Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин юли 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact Proud of

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

авг.

29

Планираща среща Pact4Youth     

авг.

29

Обучение "Гордея се с труда на моите родители"

   

септ.

1-4

Фондация BCause и Център Ринкър отново подкрепят „Идеите - това сме ние”       

септ.

29

Конференция "Икономически предизвикателства към индустрия 4.0"    

   

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »

 

 

СТАТИСТИКА юни 2017

  • Бизнес членове на ГДООН 9531
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 3056
  • Членове на Българската мрежа - 33
  • Нови доклади от България - 0

ПРЕДСТОЯЩО

 

Планираща среща Pact4Youth

На 29 август 2017 Мрежата ще проведе планираща среща към проекта Pact4Youth for Bulgaria.

Целите на проекта са:  

  • Съставяне на национален екшън план за България, с многостранен диалог относно създаването на повече професионални възможности и (или) бизнес-образователни партньорства за младежта

  • Обединяване усилията на заинтересованите компании за увеличаване заетостта сред младежите и въвеждането им на пазара на труда


Обучение "Гордея се с труда на моите родители"                                                                 

               

Предвидени са обучения за компаниите на 29 август и 13 септември 2017г. 

Крайният срок за записване за участие е 31 август 2017 г.

Научете повече

Фондация BCause и Център Ринкър отново подкрепят "Идеите - това сме ние"           

За трета поредна година фондация BCause и екипът на Център Ринкър дават своята подкрепа на най-големия форум за социално предприемачество и иновации „Идеите - това сме ние”.

Форумът ще се проведе между 1-ви и 4-ти септември 2017 г. в гр. София под надслова “Дигитални иновации: Избери твоето средство за социална иновация”.

 

Научете повече

Конференция "Икономически предизвикателства към индустрия 4.0"           

 

На 29-30 септември 2017 г. ще се проведе съвместна международна конференция: Годишен форум на българската икономическа мисъл. 

 

Събитието се организира със сътрудничеството на Стопански факултет към Софийски университет "Св. Климент охридски", катедра "Икономикс" към Университета за национално и световно стопанство,  Института за икономически изследвания при Българска академия на науките и партньорството на Българската Мрежа на Глобалния договор на ООН

Научете повече

 
 
 

НОВИНИ

„Преоткрий твоята природа“ – премиера видео и сборник 

За милиони хора по света Световният ден на околната среда дава възможност да преоткрият тяхната връзка с природата. Тази година Българската мрежа отбеляза 5 юни с провеждането на вътрешно-фирмени конкурси за кратки истории и серия разходки в градските градини на София.

Прочетете още »

„Игри за добрини“ - Средногорие Велотур 2017

Global Compact+15

Приключи третият пореден турнир от проекта "Игри за добрини", в който над 70 участника потеглиха по осемдесет километровия маршрут до финала в Пирдоп. Сред тях бяха и отборите на Аурубис България, Софарма, ТехноЛогика ЕАД и Овергаз, които се състезаваха с благотворителна цел, за избрана от тях кауза.

Прочетете още »

Стартира пето поредно издание на инициативата "Гордея се с труда на моите родители"

За пети пореден път стартираме подготовката на най-успешната ни програма – „Гордея се с труда на моите родители“, която ще се проведе по време на седмицата на будителите.

Програмата е отворена за всички организации, независимо дали са членове на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Програмата цели да покаже на децата, че трудът е ценност и потребност, че всеки един от нас влагайки своя труд и знания в упражняването на своята професия, е незаменим фактор за растежа и развитието на обществото.

За повече информация и участие, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg
 

Огнян Траянов - Отговорността за кариерното ориентиране на децата е на семейството, на обкръжаващата ги общност и на обществото като цяло

Изборът на професия трябва да бъде отговорен и информиран. За целта на децата трябва да се даде възможност да се запознаят с различни професии и да разпознаят своя бъдещ път за реализация. В момента има голям проблем – над половината от завършващите висше образование не работят по специалността си.

Прочетете още »

„Асарел-Медет”АД и Професионалната гимназия подписаха договор за дуалната форма на обучение

Договор за провеждане на професионално обучение чрез работа /дуална система за обучение/  бе подписан на 21 юли 2017 г от изпълнителния директор на „Асарел-Медет” АД инж. Делчо Николов и инж. Лушка Апостолова, директор на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище. Договорът регламентира обучението на 34 единадесетокласници от Гимназията на територията на дружеството, което ще стартира от началото на предстоящата учебна 2017/2018 година, като два дни в седмицата учениците ще работят в реална производствена среда. 

Прочетете още »

Представяне на Индекса за устойчивост на неправителствените организации 2016 за България

Индексът за устойчивост на неправителствените организации в България за 2016 г. е 3.3  - без промяна в общата устойчивост на НПО за пета поредна година. През 2016 година има подобрение единствено при застъпничеството: измененията в Закона за нормативните актове определят по-ясни стандарти за обществено участие в законотворческия процес и НПО продължиха активно да организират кампании за застъпничество.

Прочетете още »

"Аз съм Левски" - Кинороман от Радой Ралин

По случай 180-я юбилей от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски, Издателство „Модерно изкуство“ представя киноромана от Радой Ралин, "Аз съм Левски". 

През 2017 г., издателството ще отпечата киноромана на Радой Ралин „ – Аз съм Левски“, за да подпомогне своята кауза за достойно възнаграждение на българските творци, и по случай 180-та годишнина от рождението на Васил Левски. Прочетете призива за подкрепа на Издателството.

Прочетете още »

Executive Update: A Sustained Approach to Combatting Corruption

The Sustainable Development Goals (SDGs) represent the most ambitious global development agenda in history. Developed by Governments, civil society and businesses, and adopted by all 193 Member States in September 2015, the 17 SDGs are mutually reinforcing.

With less than 5,000 days to go, we welcome the commitment of all Governments to create an enabling environment where businesses and societies can flourish. A critical place to start is the elimination of corruption in all its forms in alignment with the UN Convention Against Corruption and UN Global Compact’s Tenth Principle.

Прочетете още »Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 17 август 2017 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 08 Sep 2017

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.