Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Юни 2018

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

юни

13

Премиера и дискусия CSR2023БГ

юни

16

Игри за добрини, тенис на маса

юни

20

Регионален форум Стара Загора 

 

юни

21

Регионален форум Бургас 

 

юни

27-29

Building cross-sector partnerships

юли

5

Регионален форум Пловдив

 

септ

24

Игри за добрини, тенис на корт

 

окт

13

Игри за добрини, волейбол

 
 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »

 

 

 

ПРЕДСТОЯЩО

Премиера и дискусия CSR2023БГ

На 13 юни предстои премиерата на учебника „Корпоративна устойчивост и отговорност”, с автор Марина Стефанова. Учебникът се състои от тридесет модула, които разглеждат темите, процесите и силата на бизнеса да се променя към своята по-устойчива и отговорна версия.

Прочетете още »


Игри за добрини, турнир по тенис на маса

През юни ни очаква втори пореден турнир под мотото "Игри за добрини". Отборите ще имат възможност да покажат уменията си по тенис на маса в името на избрана от тях кауза.

Турнирът ще се проведе с подкрепата на Асарел Медет, Панагюрище, в Арена Асарел.

Прочетете още »

Регионален форум Стара Загора 

Първият от три поредни форума в страната, този в Стара Загора, ще се състои на 20 юни, в Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора

Партньори на събитието са Търговско-промишлената палата - Стара Загора и КонтурГлобал Марица Изток 3.

Прочетете още »


Регионален форум Бургас 

Втората спирка от регионалната обиколка на БМГД на ООН из България ще бъде град Бургас.

Форумът ще се състои на 21 юни.

Прочетете още »


Building cross-sector partnerships for sustainable development 

БМГД ще участва в съвместен проект с Локалната македонска мрежа на Глобалния договор. По време на своята визита в България, македонските компании ще научат повече за опита и добрите устойчиви практики на българския бизнес.  


Регионален форум Пловдив 

Последното събитие от поредицата регионални форуми ще се състои в града под тепетата, Пловдив, на 5 юли.

Прочетете още »


Игри за добрини, тенис на корт

След летните отпуски, през месец септември турнирите от "Игри за добрини" продължават на червените тенис кортове. Турнирът ще бъде организиран със съдействието на Софарма.


    

Игри за добрини, волейбол

Второто издание на "Игри за добрини" ще завърши на 13 октомври със състезание по волейбол. Турнирът се организира с подкрепата на Овергаз.

 
 

НОВИНИ

Бизнесът - сила за добро. Регионални форуми в Стара Загора, Бургас и Пловдив

В началото на лятото ние от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН ще проведем регионални форуми в Стара Загора, Бургас и Пловдив, за да се срещнем с местните компании и да обсъдим редица основни теми.

Каним Ви на откровен разговор на тема „Бизнесът – сила за добро“. 

Прочетете още »

4 спорта обединяват водещи компании в името на социални каузи

„В „Игри за добрини“ виждаме хора, които не просто се борят за каузи. В него ставаме свидетели на материализацията на хубавата българска поговорка „Сговорна дружина, планина повдига”. Във времето, в което живеем и реалността, която обитаваме, имаме нужда от повече такива събития.”, сподели Дарина Георгиева за смисъла и целите на програмата.

Прочетете още »

"Игри за добрини" стартира с футбол

Наградният фонд от 2500 лв на турнира по футбол от “Игри за добрини” бе спечелен от каузата на “Аурубис България”. В неделя Българска мрежа на Глобалния договор на ООН постави началото на проекта си, който има за цел да покаже, че отговорният бизнес, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка.

Прочетете още »

През 2018 г. компаниите поемат инициативата, за да #Скъсат с пластмасата

Конкурсът за иновативни идеи и практики за намаляване употребата на пластмаса в офиси и компании породи много дискусии в компаниите за това как потреблението на пластмаса може да бъде намалено и макар идеите, на участниците да нямат голям размах, те силно ангажираха служителите на компаниите.

