Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Юли 2020

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

юли

27-29

Уебинар на Глобакния договор на ООН - SDG Ambition: Introducing Business Benchmarks for the Decade of Action

 

сеп

10

Уебинар на CSR Europe - Taking Action Towards the European SDG Summit

сеп

24

Уебинар на Глобалния договор на ООН - How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero

окт

26-30

European SDG Summit - онлайн събитие на CSR Europe

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 


Уебинар на Глобакния договор на ООН - SDG Ambition: Introducing Business Benchmarks for the Decade of Action

 

Глобалният договор на ООН цели да засили корпоративните действия в посока изпълнение на Целите за устойчиво развитие до 2030 г. Именно заради това SDG Ambition ще представи нови бизнес цели, които да бъдат интегрирани в корпоративните стратегии на компаниите. В този уебинар ще научите защо това е важно, дали цлеите на Вашата компания са достатъчно амбициозни и ще видите пирмерите на компаниите, които вече са минали през този процес.

Прочетете още »

 


Уебинар на CSR Europe - Taking Action Towards the European SDG Summit


 

Уебинарът ще се фокусира върху втората част на кампанията за Европейски пакт за устойчива индустрия (European Pact for Sustainable Industry). В него ще научите какъв е прогреса по пакта, какви ще бъдат следващите стъпки в кампанията и какви резултати се очакват. Регистрирайте се на линка отдолу:

Прочетете още »

 

___________________________

Уебинар на Глобалния договор на ООН - How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero

 

Научно-доказаните цели позволяват на компаниите да създадат ясни и ефективни политики, с които да станат по-устойчиви като едновременно продължат да се развиват финансово.

В този уебинар ще научите какво точно представляват научно-доказаните цели, какво са нетни -улеви емисии и как да се подготвите, за да зададете нетно-нулева цел във Вашата компания.

Прочетете още »


European SDG Summit - онлайн събитие на CSR Europe

 

European SDG Summit е организиран в рамката на Европейския пакт за устойчива индустрия и по време на събитието CSR Europe официално ще открие пакта в присъствието на представители от над 5 000 локални, европейски и глобални заинтересовани страни.

Събитието ще бъде изцяло виртуално и всеки регистрирал се ще може да участва в сутрешни пленарни заседания, ранни кръгли маси или късни кръгли маси на най-различни теми.

Прочетете още » 

 
 

НОВИНИ

Над 300 участници от цял свят в Българската сесия на световния форум за икономическо и социално възстановяване

Българският панел протече в три последователни сесии, фокусирани върху променените бизнес процеси и отношенията в обществото, пренареждането на приоритетите и общите действия, възможни благодарение на споделените ценности. 

Прочетете повече »

 

Отзвук и публикации от Форума на лидерите

Глобалният договор на ООН отпразнува 20-годишнината от създаването си с двудневен Виртуален Форум на лидерите на 15 и 16 юни 2020, който в продължение на 26 часа “следваше слънцето”. През тези 26 часа, над 20 000 души от цял свят са се включили виртуално в събитието.

Прочетете повече »

 

Санда Ожиамбо е новият изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН

По време на Виртуалния Форум на лидерите новият изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН, Санда Ожиамбо от Кения, пое поста от Лизе Кинго. Тя има 20 години опит като бизнес лидер и ще поведе инициативата към изпълнението на Целите за устойчиво развитие в Десетилетието на действията. 

Прочетете повече »

 

Гледайте записа на Българската сесия, която беше част от световния форум за икономическо и социално възстановяване

Българската мрежа раздели Българската сесия, която беше част от световния форум за икономическо и социално възстановяване, на три отделни части. Всяка част представя една от трите теми, които панелистите обсъждаха в продължение на два часа. Не пропускайте да чуете какво казаха българските бизнес лидери.

Прочетете повече »

 

20 години Глобален договор на ООН - вижте най-важните и интересни моменти от Форума на лидерите

На 15 и 16 юни 2020 г. се проведе събитието Виртуалният Форум на лидерите, който отбеляза 20 години от създаването на Глобалния договор на ООН. Това бе най-мащабната среща на бизнеса, грaжданския и академичния сектор след здравната криза и очакваната икономическа, като целта беше да се очертаят възможните пътища за възстановяване при споделена отговорност, доверие и сътрудничество. Сега можете да видите най-важните и интересни моменти от събитиетона линка отдолу:

Прочетете повече »

 

Глобалният договор на ООН вдига високо летвата за амбициите за корпоративната устойчивост

Глобалният договор на ООН предизвика компаниите да приемат първия етап от нови бизнес цели, които да покажат дали действията им достигат нужното ниво на амбиция за постигането на Целите за устойчиво развитие. Чрез трансформирането на Целите в по-конкретни бизнес цели, новите глобални бенчмаркс подканват компаниите да предприемат много по-амбициозни политики, чрез които рязко да ускорят прогреса.

Прочетете повече »

 

Доклад на Глобалния договор на ООН сочи, че компаниите трябва да приемат по-амбициозни цели, за да изпълнят Плана за 2030 година

По случай 20-та годишнина на инициативата, Глобалният договор на ООН, в партньорство с DNV GL, публикува нов доклад, който разглежда прогреса по постигането на корпоративна устойчивост сред своите компании-членове през последните 20 години. Докладът за напредък по случай 20 години Глобален договор на ООН: Обединен бизнес в Десетилетието на действията е базиран на информация от ежегодното проучване сред членове, подкрепено от интервюта на участници от цял свят. 

