на БМГД на ООН

 

На 28 март, вторник, от 14:00 часа, в сградата на Висшето училище по застраховане и финанси ще се проведе Общото събрание на БМГД на ООН. Дневният ред включва одобрение на отчет 2016 и гласуване на приоритети и бюджет за 2017 г. За повече информация относно събитието, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

 
 
 

НОВИНИ

Планираща среща на Българската мрежа за 2017

Global Compact+15

На 20 януари, 2017г., се проведе планиращата среща на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН. Съгласно приетия Стратегическия план 2015+ на Мрежата по Целите за устойчиво развитие работната среща се фокусира върху планирането на конкретни действия и дати за дейностите през 2017г.

Прочетете още »

 

Нови видео и брошура за „Гордея се с труда на моите родители“ и Детски базар на професиите

Global Compact+15
 

С гордост Ви представяме новите видео и информационна брошура за „Гордея се с труда на моите родители“ и Детския базар на професиите.

В информационната брошура може да прочетете какви са плановете за бъдещето на програмата и Базара, уменията за работа, професиите днес и утре. БМГД на ООН вече подготвя издание 2017, като проектът е отворен за участие на всички желаещи. За повече информация, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

Прочетете още »

 

Социална мрежа за пчелари може да реши проблема с пестицидите

 

Global Compact+15

На официална церемония на 25 януари 2017 г., София, бяха обявени победителите в третото издание на инициативата Иновация в действие 2016, организирана от „Солвей Соди“ АД. За първа година тя се провежда с основната подкрепа на „Аурубис България“ АД, като Българска мрежа на Глобалния договор на ООН е партньор на събитието и председателят на Мрежата, г-н Огнян Траянов, бе един от членовете на журито.

Прочетете още »

 

Как да взаимодействаме с местните власти?

В БМГД на ООН се появи предложение за организиране на дискусионно събитие на тема взаймодействието между компаниите и местните власти. Идеята е подобно събитие да се организира на място  в компаниите, считащи, че има нужда от съдействието на Мрежата по темата. Планира се форматът да съдържа представяне на добри практики и правилните подходи на съвместна работа, която е приемлива за компаниите и в полза на местната общност. За повече информация, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

 

Отличия за членове на Мрежата, които подкрепят служителите си да даряват всеки месец

Global Compact+15

КонтурГлобал Марица Изток 3, Аурубис България и Мобилтел са част от компаниите, носители на знак "Отговорна компания - отговорни служители" за 2016 година. Годишният знак се връчва за трети път и е учреден от Българско дружество за връзки с обществеността, Българска асоциация за управление на хора и фондация BCause, за да отличава работодателите, които развиват програми за регулярно, ежемесечно дарителство и доброволчество на служителите си. 

Вижте резултатите от даритеството по ведомост през 2016 г тук.

Прочетете още »

 

Здрави" и "Био игри" подаряват на децата ателиета "Човешко тяло" в "Музейко"

Global Compact+15

От месец януари мобилното приложение „Здрави“ постави началото на поредица офлайн ателиета за деца на тема "Човешкото тяло" с водещ Камелия Митева от Био игри, с партньор и локация Музейко.

Участието на децата в ателиетата е напълно безплатно, благодарение на „Здрави“ и Музейко. Необходимо е единствено предварително записване на сайта на Музейко. 

Прочетете още »

 

Февруарски базари на добротата

Global Compact+15

Всеки ден е празник на любовта за тези, които даряват време, средства и усилия в полза на други! Споделяме част от емоцията на някои от благотворителните базари, провели се през февруари в някои от членовете на БМГД на ООН.

Прочетете още »

 

 

Вижте още новини » 
 
 

Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 15 март, 2017 г. 


 

 

 
 

United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 29 May 2017

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.