Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Януари 2020

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

   

яну

17

Ден за стратегическо планиране на БМГД

яну

21

UN SDG Media Zone в Давос

 

фев

4

edie's "Sustainability Leaders Forum 2020" - Лондон

юни

10-11

Brussels SDG Summit 2020 - Брюксел

юни

15-16

Среща на лидерите от високо равнище - Ню Йорк

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Ден за стратегическо планиране на БМГД

По традиция Българската мрежа организира своя Ден за стратегическо планиране в началото на всяка календарна година.

В работната среща участие могат да вземат всички компании и организации, част от членската листа на Мрежата. 

По време на работната среща предстои да бъдат разгледани актуалните проекти на Мрежата и да бъде направен план на календара от събития за 2020 г.


UN SDG Media Zone в Давос

UN SDG Media Zone събира държавни глави, лидери на ООН, активисти и предриемачи за кратки дискусии на тема Целите за устойчиво развитие.

Тази година, за първи път по случай 20-тата годишнина на Глобалния договор, UN SDG Media Zone ще бъде на Световния икономически форум в Давос.

Някои от основните теми ще бъдат климатичните промени, равенство между половете, ролята на бизнеса и много други актуални въпроси. 

Научете повече 


edie's "Sustainability Business Forum 2020" в Лондон

Конференцията "Sustainability Business Forum 2020" в Лондон ще търси позитивното и как да достигнем точката на обрат за климата. Обединявайки бизнес лидерите и лидерите за устойчивост, заедно с неправителствения сектор, инвеститори и предприемачи, конференцията ще цели да повлиае на всички приссътващи и да промени нагласата на хората за един по-устойчив и добър свят.

Научете повече 

___________________________

Brussels SDG Summit 2020

Тази година срещата ще е с тема "Transforming Business for a Sustainable Europe".

На 10-ти юни ще се проведе общото сърбание на CSR Europe, а след това бизнес лидери от различни индустрии ще направят важно изказване относно приноса на бизнеса към Европейския зелен пакт и ще представят новата Европейска стартегия за индустрията.

На 11-ти сутринта ще се проведе обичайното сутрешно пленарно заседания, а следобед ще се проведат кръгли маси за проблемите свързани с устойчивостта на бизнеса.

Научете повече


Среща на Лидерите от високо равнище в Ню Йорк

Регистрирайте се за срещата на лидерите от високо равнище 2020, която ще се проведе на 15 и 16 юни в Ню Йорк. 

Срещата на лидерите от високо равнище ще събере 2000 от най-важните световни лидери за корпоративна устойчивост. Те ще дискутират и дебатират ценностите на ООН, бъдещето на многостранната политика и ролята на бизнеса, който е базиран на принципи в напредъка и достигането на Глобалните цели за устойчиво развитие.

Научете повече 

 
 

НОВИНИ

"2020 дава началото на "Десетилетието за действия". Едно десетилетие с много възможности да постигнем амбициозния план за Устойчиво развитие до 2030," каза Лизе Кинго в ежегодното си писмо

Изпълнителният директор на Глобалния договор призова за общи действия и решителност през новото десетилетие. В годината, в която ООН навършва 75, а Глобалният договор 20, имаме нужда от силно лидерство, за да постигнем Целите за устойчиво развитие до 2030 г.

Прочетете цялото писмо »

 

Присъединете се към Срещата на лидерите от високо равнище в Ню Йорк на 15 и 16 юни

Регистрирайте се за срещата на лидерите от високо равнище 2020, която ще се проведе на 15 и 16 юни в Ню Йорк. 

Срещата на лидерите от високо равнище ще събере 2000 от най-важните световни лидери за корпоративна устойчивост. Те ще дискутират и дебатират ценностите на ООН, бъдещето на многостранната политика и ролята на бизнеса, който е базиран на принципи в напредъка и достигането на Глобалните цели за устойчиво развитие.

Прочетете още » 

 

Темата на Световния ден на околната среда 2020 е биоразнообразие, с домакин Колумбия

Колумбия, държавата съдържаща близо 10% от световното биоразнообразие, ще е домакин с подкрепата на. Германия. Световния ден на околната среда се провежда всяка година на 5 юни. Той представлява основния ден на ООН, в който организацията обръща внимание на целия свят за предприемането на действия за защита на природата.

Прочетете още »

 

Лизе Кинго с призив към бизнеса и гражданите за действия за климата след Мадрид 2019

"С идването на Десетилетието на обещанията за 2030 г., ние трябва да се уверим, че Целите за устойчиво развитие и Парижкото споразумение са основен приоритет за всички сектори на общестовто. Трябва да покажем на младото поколение, че сме готови да се променим за един по-добър, по-устойчив свят." сподели изпълнителният директор на Глобалния договор на ООН.