Прочетете още »

Българският бизнес мисли за устойчивост и отговорност

"Българският бизнес мисли за корпоративна устойчивост и отговорност, за което свидетелстват добрите практики днес." - интервю с Марина Стефанова.

Прочетете още »

Огнян Траянов получи поздравителен адрес от президента Румен Радев 

По случай своя 60-годишния юбилей председателят на Българската мрежа получи поздравителен адрес от президента на Република България г-н Румен Радев. 

"В дългогодишния си професионален път, посветен на развитието на информационните и комуникационните технологии, Вие винаги сте проправял пътища и задавал стандарти. Вашият ентусиазъм, отдаденост и висок професионализъм завладяха поколения млади специалисти, работещи в тези сфери на обществения живот, и Ви превърна в истински пример за подражание.

Пожелавам Ви да не спирате да преследвате мечтите си и да продължавате да завладявате всички с енергия и идеи!“
, казва още г-н Радев.

Европейска стратегия за пластмасите в кръговата икономика

В тази стратегия се полагат основите на нова икономика в сектора на пластмасите, в която при проектирането и производството на пластмаси и пластмасови продукти изцяло се спазват нуждите от повторна употреба, ремонт и рециклиране и се разработват по-устойчиви материали и се насърчава тяхната употреба.

Прочетете документа в резюме »

Прочетете целия документ »

 

Отворени програми за участие през 2018 г.

През 2018-та Българската мрежа продължава активната си дейност. Тази година предстои осъществяването на следните проекти и програми: Отговорният избор, Игри за добрини, Световен ден на околната среда, Гордея се с труда на моите родители, Базар на професиите, Национален план за действие, Pact 4 youth 

Прочетете още »

 

Доклад на UN Environment - глобален поглед над методите за борба със замърсяването с пластмаса

Документът предлага данни посочващи измеренията на проблема със замърсяването с пластмаси, добри практики и полезни съвети.

Прочетете още »

Изберете категория Participant или Signatory за Вашето участие в Глобалния договор на ООН

С настъпването на 2018 г. Глобалният договор на ООН въвежда две отделни категории за участие в инициативата - Participant или Signatory. Научете повече за промените и категорията, към която Вашата компания принадлежи.

Прочетете още »

Седмокласници от три училища посетиха „Асарел-Медет“АД

Деветдесет и девет ученици от СУ „Нешо Бончев“, ОУ „Проф. Марин
Дринов“ и ОУ „20 април“ в Панагюрище посетиха „Асарел-Медет“АД на
29 и 30 май, и на 5 юни. Седмокласниците разгледаха двете
фирмени експозиции и се запознаха с историята и развитието на „Асарел- Медет“АД, след което си направиха селфи за спомен пред „пенсионираните“ 110-тонен автосамосвал „БелАЗ“ и челен товарач „Катерпилар“. 

Прочетете още »

Екоуроците на Овергаз са научили над 300 ученици как да опазват природата

Вече 10 години проектът на Овергаз „Опознай природата и я опазвай“ изгражда у децата положително отношение към околната среда. За този период над 300 ученици са присъствали на открити екоуроци, на които служители на компанията са ги запознали свредите от замърсяването на природата и как се отразяват на човешкото здраве.

Прочетете още »

По инициатива на КонтурГлобал Марица Изток 3, младежи в неравностойно положение получиха правни съвети

Поводът за инициативата бе предстоящия летен сезон и възможността за временна заетост. Юристите на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ приеха предизвикателството да подготвят необходимите материали и да представят на достъпен за младите хора език специфичната правна материя.

Прочетете още »

Postbank Business Run 2018 събра над 10 000 лева в подкрепа на три каузи

Инициативата събра над 1200 участници, като към бегачите се присъединиха и 30 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run. За втора поредна година се проведе и състезанието CEO


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 12 Jun 2018

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.