Прочетете повече »

 

 

Пощенска банка подкрепя бизнеса с участие в устойчивата програма Dare to Scale на Endeavor  България

Всеки ден Пощенска банка среща млади хора с идеи за свой бизнес, но не всеки от тях успява да го развие така, че да бъде с нужния потенциал, за да се наложи на местния и международния пазар. Бизнес средата в момента е предизвикателна и голяма част от предприемачите у нас имат нужда от партньор, който да ги насърчи, да ги подкрепи с допълнителни финансови ресурси и да ги мотивира да излязат извън зоната си на комфорт, да бъдат смели и да не се отказват от плановете си, за да превърнат своята добра идея в ефективна, работеща и успешна компания.

Прочетете още »

 

КГМИ3: Иновативен метод за работа с деца с аутизъм прилага Център "Алтернатива"

Гражданско сдружение „Алтернатива 55” Стара Загора стартира в началото на юни проект „Партньорство ЗА развитие на деца с увреждания”, финансиран от „Агенция за хора с увреждания” (AXУ) към МТСП. Проектът е за период от 6 месеца и е насочен към преодоляване на дефицити в развитието и разширяване възможностите за социализация и интегриране на деца с ментални увреждания (преобладаващо с генерализирани разстройства в развитието), с прилагане на специализирана „Програма за комуникация и контрол с поглед-АСИСТ”. 

Прочетете още »

 

Успешно дипломиране за втория випуск с дуална форма на обучение в "Асарел-Медет"

Дипломите за завършено средно образование на 51 зрелостници от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище бяха връчени на 25 юни, на церемония в двора на училището. От тях 11, които завършиха паралелки с минни специалности в дуалната форма на обучение, получиха покани за работа в „Асарел-Медет”АД.

Прочетете още »

 

Зеленият проект на "Аурубис България" има за цел да насочи вниманието на служителитекъм опазване на околната среда

Като голямо промишлено предприятие и работодател, „Аурубис България“ АД провежда последователна политика за непрекъснато подобрение, като инвестира в модернизиране на производството и екологично ефективни решения за намаляване на въздействието върху околната среда.

Прочетете още »

 

ВУЗФ връчи отличия на най-добрите одитори сред студентите в България за девета поредна година

На 17 юни 2020 г., в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), се проведе церемонията по награждаване на победителите в Националния конкурс по одит за студенти "Млад одитор" за 2020 г. Конкурсът се организира за девета поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и одиторските дружества "Ейч Ел Би България" и "Захаринова Нексиа". Петима студенти спечелиха пластики, парични награди, стажове и стипендии за обучение в тазгодишното издание на конкурса.

Прочетете още »

 

Стопанската камара-Добрич дари електромобил на механотехникума в града

Електромобил за учебни цели дари Стопанска камара – Добрич, на Професионалната гимназия по техника и страителство „М. Ломоносов“ – Добрич. Дарението направи председателят на СК-Добрич Николай Радев (който е и председател на Училищното настоятелство на гимназията), в присъствието на кмета на Добрич Йордан Йорданов и зам.-областния управител Красимир Николов.

Прочетете още »

 

Софиийски университет и УНИЦЕФ организират лятно училище "Бизнесът като партньор за правата на детето"

УНИЦЕФ България и Стопанският факултет, Софийски университет "Св. Климент Охридски" организират лятно онлайн училище, което ще се проведе в периода 26-28 август 2020 г. Програмата е насочена към мотивирани студенти, проявяващи интерес към придобиване на практически умения в областта на защита правата на детето, корпоративната отговорност (КСО), социалните инвестиции, иновации и предприемачество. 

Прочетете още »

 

EVN съдейства на РИОСВ Пловдив за спасяване на щъркели

На 23 юни 2020 г. сътрудници на Eлектроразпределение Юг (част от EVN) съвместно с експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ Пловдив) проведоха спасителна акция за спасяването на бедстващи щъркели в кв. Прослав, гр. Пловдив.
След сигнал подаден от граждани е установено, че в гнездо, разположено върху стълб от електроразпределителната мрежа, има възрастни и малки щъркели в бедстващо положение.

Прочетете още »

 

Фондация BCause: Спешният фонд за борба с домашното насилие успя да набере 73 192 лв. дарения

Спешният фонд за борба с домашното насилие в условията на COVID-19 бе иницииран през май от Български фонд за жените в партньорство с Български дарителски форум и Фондация BCause. Той успя да набере 73 192 лв. от корпоративни и индивидуални дарения. Средствата ще бъдат разпределени на Кризисните и Консултативни центрове в цялата страна, които работят на първа линия с жертвите на домашно насилие и техните деца, като им предоставят психологически, юридически и социални услуги.

Прочетете още »

 

TechnoMagicLand стана на 2 години

На 23 юни интерактивният детски център за наука и технологии, създаден от ТехноЛогика, отбелязва своя 2-ри рожден ден. За този период той се превърна в любимо място на деца, родители и учители, където винаги можеш да научиш нещо ново за природните науки и технологиите и да се забавляваш и състезаваш с приятели. 27 000 посещения от откриването на TechnoMagicLand (TML) отчита специално създадената информационна система, която е уникална за този вид центрове и дава възможност да се следят постиженията на децата на различните експериментални станции. 

Прочетете още »

 

Доклад на Eurostat за устойчиво развитие и постигането на Целите в Европейския съюз

Eurostat публикува доклад, в който разглежда прогреса към постигането на Целите за устойчиво развитие в европейския контекст. ЕС е силно ангажиран с това да предприеме действия, които значително да повлияят на прогреса към постигането на Целите. Докладът е съставен с помощта на много заинтересовани страни и използва индикатори, които са базирани на аспекти важни за еврипейските държави и политическите, икономическите и социалните особености на блока.

Прочетете още »

 

 

 

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 07 Oct 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.