Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Юли 2019

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

юли

10

Академия на ГД на ООН - Бизнес амбиции за 1.5C

юли

15-16

Годишна среща на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН

септ

23-26

UN Global Compact Leaders Week 2019

септ

28

Игри за добрини - турнир по футбол 

окт

5

Игри за добрини - турнир по волейбол

окт

12

Игри за добрини - турнир по тенис на корт

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

Академия на ГД на ООН - Бизнес амбиции за 1.5C

2019 г. е от решаващо значение за действията в областта на климата, изискващи да се справим с ограничаването на глобалното затопляне до 1,5ºC.

Тази специална сесия на Академията ще предостави на бизнеса информация за резултатите от срещата на върха в Абу Даби.

Прочетете още »


  

Годишна среща на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН

Годишната среща на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН ще се проведе на 15 и 16 юни в централата на организацията в Ню Йорк. По време на срещата представителите на локалните мрежи ще обсъдят своите дейности и ще споделят своя опит с международните си колеги.

Срещата на локалните мрежи се провежда по време на High Level Political Forum 2019 между 9 и 18 юли в Ню Йорк.

UN Global Compact Leaders Week 2019

Седмицата на лидерите на Глобалния договор на ООН ще се проведе в Ню Йорк от 23 до 26 септември.

Събитието представлява много добра възможност на бизнеса заедно със световни лидери да се ангажира по темата за реализиране на Целите за устойчиво развитие на ООН. 

Прочетете още »


Игри за добрини - турнир по футбол

На 28 септември предстои турнир по футбол от програмата "Игри за добрини".

Отборите ще се срещнат на футболното игрище, заредени с енергия за любимия спорт и с още толкова ентусиазъм да подкрепят каузи, в които вярват.

Турнирът се осъществява с любезното домакинство на ТехноЛогика.

Следете актуални новини за турнирите на нашата Facebook страница.


Игри за добрини - турнир по волейбол

На 5 октомври предстои турнир по волейбол от програмата "Игри за добрини".

Отборите ще се срещнат в зала Овергаз Арена, за да се състезават в името на каузи, които подкрепят.

Турнирът се осъществява с любезното домакинство на Овергаз.

Следете актуални новини за турнирите на нашата Facebook страница.


Игри за добрини - турнир по тенис на корт

На 12 октомври предстои турнир по тенис на корт от програмата "Игри за добрини".

Турнирът се осъществява с любезното домакинство на Софарма.

Следете актуални новини за турнирите на нашата Facebook страница.

 
 

НОВИНИ

Форум в Девня събра социално отговорни компании под мотото "Бизнесът-сила за добро"

Форумът даде гласност на добрите практики в областта на корпоративната социална отговорност на местните компании, показвайки че тези партньорства създават споделена стойност за бизнеса и обществото. Бяха демонстрирани отлични примери за успешни съвместни проекти между компаниите от региона и организации от нестопанския и публичния сектор в областта на образованието, културата и социалната сфера. 

Прочетете още »

Българският бизнес отново премери сили в "Игри за добрини"

Стартът на инициативата “Игри за добрини” премина изцяло без пластмасови отпадъци и екологичен отпечатък, като участниците ползваха специални бутилки за вода за многократна употреба. Всички участници в турнира получиха като подарък от домакините от “Асарел-Медет” билети за предстоящия международен турнир по тенис на маса Asarel Bulgaria Open.

Прочетете още »

Българската мрежа споделя опит с руските си колеги

Руската мрежата на Глобалния договор на ООН заедно с най-голямата руска информационна агенция Ведомости организираха национален форум по устойчиво развитие на 22 май 2019 г. в Москва. Като организация, която работи активно по Целите за устойчиво развитие, Българската мрежа беше поканена да участва, за да сподели своята работа с международните си колеги.

Прочетете още »

Да поговорим за опазването на околната среда с Пощенска банка

По повод отбелязването на Световния ден на околната среда, Българската мрежа разговаря със своите компании членове на тема опазване чистотата на въздуха. В тази поредица представяме дейностите на Пощенска банка, насочени към опазване на околната среда.

Прочетете още »

Съществува ли зависимост между карането на колело и степента на индивидуално щастие? 

Всички знаем, че в Скандинавските страни и в Западна Европа колоезденето е популярно средство за транспорт. Равнинният релеф, развитата икономика, подходящата инфраструктура са сочени сред причините за високата велокултура. Но дали те не са по-скоро следствие от обществените настроения? 

