Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин януари 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact+15: Business as a Force for Good
 
Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

 
 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

ЯН

26

ФЕВ

08

ФЕВ

22

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА януари 2017

  • Бизнес членове на ГДООН -  9269
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 2983
  • Членове на Българската мрежа - 32
  • Нови доклади от България - 2

 

ПРЕДСТОЯЩО

Награждаване на победителите в Rinker’s Challenge #3

На 26 януари 2017 Център „Ринкър“ към Фондация BCause ще обяви победителите в обучителната програма – предизвикателство Rinker's Challenge 3. 

До обучителната програма на третото издание достигнаха 13 от 120 кандидати. Трима от тях ще получат безвъзмездно финансиране до 20 000 лева и едногодишна помощ от ментор. Изборът на победителите ще бъде направен от журито и Управителния съвет на Фондация BCause. Фейсбук събитие

Уебинар на CSR Europe относно нефинансовото отчитане

На 8 февруари от 16 до 17 часа българско време CSR Europe съвместно с GRI организират отворен уебинар по темата за Директивата за нефинансово отчитане. По време на уебинара ще бъде предоставена актуална информация за етапа на транспониране на Директивата в различните страни. Ще има и открита дискусия относно изискванията за докладване за компаниите в Европа. Нужна е предварителна регистрация за онлайн събитието.

Прозрачност при правото на собственост

Бизнесът има нужда и иска да има достъп до надежна и достоверна информация относно това кой притежава и контролира компаниите, с които има бизнес взаимоотношения, за да е сигурен, че партньорите му заслужават доверие и няма да накърнят интересите му чрез измама. Прозрачността при правото на собственост допринася за това и повишава корпоративния интегритет. 

В тази връзка на 22 февруари от 15:30 часа българско време, Глобалният договор на ООН организира отворен уебинар, чиито панелисти ще разискват различни аспекти на насърчаването на прозрачност при собствеността и как това може да помогне на бизнеса. Регистрирайте се за уебинара тук. 

 
 
 

НОВИНИ

Готови ли са компаниите за нефинансовото отчитане?

 

Global Compact+15На 14 декември в Мехелен, Белгия се проведе семинар, организиран от най-голямата европейска мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe,  на тема The EU Directive on non-financial information. Are you read for the race?.

Семинарът направи преглед  на това как правителствата транспонират Европейската директива за нефинансово с фокус върху обхват и модел за отчитане, и оценка на осведомеността и готовността на компаниите, които ще бъдат пряко или косвено засегнати от Директивата.

Прочетете още »

 

Застрашават ли новите технологии работните места

Global Compact+15
 

Каква е посоката на развитие на технологичните общества, дали развитието на технологиите и навлизането на роботите ще оставят милиони хора без работа и реални ли са идеите за въвеждане на безусловен базов доход? На тези и други въпроси отговаря в ефира на Светът е бизнес с водещ Ивайло Лаков Огнян Траянов, основател и собственик на „ТехноЛогика“ и председател на
българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Прочетете още »

 

Интервю с Емануел Кабрита, директор „Околна среда и социални инвестиции“ за Европа и Африка в КонтурГлобал

 

Global Compact+15

Емануел Кабрита е екологичен инженер с допълнителни специализации в областта на политиките по околна среда, здраве и безопасност на работното място и бизнес управление. Работил е в консултантски, одиторски и обучителни компании в Европа, както и във водещи организации по здраве и безопасност в Африка.

Прочетете още »

 

Български компании отварят вратите си за проекти в сферата на фотографията

Global Compact+15

Изложба от 50 фотографии гостува в офиса на Овергаз, за да покаже различните лица на благотворителността. През този месец в централната сграда на газовото дружество в столицата са представени снимките на трима млади автори, спечелили наградите в конкурса „Благотворителността през обектива".

Прочетете още »

 

Всяка промяна започва с идея: печелившите екологочни проекти по програмата на EVN в България

Global Compact+15

Чрез EVN за България се финансирани проекти, избрани след процес на кандидатстване, процедура за съответствие с целта на Програмата и оценка на качеството на проектните предложения.

Прочетете още »

 

Кампания "Стани един от нас. Дари надежда!"

Global Compact+15

На 13 декември се проведе първото събитие за признателност към дарителите и партньорите на Българска хранителна банка, като Българската мрежа бе отличена с грамота за приноса си в борбата срещу разхищението на храна. Беше даден старт на Националната DMS кампания "Стани един от нас! Дари надежда!" Дари и ти с DMS HRANA на номер 17777. Прочете повече на www.bgfoodbank.org

Прочетете още »

 

 

Вижте още новини »

United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 25 Jan 2017

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.