Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Юни 2020

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

юни

10

Уебинар на МГУ - Кои са нещата, които не знам за МГУ, а ще ме изненадат?

юни

12

Уебинар на МГУ - Кои са професиите на бъдещето, които се подготвят в МГУ?

 

юни

15

20th Anniversary Virtual Leaders Summit - онлайн

юни

16

Virtual Leaders Summit - Българска среща

юни

17-18

Виртуален PRME Global Forum

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Уебинар на МГУ - Кои са нещата, които не знам за МГУ, а ще ме изненадат?

 

Серията от уебинари на МГУ ще представи университета в една различна светлина, без да говори за стандартните неща. Професор Ивайло Копрев, Ректор на университета, ще отговори на въпросите-теми на уебинара, след което участващите ще имат възможност да попитат за нещата, които ги интересуват.

Прочетете още »


Уебинар на МГУ - Кои са професиите на бъдещето, които се подготвят в МГУ?

 

Това е третият и последен уебинар от специалната серия, организирана от Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски". В него професор Копрев ще представи професиите на бъдещето, които се преподават в университета и ще отговаря на въпросите, които Ви интересуват.

Прочетете още »

 


20th Anniversary Virtual Leaders Summit - онлайн


 

Срещата на лидерите от високо равнище ще се проведе виртуално за едно по-голямо, по-добро и по-приобщаващо преживяване. Програмата ще "преследва слънцето", за да позволи на участниците и локалните мрежи да участват в удобно за тях време.

Форумът ще съчетае вече изготвената програма с нови, по-достъпни събития, за да може всички заинтересовани страни да участват, без ограничение.

Регистрирайте се в линка отдолу.

Научете повече 

 

___________________________

Virtual Leaders Summit - Българска среща

 

По време на виртуалната Среща на лидерите за 20 годишнина на Глобалния договор ще се проведе българска среща. Панелната дискусия ще се проведе на 16 юни от 14:00 до 15:00 ч. 

Срещата е със свободен достъп за членове на Глобалния договор на ООН, но изисква регистрация на линка отодлу.

Научете повече 


Виртуален PRME Global Forum

 

Виртуалният PRME Global Fоrum ще се проведе на 17 и 18 юни от 16:00 ч. българско време. 

Той ще разгледа основните теми, които са свързани с отговорносто образователно общество и ще ускори действията в посока сътрудничество между световния бизнес и образованието в десетилетието на действията.

Ще има изяви на бизнес лидери, лидери от гражданското общество, както и представители на ООН и образованието. Регистрирайте се на линка отдолу: 

Научете повече  

 
 

НОВИНИ

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН отбелязва 5 юни, Световния ден на околната среда, от 2012 г. насам и тази година не е по-различна. Тази година темата беше "Биоразнообразие", а домакин беше Колумбия с подкрепата на Германия.

По случай този специален ден, Българската мрежа посвети юнския брой на бюлетина за инициативи на компаниите-членове, които са свързани с биоразнообразието или отбелязването на Световния ден на околната среда. Природата и нейните обитатели винаги са били важна тема за компаниите-членове и в следващите редове ще можете да прочетете най-ярките примери за добри практики на нашите партньори и приятели.

Световен ден на околната среда 2020: български компании отбелязаха 5 юни

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН чества Световния ден на околната среда, тази година на тема “Биоразнообразие” под наслов “It’s Time #ForNature. Денят е повод отговорните компании и техните служители да вдъхновят с отношение към природата

Прочетете повече »

Регистрирайте се за Виртуалния форум на лидерите 2020

Преди 20 години, бившият главен секретар на ООН Кофи Аннан основава Глобалния договор на ООН с цел разпространяването на сподолени ценности и принципи. Същите тези приницпи сега трябва да ни водят, за да се възстановим по-добре и обединени да бъдем по-силни след хуманитарния и икономически шок от кризата COVID-19.

Онлайн срещата ще бъде по-голяма, по-смела и по-приобщаваща, за да може всички заинтересовани страни да участват. Регистрирайте се сега на линка отдолу!

Прочетете повече »

 

Какво е биоразнообразието и защо е важно

Биоразнообразието представлява разнообразието от живот на Земята, което включва 8 милиона различни видове растения и животни, екосистемата, в която живеят и генетичното разнообразие между тях.

Биоразнообразието е една комплексна, взаимносвързана мрежа, в която всеки член има важна роля и допринася към системата по начини, които понякога са невидими за нас. 

Прочетете повече »

 

Биоразнообразието и Целите за устойчиво развитие

Планът за 2030 за устойчиво развитие представлява колективен план за постигане на мир и просперитет за всички на планетата. Изграден е около седемнайсетте Цели за устойчиво развитие, които са предназначени да решат глобалните предизвикателства свързани с бедност, неравенство, климатичните промени, вредата върху околната среда, мира и справедливостта. Тези Цели са взаимно свързани и едновременно независими: напредък в една от тях води до напредък във всички; и биоразнообразието е ключово за всички тях.

Прочетете повече »

 

Интервю на Българската мрежа с фондация "Биоразнообразие"

По повод Световния ден на околната среда, посветен през 2020 г. на биоразнообразието, разговаряхме с една от най-активните национални организация, която над 20 години работи в защита на природата – Българска фондация “Биоразнообразие”. В серия от публикации ви представихме техните отговори, застъпващи основни теми в областта на екологията, които вълнуват както международната общественост, така и българското общество

Прочетете повече » (Част 1, Част 2, Част 3)

 

КГМИ3: Енергия за природата

През последните 10 години над 370 доброволци на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ са подели повече от 30  доброволчески инициативи и изработили почти 1 500 часа в подкрепа на различни „зелен“ инициативи.  Така енергетиците напълно доброволно допринасят за опазване на природата и биоразнообразието в областта,  давайки своя принос за един по-добър  свят, в който застрашеният животински или растителен вид никога не се превръща в изчезнал.