Прочетете още »

Запишете участието си в инициативата "Гордея се с труда на моите родители" 

Предстои седмото издание на най-разпознаваемата и успешна програма на Българската мрежа, „Гордея се с труда на моите родители“. За последните шест издания на инициативата, над 4000 деца са прекрачили вратите на работното място на своите родители, където са се запознали с десетки различни професии. 

Прочетете повече »

Запишете се за участие в спортните турнири с кауза

След турнира по тенис на маса, през есента предстоят спортни надпревари по футбол, тенис на корт и волейбол. Всички желаещи компании и техните служители могат да се включат и да съчетаят спорта с подкрепата на кауза, в която вярват. 

Прочетете още »

Глобалният договор на ООН стартира поредица от събития за ускоряване на напредъка по Целите на местно ниво

Тези събития ще дадат възможност на лидерите от частния сектор да обменят най-добри практики и да се учат от други, работещи в една и съща бизнес среда. Всяко събитие ще бъде организирано от локална мрежа на Глобалния договор. Колективно тези събития ще бъдат възможност за частния сектор да играе водеща роля в напредъка на глобалните цели, за да изпълни Програмата за устойчиво развитие до 2030 г.

Прочетете още »

А1 организира специално събитие за младежи от приемни семейства

А1 и Националната асоциация за приемна грижа /НАПГ/ за четвърта поредна година организираха специално събитие за зрелостници, които са отраснали в приемна грижа или са родни деца на приемни родители. Седем млади хора имаха възможността да споделят плановете си за бъдещето, както и да разкажат за своите успехи и постижения. 

Прочетете още »

Заедно с Екопак България Зеленият форум на списание „Мениджър“ зададе 5 нови цели за отговорно и устойчиво развитие 

Целите са структурирани в пет направления: Устойчиви вътрешни и външни зелени политики; Чиста околна среда;  Отговорно потребление и ефективно използване на ресурсите;Енергия и климат; Еко образование и Еко интелигентност. „Мениджър“ кани всички компании, участници в инициирания от списанието преди 10 години Зелен кръг да презаверят ангажиментите си и очаква още нови съмишленици да се присъединят към формацията.

Прочетете още »

Петима са победителите в Rinker Youth Challenge на Фондация BCause и Фондация Citi

Три бизнес проекта получиха награди от по 20,000 лева. Това са Business Advisor на Елислав Атанасов, Zero Wave на Денимир Димитров и Блажка Трепетанова и PIXI Photobooks на Ирина Ганева-Бочкова и Ивана Попова. Две награди от по 10,000 лева бяха присъдени на BingeOFF  на Жасмина Гевезиева и Платформата Тинузавър на Невен Боянов и Олег Каменщик.

Прочетете още »

40 зелени инициативи в 15 български града организират служителите на ОББ, ДЗИ и KBC Груп в България

Служителите от ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните дружества на ОББ се включват в мащабна кампания, която насърчава дейности за опазването на околната среда и намаляването на негативните въздействия върху климата. Освен в България, кампанията се реализира и в Белгия, Чехия, Словакия, Унгария и Ирландия. Всеки служител, който вземе участие в екологичните дейности, „печели“ дърво за залесяване в своята страна. Крайната цел е да бъдат посадени общо 42 000 дървета във всички страни, колкото са всички служители на групата. 

Прочетете още »

За пета поредна година стартира програмата на Филип Морис България „Забавно лято, грижовна есен”

От стартирането на „Забавно лято, грижовна есен” през 2015-а година до сега в програмата са се включили общо над 7000 души – близо 2 000 деца, 5 000 възрастни и над 200 местни предприемачи. През годините са осъществени над 75 летни академии за деца, над 8 000 специализирани медицински прегледи за възрастни хора и над 150 консултации за стартиране на бизнес по места. Програмата се осъществява от Фондация BCause.

Прочетете още »

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ - Бъдещето е възможно

"Стратегията ни за социални инвестиции е в няколко области и е съобразена с принципите на Глобалния договор на ООН, на който компанията е член: образование и култура, здраве и безопасност, опазване на околната среда, човешки права и антикорупционни практики."

Прочетете още »

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 31 юли 2019 г. 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 02 Jul 2019

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.