Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Март 2018

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

март

12

Стартира нова образователна инициатива на Академията на ГД

 

март

15

Световен ден за защита правата на потребителя

 

 

март

26

Открита лекция: "Правата ми като потребител в дигиталния свят"

 

 

март

27

Общо събрание на БМГД на ООН

 

 

 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

Стартира нова образователна инциатива на Академията на ГД

Централата на ГД на ООН стартира нова образователна Академия. Лектори в първото издание ще бъдат Лизе Кинго, директор на ГД и проф. Джон Ръги, Harvard's Kennedy School of Government.

Те ще говорят относно необходимостта от прилагане на принципен подход към Глобалните цели - подход, който поставя уважението към правата на човека в центъра на бизнес дейностите.

Прочетете още »

Световен ден на правата на потребителя

БМГД ще отбележи Световния ден на потребителя с онлайн информационна кампания предназначена за служителите на своите компании членове и открита лекция на тема "Правата ми като потребител в дигиталния свят". 

Прочетете още »


Открита лекция: "Правата ми като потребител в дигиталния свят"

 

БМГД ще даде старт на програмата „Отговорният избор“ за 2018 като отбележи Световния ден на правата на потребителя с информационна кампания и открита лекция на тема "Правата ми като потребител в дигиталния свят". 

 

Лекцията ще се състои на 26.03, от 18 до 20 часа, в Puzl CowOrKing, на адрес бул. "Черни връх" 47 А.

 

За повече информация се свържете с нас на email: secretariat@unglobalcompact.bg. 


Общо събрание на БМГД на ООН

На 27.03.2018 г. ще се проведе планирана сесия на Общото събрание на членовете на Мрежата.

 
 

НОВИНИ

Нови членове - Kreston BulMar

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е щастлива да обяви приемането на поредния си нов член, в лицето на най-голямата счетоводна компания в България, Kreston BulMar. 

С множеството си каузи и начинания Kreston BulMar заема достойно място в българския публичен живот. Основният проект на компанията е Академия BulMar, която осигурява стипендии за професионално обучение и устойчиво развитие на талантливи и амбициозни студенти. Сред проектите на компанията са и Istoria.bg – онлайн библиотека за публикации на български историци, както и Balans.bg – експертен сайт с безплатни ресурси по счетоводство.

Мрежата с нетърпение очаква включването на екипа на Kreston BulMar в тазгодишните си проекти и програми.

Прочетете още »

Бизнесът поема ангажимент за образование от XXI век – включи се и ти

"Светът се променя, младите се променят, образованието се променя, бизнесът също. Младите хора очакват работата им да има смисъл, да носи ползи и за обществото.", заяви г-н Жак Спелкинс по повод подписването на Националния план за действие в изпълнение на Европейския пакт за младежта.

Прочетете още »

Първата организация включила се в кампания 2018 на програмата "Отговорният избор" е Екопак

Тазгодишното издание на програмата стартира на 16.02. с модул „Правата на потребителя“, а интерактивното обучение бе проведено от „Правата ми“ за служителите на Екопак България. Бяха разгледани въпроси, свързани с рекламацията на стока, разликите между законова и търговска гаранция, особеностите на договорите при общи условия и на пазаруването онлайн.

Прочетете още »

Отворени програми за участие през 2018 г.

През 2018-та Българската мрежа продължава активната си дейност. Тази година предстои осъществяването на следните проекти и програми: "Отговорният избор", Игри за добрини, отбелязване Световният ден на околната среда, "Гордея се с труда на моите родители", Базар на професиите и Национален план за действие по изпълнение целите на Европейския пакт за младежта.

 Прочетете още »

Изберете категория Participant или Signatory за Вашето участие в Глобалния договор на ООН

С настъпването на 2018 г. Глобалният договор на ООН въвежда две отделни категории за участие в инициативата - Participant или Signatory. Научете повече за промените и категорията, към която Вашата компания принадлежи.

Прочетете още »

2017 United Nations Global Compact Progress Report: Бизнес решения за устойчиво развитие

В този брой, докладът обръща внимание на приноса, който бизнес участниците на Глобалния договор на ООН имат за постигането на устойчиво развитие. В доклада се оценява напредъкът по отношение на начина, по който компаниите предприемат действия по Десетте принципа и целите на устойчивото развитие, и включва десет интервюта с бизнес лидери. Документът още подчертава и десет области, върху които е необходимо поемането на по-нататъшен агажимент от страна на бизнеса.

Прочетете целия доклад »

Sustainable Finance in EU in starting blocks 

На 31 януари, Експертната група на високо равнище за устойчиви финанси публикува своя окончателен доклад относно стратегическите препоръки за ЕС за разработване на всеобхватна пътна карта за устойчиво финансиране. 

Прочетете целия документ »

Стартира седмото издание на „Благотворителността през обектива”

Български дарителски форум и фондация BCause обявяват началото на фотоконкурса „Благотворителността през обектива“ 2018. Конкурсите са два – за фотографски проект и за индивидуална фотография.

За първи път в програмата могат да участват в тандем организация и фотограф, готов да заснеме нейната кауза. Поканени да кандидатстват са неправителствени организации (в т.ч. читалища и училищни настоятелства), училища, музеи, библиотеки.

Прочетете още »

Екопак започва образователна програма „Рециклиращо училище. Учители за чиста природа“

На 21.02. бе обявен старта на образователната програма „Рециклиращо училище. Учители за чиста природа“ на ЕКОПАК България. Целта на програмата е  да подпомогне учителите в провеждането на екологично образование и възпитание в училище. ЕКОПАК създаде специален образователен пакет, който бе раздаден безплатно на училищата. 

Прочетете още »

 

ВУЗФ дава начало на безплатна финансова академия за ученици

Десетки ученици от 15 училища в София и Перник станаха част от първото издание на безплатната Финансова академия, която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира.

Първият урок обърна специално внимание на парите и паричните отношения, развитието на биткойна от създаването му досега и целта му, както и други любопитни факти.

Прочетете още »


 

Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 30 март 2018 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 12 Mar 2018

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.