Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Януари 2018

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact Bazaar

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

яну.

19

Ден за стратегическо планиране на членовете на БМГД на ООН

 

яну.

24

Иновациите: поглед в бъдещето

 

яну.

25

Конференция „Да преобразим нашия свят: Програма 2030 за България“

 

яну.

30

Представяне на Националния план за действие към Европейския пакт за младежта 

 

май

23

Save The Date: Brussels SDGs Summit 

 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »

 

 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Ден за стратегическо планиране на членовете на БМГД на ООН

 

 

На 19 януари 2018 г. ще се проведе планиран Ден за стратегическо планиране, по време на който членовете на Мрежата ще планират своята работа и ще изготвят календара на дейностите на Мрежата за предстоящата година.

Иновациите: поглед в бъдещето

Заповядайте на отворения семинар на Иновация в действие на 24 януари 2018 г. от 18 часа в София, където ще чуете примери и добри практики за приложни иновации у нас.

Участие ще вземат и г-н Спирос Номикос, изпълнителен директор на Солвей Соди, инициатор на "Иновация в действие" и г-н Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България, основен партньор на инициативата.

Събитието е безплатно със задължителна регистрация.

Прочетете още »


 

Конференция "Да преобразим нашия свят: Програма 2030 за България"

На 25 януари 2018 се отбелязват 70 години от създаването на Дружеството за ООН с юбилейна конференция, посветена на изпълнението на Целите за устойчиво развитие на национално равнище. 

Председателят на Българската мрежа, Огнян Траянов, ще бъде участник в панелната дискусия по време на събитието.


 

Представяне на Националния план по Европейския пакт за младежта                                               

На 30 януари 2018 г. в Дома на Европа ще се прведе официално представяне на Националния план на България по Европейския пакт за младежта.

На събитието се очаква да присъстват всички заинтересовани страни заявили участие по приоритетите на Плана, представители на бизнеса, неправителствения, образователен и  държавен сектор.


Save The Date: Brussels SDGs Summit                                               

 

На 23-ти май 2018 година в Брюксел ще се проведе SDGs Summit. За повече информация за предстоящото събитие следете уебстраницата на 

https://www.csreurope.org/.

 
 

НОВИНИ

Честита нова година!

Скъпи членове, приятели и партньори, екипът на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Ви желае една спорна година, през която всички ние да осъществим още повече успешни, смислени и социално отговорни проекти. Нека 2018 година ни донесе нови партньорства, растеж и поводи за гордост. 

Работна среща на Българската мрежа и университетите в общата им работа по Националния план към Пакта за младежта 

Като част от съвместната работа на Българската мрежа и българските университети по реализиране на целите включени в Националния план за действие по Пакта за младежта, в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ беше проведена работна среща, целта на която бе висшите учебни заведения да споделят своите коментари по Плана и заявят готовност за участие в изпълнението на включените в него приоритети. 

Прочетете още »

Вашето участие в Глобалния договор на ООН през 2018 г

С настъпването на 2018 г. Глобалният договор на ООН въвежда две отделни категории за участие в инициативата - Participant или Signatory. Научете повече за промените и категорията, към която Вашата компания принадлежи.

Прочетете още »

Green Economy Coalition - The Green Economy Barometer 2017 

Издание Global Climate Action Playbook ще Ви запознае с най-новите актуализации на политиките на високо равнище, с перспективите за ключови действия в областта на климата, както и с анализа на национално ниво за постигане целите за устойчиво развитие. 

 

„Асарел-Медет“АД с награда от конкурса „Иновативно предприятие на годината“ 

„Асарел-Медет“АД получи наградата „Иновативно предприятие на годината“ в област „Зелена иновация“. Призът бе връчен на председателя на Управителния съвет и изпълнителен директор инж. Делчо Николов от Огнян Златев – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Прочетете повече »

Награда “Златно сърце” за вътрешната инициатива “Герои в зелено” на Пощенска банка

Престижното отличие в категория “Зелена планета” е за проекта “Герои в зелено”, който има за цел да насърчава екологично отговорно поведение у служителите. Инициативата е част от дългогодишната политика и множеството реализирани проекти на финансовата институция за опазване на природата.  От старта на инициативата, само в рамките на няколко месеца, са реализирани 6 проекта за подобряване състоянието на околната среда и в подкрепа на обществото. Вътрешната кампания ще продължи и през 2018 г.

Прочетете повече »

BCause и БАКБ Предизвикателство: 13 предприемачи спечелиха участие в акселератора 

Известни са имената на предприемачите, които ще продължат участието си в конкурсната програма БАКБ Предизвикателство. В конкуренция със „зелени“ стартъпи от цялата страна, 13 души спечелиха участие в акселератора. През януари, февруари и март 2018-та те ще преминат през поредица от обучения и ще работят върху своя бизнес план, а през април ще се борят за голямата награда в размер на 20 000 лева и двете поощрителни награди от по 3 000 и 2 000 лева.

Прочетете повече »

17 000 тона по-малко вредни вещества в атмосферата в резултат на газификацията осъществена от Овергаз

Благодарение на газификацията, осъществявана от Овергаз в 51 български общини, от януари до септември 2017 година е избегнато емитирането в атмосферата на над 17 000 тона вредни вещества.

За тези девет месеца клиентите на компанията, които са заменили други горива с природен газ, са спестили общо 17 522 тона серни и азотни оксиди, прахови частици, въглероден оксид и летливи органични съединения. 

Прочетете повече »

Фондация BCause обяви начало на номинирането за Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2017 година

Фондация BCause приема номинации на компании за носител на Годишен знак за дарителство от работното място „Отговорна компания – отговорни служители” за постижения през 2017 година.

Годишният знак за дарителство от работно място е ежегодно отличие за компаниите, насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи, като част от политиката на компаниите за корпоративна социална отговорност.

Прочетете повече »


 

Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 30 януари 2018 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 09 Jan 2018

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.