Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Юни 2019

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

юни

10

Академия „Иновация в действие“ 2018/2019 - церемония по награждаването

юни

15

Игри за добрини - турнир по тенис на маса

юни

25

КСО специалистите – агенти на промяната

юни

26

Регионален форум "Бизнесът - сила за добро", град Девня

 

юни

27

Големият финал на Rinker Youth Challenge

юли

15-16

Годишна среща на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН

 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

  

Академия „Иновация в действие“ 2018/2019 - церемония по награждаването

 Церемонията по връчването на наградите в Академия „Иновация в действие“ 2018/2019 ще се състои на 10.06.2019 г. /понеделник/ от 19:00 ч. в Techno Magic Land /бул. Цариградско шосе 111Б, вход при пешеходния мост/.

Академията насърчава едни от най-талантливите и предприемчиви млади хора на България, които имат смели идеи и амбицията да създават устойчиви иновации.
Организатор на събитието е Солвей Соди, а основен партньор е Аурубис България.

Прочетете още »

Игри за добрини - турнир по тенис на маса

На 15 юни даваме старт на третото издание на програмата "Игри за добрини" с първия от поредицата спортни турнири!

Ще се срещнем в зала Арена Асарел, в Панагюрище, заредени с енергия за любимия спорт и с още толкова ентусиазъм да подкрепим каузи, в които вярваме.

Турнирът се осъществява с любезното домакинство на Асарел Медет.

Следете актуални новини за турнирите на нашата Facebook страница.


КСО специалистите – агенти на промяната

Покана за „Часът на КСО специалиста“

Българска асоциация на КСО специалистите продължава своята поредица от срещи „Часът на КСО специалиста“. Обединени под обща рамка, но с различни акценти, тези дискусии имат за цел да представят основни тенденции, новости и тънкости в КСО професията.

Срещите са подходящи за интересуващите се и/или практикуващите в областта на корпоративната социална отговорност, маркетинга, връзки с обществеността, управление на околната среда и човешки ресурси.

Кога: 25 юни 2019 г., 15.30-17.30

Къде: Икономически университет - Варна

Вход: Свободен


Регионален форум "Бизнесът - сила за добро", град Девня


В началото на лятото ние от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН ще проведем регионален форум в град Девня, за да се срещнем с местните компании и да обсъдим редица основни теми:
- Защо и как корпоративна социална отговорност е за всеки бизнес
- Лидерство и поемане на лична инициатива
- Силата на колективните проекти
- Партньорството като успешен подход за положителна промяна в обществото

Партньори на форума са Солвей Соди и Икономически университет - Варна.
 

Събитието е с вход свободен и предварителна регистрация.

Прочетете още »


Големият финал на Rinker Youth Challenge

Големият финал на Rinker Youth Challenge ще се състои на 27 юни 2019 г. в ТехПарк София. 

Aкселераторската програма на Център „Ринкър“ към Фондация BCause цели да подкрепи развитието на предприемачески светоглед и лидерски умения сред младите хора - стартиращи предприемачи. Наградният фонд е 80 000 лева.

Прочетете още »


Годишна среща на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН

Годишната среща на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН ще се проведе на 15 и 16 юни в централата на организацията в Ню Йорк. По време на срещата представителите на локалните мрежи ще обсъдят своите дейности и ще споделят своя опит с международните си колеги.

Срещата на локалните мрежи се провежда по време на High Level Political Forum 2019 между 9 и 18 юли в Ню Йорк.

 
 

НОВИНИ

Български компании декларират приноса си за чист въздух и чиста околна среда

Българската мрежа отбеляза Световния ден на околната среда със събитие-лекция, имащо за цел да информира обществото ни за това какви са опасностите от мръсния въздух, който дишаме ежедневно, кои са здравословните проблеми, до които той води и какъв е приносът на бизнеса за чистия въздух.

Прочетете още »

Стартира конкурсът на Българската мрежа за кратки разкази, "Истории на колела"

В конкурса могат да вземат участие служителите на компаниите членове на Българската мрежа. Историите трябва да бъдат свързани с екологичен транспорт/начин на придвижване в градска среда – велосипед, градски транспорт, метро, споделено пътуване, пеша или с тротинетка, ролери. Членове на журито, което ще определи победителите, са писателят и преводач Ангел Игов, журналистът Живко Константинов и редакторката от „Аз чета“ Милена Ташева. Резултатите ще бъдат обявени през септември.