Прочетете повече »

 

Изпълнителният директор на CSR Europe: "Климатичните промени са рисков фактор за човечеството, трябват колективни действия"

Изпълнителният директор на CSR Europe Стефан Крец каза, че е нужна колаборация между различните компании, секторите им, Европейския съюз и гражданското общество, за да можем да се справим с глобалните проблеми. От страна на CSR Europe той обеща, че през 2020 ще зпаочнат Пакта за устойчивост (Pact 4 Sustainability).

Прочетете повече »

 

"Базар на професиите" отразен в международните новини на Глобалния договор на ООН

Инициативата на Българската мрежа беше разпозната и споделена от Глобалния договор в Ню Йорк. Изготвената международна новина ще помогне за запознаването на повече хора с "Базар на професиите" и приносът му към обществото.

Прочетете още » 

 

Устойчивият потребител - темата за Световния ден на потребителя 2020

Consumers International обяви, че водещата за 2020 година тема на Световния ден на потребителя ще бъде „Устойчивият потребител“. Кампанията ще обърне внимание върху нуждата от устойчиво потребление на глобално ниво и ще подчертае важната роля на правата и отговорностите на потребителя.

Прочетете още »

 

 

Инициативата „Интернет за всички 55+“ на А1 помогна на 100 души от третата възраст да се научат да използват компютър и мобилни устройства

А1 организира обучения по компютърна грамотност в рамките на инициативата „Интернет за всички 55+“. В обученията се включиха общо 100 мъже и жени на възраст между 55 и 83 години от малки населени места. Всяка група премина успешно през общо четири модула: въведение в компютърните технологии, работа с интернет, използване на мобилни устройства и безопасно сърфиране в мрежата.

Прочетете още »

 

Димитър Цоцорков: Мечтая за една по-образована и критична България. 

"Нямa бизнec или чoвeк, къдeтo и дa e тoй, дa уcпee бeз дa ce cъoбрaзявa cъc зaoбикaлящaтa cрeдa. Тoвa, чe зaкoнитe или културaтa ca рaзлични нa рaзличнитe мecтa пo cвeтa, нe прoтивoрeчи нa тoзи ocнoвeн принцип. Чoвeк, кoйтo нe ce cъoбрaзявa c тoвa кaквo иcкaт другитe хoрa oкoлo нeгo, нe мoжe дa уcпee." каза председателя на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД

Прочетете още »

 

Фондация BCause  обяви начало на номинирането за Годишен знак "Отговорна компания - отговорни служители" за 2019 година

Фондация BCause приема номинации на компании за носител на Годишен знак за дарителство от работното място „Отговорна компания – отговорни служители” за постижения през 2019 година.

Годишният знак за дарителство от работно място е ежегодно отличие за компаниите, насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи, като част от политиката на компаниите за корпоративна социална отговорност

Прочетете още »

 

ВУЗФ ще участва в международния проект MITE, който стартира за 14-та поредна година 

Ще има три конкурса: един за ученици, втори за студенти и трети за учители. Научната част на проекта има за цел разработването на методики и съвременни информационни технологии в образованието изобщо. Разберете как да се регистрирате в линка отдолу.

Прочетете още »

 

УНСС избраха проф. д-р Димитър Димитров за нов ректор

Общото събрание избра проф. д-р Димитър Димитров за ректор на УНСС за мандат 2019 – 2023 г. Той беше избран на втори тур и представи концепцията си за управление на университета, както и житейския си път, пред колегите си.

Прочетете още »

 

Проф. д-р инженер Ивайло Копрев е избран за нов ректор на МГУ

„Благодаря Ви за гласуваното доверие, поемам ангажимента, че в работата си ще се основавам на принципите на приемственост и надграждане, отговорност, баланс и развитие, ще работя с уважение, в диалог с Вас. Вярвам, че с обединени усилия, можем да подобрим средата в която работим, равнището на подготовка на студентите, да надградим постигнатото, и да продължим устойчивото възходящо развитие на нашия Университет.“ каза проф. Копрев пред колегите си.

Прочетете още »

 

Овергаз показаха екоефектите от природен газ през 2019 г.

Синьото гориво е с доказан ефект върху чистата околна среда. За цялата минала 2019 година „зеленият ефект“ от използването на природен газ на териториите, стопанисвани от Овергаз, можете да намерите отдолу.

Прочетете още »

 

Kreston Bulmar подкрепи деца в неравностойно полежение

Kreston BulMar дари картина на благотворителен бал, който набра 100 430 лв. Картината бе продадена за 2000 лв., а средствата от целия бал са подкрепили 100 деца и младежи в неравностойно положение от центрове от сеемн тим в Казанлък и Кюстендил.

Прочетете още »

 

Фондация "Дарби" реализира благотворителен Коледен проект "От деца за деца"

За 12-та поредна година фондация „Дарби” реализира благотворителен Коледен проект „От деца за деца” в полза на деца настанени в ЦНСТ. И тази година кампанията е била успешна и е показала, че най-ценните човешки чувства, като любов, солидарност, съпричастност, готовност за помощ,  могат да направят една по-светла Коледа за всички участници.

Прочетете още »

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 07 Oct 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.