Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин юли 2016

Бизнесът - сила за добро

 

Общността на отговорните компании и служители става все по-голяма, активна и силна и доказва ежедневно, че БИЗНЕСЪТ Е СИЛА ЗА ДОБРО. Колкото повече познаваме добрите примери и колкото повече научаваме едни за други, толкова повече можем заедно да градим и работим за устойчивото развитие на бизнеса и обществото в България. С тази идея създаваме бюлетин на Мрежата и с радост Ви представяме първото издание.
В него ще получавате новини относно нашата работа, дейността на нашите членове в сферата на корпоративната устойчивост и най-важните предстоящи събития. Приятно четене и много вдъхновение!

Екипът на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН

Video - Global Compact+15: Business as a Force for Good Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

АВГ

25

СЕП

13

СЕП

19

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »

СТАТИСТИКА юни 2016

  • Бизнес членове на ГДООН - 8331
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 4692
  • Членове на Българската мрежа - 33
  • Нови доклади от България - 4

ПРЕДСТОЯЩО

Обучение за “Гордея се с труда на моите родители”

На 25 август ще се проведе първото обучение за участниците в проекта “Гордея се с труда на моите родители” 2016. За допълнителна информация, моля, свържете се със Секретариата на Мрежата на secretariat@unglobalcompact.bg

Европейски минен бизнес форум

Европейският минен бизнес форум е събитие, което се провежда по инициатива на Българската минно-геоложка камара, като БМГД на ООН е партньор на събитието. Форумът е единствен по рода си в България и страната ни е негов домакин, като една от европейските държави с развита минерално-суровинна индустрия и сериозен опит в търсенето и проучването на минерални суровини.

Форум на ООН за частният сектор

Тази година Форума на ООН за частния сектор се фокусира върху ролята на бизнеса в промотирането на устойчивото развитие с цел предотвратяването на нестабилност в световен мащаб.НОВИНИ

БМГД на ООН връчи Стратегическия план на г-жа Ирина Бокова


Global Compact+15

На 19 май 2016 г. в София се състоя публична дискусия на тема „Цели за устойчиво развитие: По-добър свят до 2030” със специален гост и лектор на събитието г-жа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и кандидат за генерален секретар на ООН.

Прочетете още »

Дивото зове за живот. Отбелязване на Световния ден на околната среда: резултати 2016


Global Compact+15

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни (WED2016), а Българската мрежа на Глобалния договор на ООН го чества всяка година от 2012 г. насам. Тазгодишната тема, провеждана под мотото “Дивото зове за живот”, се фокусира върху бракониерството, незаконната търговия с диви животни или трофеи от тях, и нерегулираното рибарство, които водят до застрашаване на множество животински и растителни видове.

Прочетете още »

Отворени проекти на Мрежата


Global Compact+15

Два от най-разпознаваемите проекта на Мрежата са отворени за включване за членовете на Мрежата и други компании. Научете повече за същността на “Отговорният избор” и “Гордея се”, както и за условията за включване в тях.

Прочетете още »

Овергаз отпразнува своята 25 годишнина

Global Compact+15

Овергаз, най-голямата частна газова компания в България, на 25 юни отпразнува своята 25 годишнина. Компанията е един от основателите на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН, а създателят и изпълнителният директор на Овергаз г-н Сашо Дончев бе първият председател на Мрежата.

Прочетете още »

ФПББ става “BCause”: честит 20 рожден ден на фондацията!

Global Compact+15

Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) - един от основателите на Мрежата и член на Националния ни съвет в лицето на неуморимата Елица Баракова, отпразнува 20 години от създаването си. За 20-те години работа организацията новатор в благотворителната сфера, отчете, че е набрала над 17.5 млн. лв. дарения за български каузи.

Прочетете още »

Вижте още новини »


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 15 July 2016

Вашият имейл адрес [email address suppressed] бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете._IMG_LINK_