Прочетете още »

Да поговорим за опазването на околната среда с АЕЦ Козлодуй, Овергаз и Солвей Соди

По повод отбелязването на Световния ден на околната среда, Българската мрежа разговаря със своите компании членове на тема опазване чистотата на въздуха. В тази поредица представяме дейностите на АЕЦ Козлодуй, Овергаз и Солвей Соди, насочени към опазване на околната среда.

АЕЦ КозлодуйОвергазСолвей Соди

Запишете участието си в инициативата "Гордея се с труда на моите родители" 

Първите участници вече записаха своето включване в популярната инициатива на Българската мрежа, „Гордея се с труда на моите родители“. За последните шест издания на инициативата, над 4000 деца са прекрачили вратите на работното място на своите родители, където са се запознали с десетки различни професии. 

Прочетете повече »

Присъединете се към CEO Call to action

Близо 100 изпълнителни директори на водещи български и световни компании заявиха своята готовност да обединят силите си за постигане на ново Споразумение за Европа. Заедно те призовават частните компании, гражданското общество и институциите да се включат в диалога за изграждане на доверие, да създадат платформи за сътрудничество и финансови модели за въвеждане на устойчива кръгова и дигитална икономика, която да допринася за осигуряване работа на гражданите през целия им живот и за пълноценното им социално включване.

Крайният срок за присъединяване е месец септември.

Прочетете още »

Комисията приветства приемането на нови правила за пластмасовите изделия за еднократна употреба

Съветът на Европейския съюз прие амбициозните мерки, предложени от Комисията за борба с морските отпадъци, произхождащи от 10-те пластмасови продукта за еднократна употреба, които най-често се срещат по европейските плажове, както и изоставени риболовни уреди и разградими при окисляване пластмаси.

Прочетете още »

Стартира пролетното турне на ЕКОПАК, "Нахрани ме разделно!" 2019 г.

Кампанията на ЕКОПАК - „Нахрани ме разделно!” стартира на 9 май и е насочена към най-малките. Тя е образователно куклено шоу на колела, което обикаля страната с постановката на ЕКОПАК и Театър на приказките - София. Една приказна историята за три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които отскоро живеят в парка. 

Прочетете още »

КонтурГлобал Марица Изток 3 подкрепи провеждането на петите спортни игри за хора с увреждания

Повече от 110 души от 21 отбора взеха участие в съревнованието. Те се състезаваха в общо 8 дисциплини, сред които боулинг, дартс, баскетбол, дърпане на въже и състезание с инвалидни колички.

Прочетете още »

Postbank Business Run 2019 събра компании в подкрепа на две благотворителни каузи

Събраните средства от над 11 000 лв. ще бъдат дарени за 12 стипендии „Продължи“ на Националната асоциация по приемна грижа и фондация BCause за подкрепа на ученици в приемни семейства да продължат успешното си представяне в училище и по проект на фондация „Воден път“ за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания. 

Прочетете още »

Откриха паметника на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

„Няма по-силна мотивация от това да мечтаеш, да превръщаш мечтите в цел и да увличаш последоватаели след себе си за превръщането на целта в реалност. Проф.Цоцорков това го умееше“ – каза изпълнителният директор на Фондация „Цоцорков род“ Ирина Ботева, която припомни част от житейските послания, които ни завеща проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Прочетете още »

Българска стопанска камара бе съорганизатор на дискусионен форум в област Добрич

Форум "Взаимодействие между бизнеса и образованието в област Добрич" се проведе на 22 май 2019 г., и беше посветен на възможностите за подобряване на взаимодействието между бизнеса и образованието. Съорганизатори на форума бяха Стопанска камара Добрич и Община град Добрич, а в дискусията се включиха повече от 60 участници – представители на местния бизнес, директори на професионални гимназии, неправителствени организации и др.

Прочетете още »

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 30 юни 2019 г. 


 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 01 Jul 2019

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.