Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Януари 2019

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

яну

17

Ден за стратегическо планиране на БМГД

яну

30

Финал на „Ринкър Академия за местни предприемачи“

март

 

SDG (Balkan) conference in Skopie 

 

 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

  

Ден за стратегическо планиране на БМГД

По традиция Българската мрежа организира своя Ден за стратегическо планиране в началото на всяка календарна година.

В работната среща участие могат да вземат всички компании и организации, част от членската листа на Мрежата. 

По време на работната среща предстои да бъдат разгледани актуалните проекти на Мрежата и да бъде направен план на календара от събития за 2019 г.

Финал на „Ринкър Академия за местни предприемачи“

"Академия за местни предприемачи" е специално създадена за хора с предприемачески идеи от тютюнопроизводителни региони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България като трета част от програмата "Забавно лято, грижовна есен 2018".

Прочетете още »


SDG (Balkan) conference in Skopie

През месец март тази година в Скопие ще се проведе национална конференция, която ще бъде и закриващо събитие за партньорския проект между българската и македонската мрежи на Глобалния договор - Building cross-sector partnerships for sustainable development.

 
 

НОВИНИ

Академия на Глобалния договор на ООН предлага достъпни нови курсове

През 2018 г. Централата на ГД на ООН създава специална академия за своите членове. Образователната платформа предоставя необходимите знания и полезен опит, които да подпомогнат реализирането на цели за устойчиво развитие, които сте набелязали.

Прочетете още »

Обръщение на изпълнителния директор на ГД по повод световния ден за борба с корупцията 

В своето изявление Лизе Кинго подчертава, че корупцията продължава да бъде една от основните бариери за пстигането на принципен и устойчив бизнес. Тя споделя още и за важните стъпки, които компаниите, членове на Глобалния договор, са направили, с цел ограничаване разпространението на корупционни практики. 

Прочетете още »

Софарма с благодарствено писмо към Българската мрежа 

Софарма, която през 2018 г. отбеляза 85 години от създаването си, е един от основателите на Мрежата и най-активните двигатели на еволюцията в своя бранш. 

В благодарствено писмо изпълнителният директор на Софарма АД, Огнян Донев, сподели:

"Бихме искали да изразим нашата признателност към Вашата организация за партньорството и подкрепата при реализацията на нашата мисия за просперитет на българската икономика и общество.

Уверявам Ви, че и занапред Софарма АД ще продължи да инвестира в промяната за по-добро бъдеще за България и ще се радваме да продължим да работим заедно за тази, сигурен съм, наша обща кауза."

Progress Report 2018 на Глобалния договор на ООН

Докладът предоставя информация за това действията на компаниите в Глобалния договор на ООН за постигане на Целите за устойчиво развитие. Въз основа на данните, събрани в годишното проучване, докладът прави преглед на начина, по който компаниите се представят, когато става въпрос за интегриране на Десетте принципа в корпоративните стратегии и дейности. Докладът също така предлага преглед на текущия напредък по всяка от Глобалните цели и разглежда възможностите за измерване на въздействието. 

Прочетете още »

В България все още можем да говорим за социално отговорния бизнес заразително

Защо производителите показват своята грижа към природата и хората, когато законът не го изисква тях? Има ли бизнес с човешко лице, или това е другото име на индулгенцията за откупуване на доверието? Нов подход за задържане на пазара, утопия или еволюция на предприемаческото мислене?

Прочетете още »

А1 с благотворителен базар в помощ на деца от приемни семейства

През декември А1 България организира традиционния си благотворителен коледен базар в централния си офис в София. В инициативата се включватпартньори на телекома, които предлагат своя продукция на хората в компанията, както и служители, които предлагат за продажба свои ръчно изработелни изделия. Близо 700 служители пазаруваха на базара, като най-голям интерес имаше към домашно приготвените сладкиши и лакомства.  Събраните 3 000 лева от щанда на служителите и дарения на партньорите бяха предоставени за Стипендиантска програма "Продължи" на Националната асоциация за приемна грижа. Средствата ще бъдат изразходвани в полза на ученици в приемни семейства, за да подпомогнат тяхното обучение и развитие. А1 България подкрепя приемната грижа още от 2011 година, като подпомага усилията на НАПГ да осигурява спокойно детство на деца в риск.

EVN изпрати 2018 с два проекта за образование на юноши и на хора със специални потребности

През 2018 г. EVN България успешно подкрепи реализацията на два проекта в подкрепа на образователните потребности на учениците на лицензионната територия на компанията в Югоизточна България. Под името „Какъв искам да стана” първият проект беше реализиран в партньорство кариерния сайт JobTiger и Фондация на бизнеса за образованието. Вторият проект насочи усилията си за разкриване на ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение на зрително затруднени ученици към Национален център за рехабилитация на слепи (НЦРС) в Пловдив.

Прочетете още »

КонтурГлобал Марица Изток 3 дари медицинско оборудване на старозагорската болница

Нова специализирана медицинска апаратура получи Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович” в Стара Загора като своеобразен „подарък“ по повод 8 януари – Ден на родилната помощ и професионален празник на акушер-гинеколозите.  Дарението на обща стойност 15 442 лева включва интензивен инкубатор за новородени и воден дестилатор, и е част от програмата за социални инвестиции „Енергия за живот“ на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. 

Прочетете още »

„Асарел-Медет“АД получи награда за социална отговорност

При награждаването г-н Цоцорков посочи, че това е награда за целия екип и компанията ни възприема социалната отговорност като своя кауза. Програмата за дуално обучение и подкрепата за даровити деца от Панагюрище са само част от социалните проекти, с които се гордеем, посочи още той. 

Прочетете още »

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 04 февруари 2019 г. 


 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 15 Jan 2019

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.