Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин юни 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact+15: Business as a Force for Good

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

юли

22

"Игри за добрини" - Средногорие велотур

юли

13

                        Технически семинар на „Български газов център” ЕАД

юли

14

Обучения по лятната програма за предприемачи на Център Ринкър

   

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА май 2017

  • Бизнес членове на ГДООН 9454
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 3022
  • Членове на Българската мрежа - 33
  • Нови доклади от България - 0

 

 

ПРЕДСТОЯЩО

"Игри за добрини" - Средногрие велотур

 

 

 

 

 

След успешното провеждане на първите два турнира от "Игри за добрини" по футбол и тенис на корт, предстои и третият турнир – по колоездене.

На 22 юли 2017, събота с домакинството на Аурубис, ще се проведе Средногорие Велотур 2017 по маршрут София-Пирдоп.

Като част от велотура в отсечката Златица-Пирдоп ще се разиграе надпреварата "Игри За Добрини" с благотворителна цел между участниците от различни компании. 

Разстоянието от около 80км. от София до Пирдоп ще бъде изминато в група, а състезателната част ще е в последните 4км от Златица до Пирдоп.

За повече информация, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg


Технически семинар на "Български газов център" ЕАД

За пореден път Българска асоциация „Природен газ”, съвместно с „Български газов център” ЕАД, организират национална Кръгла маса.

 

Темата, която ще събере участниците този път е: 
"ДОБРИ ПРАКТИКИ и Проблеми при проектирането на
газови съоръжения и инсталации". 

 

Обучения по лятната програма за предприемачи на Център Ринкър 

В началото на юли започват обученията по лятната програма за предприемачи на Център Ринкър. Кърджали, Хасково, Благоевград, Силистра – това са четирите области, където трябва да се развива бъдещият ви бизнес, за да се включите в програмата.

 

Участието е безплатно, а записването става чрез изпращане на писмена заявка. Все още има свободни места.

 
 
 

НОВИНИ

Нови членове на мрежата

БМГД на ООН приветства присъединяването на Пощенска банка! С нетърпение очакваме работата по бъдещи общи проекти.

Стартира проектът "Игри за добрини"

Global Compact+15

Проектът „Игри за добрини“ цели да покаже, че отговорните компаниии, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. За целта Мрежата организира спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социлна кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд.

За повече информация относно проекта, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

Прочетете още »

Футболни емоции на първия турнир от проекта "Игри за добрини"

На първи юли отборите на Аурубис, ТехноЛогика ЕАД и Овергаз, се включиха във футболния турнир от проекта „Игри за добрини“. Високият спортен градус по време на турнира ни донесе много състезателен хъс, отборен дух и голови положения. 

Прочетете още »

"Игри за добрини" се пренася на тенис корта

След футболния турнир на 1-ви юли, тази събота отборите взеха участие в проекта „Игри За Добрини“, този път мерейки сили на тенис корта. На червения корт едни срещу други се изправиха състезателите на Аурубис, Овергаз, Софарма и ТехноЛогика ЕАД.

Прочетете още »

Победителите от конкурса за кратка история под мотото "Преоткрий твоята природа"

На 5 юни, на Световния ден на околната среда в Национален музей „Земята и хората“ – София бяха обявени победителите в конкурса за кратка история под мотото „Преоткрий твоята природа“, проведен сред служители. В инициативата се включиха Аурубис, ЕКОПАК България АД, КонтурГлобал Марица Изток 3, Овергаз, Софарма, Сибанк, Солвей Соди и ТехноЛогика ЕАД.

Прочетете още »

"Преоткрий твоята природа" - премиера видео и сборник

За милиони хора по света Световният ден на околната среда дава възможност да преоткрият тяхната връзка с природата. Тази година Българската мрежа отбеляза 5 юни с провеждането на вътрешно-фирмени конкурси за кратки истории и серия разходки в градските градини на София.

Резултатите от тези дейности представихме на премиерата на видеото и на сборника с кратки разкази, които отразяват нашите емоции в общуването ни със заобикалящата ни природа. 

Прочетете още »

Международни стандарти за нефинансова отчетност

Днес, в България, членовете на Глобалния договор на ООН получават специализирана подкрепа, вкл. съпъстващи обучения и консултации за разработване на своите годишни комюникета за напредъка от Българската мрежа. Тя е една от 88 локални мрежи, които се формират от членовете на ГДООН, разположени на единна географска територия (обикновено в една държава). 

Прочетете още »

Програмата "Гордея се с труда на моите родители" с поредно издание и тази година

Основната цел на програмата „Гордея се с труда на моите родители” е да покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява. 

Тазгодишното издание предстои в първата седмица на ноември. Следете нашия уебсайт и фейсбук страница за предстоящи новини относно събитието. 

Научете повече за "Гордея се с труда на моите родители", а ако все още се двуомите дали да се включите в програмата, вижте видеото с впечатленията на предишни учасници. 

За повече информация, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

BCause и Филип Морис - Забавно лято

Програмата „Забавно лято, грижовна есен“ се осъществява в подкрепа на общностите в тютюнопроизводителни региони в страната. Предлага  приключенско-образователна академия за деца и осигурява безплатни специализирани медицински прегледи и консултации на място за възрастни хора. 

Прочетете още »

Софийският университет бе домакин на международния форум „Мисия: Чиста храна, честен поминък“

В Аулата на Софийския университет започна международният форум „Мисия: Чиста храна, честен поминък“ - заключително събитие на българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“ и в партньорство със Софийския университет. На него ще бъдат обсъдени успешни примери за природосъобразен бизнес в Натура 2000-зоните и идеи за бъдещето развитие и опазване на природата в България.

Прочетете още »

Над 1700 деца в 5 града се учиха да събират разделно с героите на Екопак – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд

Над 1700 деца гледаха образователното куклено шоу на Екопак „Приказка за юначета с празни тумбачета“, което през пролетното си турне посети Свиленград, Видин, Дупница, Димитровград и Разлог. 

Прочетете още »

Повече от 7 млн. лева са дарени чрез DMS за 10 години“

Единният дарителски номер в България стана на 10 години. По този повод организаторите Фондация BCause и Български дарителски форум, заедно с партньорите си - Telenor, VIVACOM, Mtel, ОББ, Epay и Тераком, публично отчетоха постиженията и развитието на платформата DMS.

Прочетете още »

Брой 148 на PRактики

Излезе поредният брой на електронното информационно издание на БДВО. Сред акцентите в него са предпремиерата на CSR AdviceBox, данни от проучването показватщи основните тенденции в областта на комуникациите и още много.

Прочетете целия брой »

Global Opportunity Explorer

На базата на повече от пет години проучвания, включващи 18 000 бизнес лидери и 17 експертни панели, Глобалният изследовател на възможностите (Global Opportunity Explorer) Ви води през стотици устойчиви решения и бизнес възможности, които адресират Целите за устойчиво развитие на ООН. 

Прочетете още »Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 17 юли. 2017 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 08 Sep 2017

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.