Прочетете още »

 

Зелените герои на Пощенска банка

Днес много хора смятат, че еко инициативите са свързани с големи финансови инвестиции, но всъщност реалността е съвсем друга – с малки действия и много ентусиазъм могат да бъдат постигнати големи и устойчиви промени. И екипът от мотивирани служители на Пощенска банка напълно доказва това. Те често отделят от свободното си време, за да се включат заедно в доброволчески зелени програми и инициативи. И го правят с усмивка!

Прочетете още »

 

Един Солвей/Една планета

Илхам Кадри, главен изпълнителен директор на Солвей: „ С амбициозния ни нов 10-годишен план акцентираме върху насърчаване на устойчивостта в нашето портфолио, операции и на работното място, за да стимулираме създаването на изключителна дългосрочна стойност за всички заинтересовани страни. Вярваме, че Един Солвей/Eдна планета ще ни позволи да насочим инвестиционните си решения към подобряване на технологиите, които използваме в заводите си, подкрепа за нашите слушители и местните общности, както и за генериране на достатъчна възвращаемост за нашите акционери.

Прочетете още »

 

АЕЦ "Козлодуй": Важен аспект за нас е мотивирането на екипа да участва в различни екоинициативи

Българската мрежа попита компаниите-членове защо биоразнообразието е важна тема за тях и какви инициативи в сферата на околната среда са предприели през годините. В серия от публикации ще споделим с Вас техните отговори. Втората компания, която отговаря на нашите въпроси е АЕЦ „Козлодуй“:

Прочетете още »

 

Овергаз: "Екологичната политика на Овергаз съпътства развитието накомпанията ощеот създаването й преди 30 години"

По случай Световния ден на околната среда 2020, с тазгодишна тема „Биоразнообразие“, Българската мрежа попита компаниите-членове защо биоразнообразието е важна тема за тях и какви инициативи в сферата на околната среда са предприели през годините. В серия от публикации ще споделим с Вас техните отговори. Ето какво споделиха Овергаз:

Прочетете още »

 

EVN: Осъзнаваме нашата отговорност към опазването на най-уязвимите видове 

EVN: "Снабдяването с енергия е дейност, която оказва влияние в по-голяма степен върху птиците, отколкото върху други видове животни. Този факт постави естествен фокус на нашата социална дейност в областта на екологията – посветили сме се на опазването на различни видове птици. Най-големите ни проекти са свързани с опазване на щъркелите и царските орли, но непрестанно работим и по редица други."

Прочетете още »

 

Екопак отбеляза Световния ден на околната среда

Екопак: "Съжителството в хармония с природата може да бъде постигнато само ако обърнем отрицателното въздействие на загубата на биологично разнообразие и продължим пълното изпълнение на Програмата за устойчиво развитие до 2030 г. Честванията на Световния ден на околната среда ще помогнат за изграждането на инерция и обединението на световната общност в действия за положителна промяна".

Прочетете още »

 

БСК стартира информационен интернет портал за насърчаване на по-дългия трудов живот

Българската стопанска камара (БСК) стартира информационен интернет портал за насърчаване на по-дългия трудов живот и адаптиране на работната среда към специфичните възрастови потребности на различните поколения работници и служители.

Прочетете още »

 

"Асарел-Медет" АД посрещна в зелено Деня на околната среда

„Асарел-Медет“АД посрещна в зелено Деня на околната среда
За поредна година "Асарел-Медет"АД се включи в инициативите по случай Деня на околната среда - 5 юни. Десетки служители на компанията спазиха традицията и предпочетоха зелени мотиви в облеклото си или аксесоар в тази гама. Като комплимент екипът на отдел „Комуникации“ раздаде традиционните 80 цветя в саксия, които зарадваха служителите от цеховете и звената на дружеството, подкрепили креативната идея.

Прочетете още »

 

TechnoMagicLand е част от Европейската мрежа от научни центрове и музеи 

От края на месец февруари 2020 г., TechnoMagicLand е част от Европейската мрежа от научни центрове и музеи (ECSITE)

TechnoMagicLand стана член на ECSITE, защото споделяме ценностите на мрежата и сме уверени, че със своята работа можем да допринесем и да адаптираме знания, умения и опит, които да са полезни не само за българското, но и за европейското общество.

Прочетете още »

 

Екологика: Рециклирането е образователна възможност за бъдещето

Обучението на децата да се грижат за околната среда е важна част от израстването. То им дава умения като уважение, съпричастност, търпение, отговорност и ги учи на последствията. Учи ги и на ценни уроци за устойчивостта и как искаме да оставим света за бъдещите поколения. Да покажеш на децата как да рециклират правилно е като да им предадеш щафетата за по-чисто и светло бъдеще.

Прочетете още »

 

Студентите на ВУЗФ решават реални казуси на компании

Доц. Вазов: "Полезно за студентите е, че имат възможност да разработят свой авторски проект, свързан с много конкретен проблем на дадена компания, решаването на който ще даде добавена стойност за компанията, много знания за студента и авторитет за университета".

Прочетете още »

 

 

 

 

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 07 Oct 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.