Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин март 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact+15: Business as a Force for Good

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

 

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

 

АПР

01

АПР

06

АПР

26-27

МАЙ

22-23

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА март 2017

  • Бизнес членове на ГДООН 9292
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 2960
  • Членове на Българската мрежа - 32
  • Нови доклади от България - 2

 

 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Приказки в Софарма

Кулите на Софарма ще се превърнат в магическо място по време на четенето на приказки, на което са поканени деца и техните родители, за да се потопят заедно в магията на словото. Събитието ще срещне автори на детски книжки и актьори с малките читатели.

Четенето ще се състои на 1-ви април от 11.00 до 14.00 ч. на партера на Sopharma Towers, където освен да се срещнат с любими герои и истории, децата ще могат да се включат в работилница по детски книжки и да оцветяват картинки.

Повече информация на Фейсбук страницата на събитието. 

"Отговорният етикет"

Темата за хранителния излишък попада под Цел 12 "Отговорното потребление" от Целите за устойчиво развитие и е от изключителна важност за обществото ни. Посланието на отговорния бизнес е, че е сила за добро, отговорен е във всяко едно свое действие и затова е против разхищението на природни и човешки ресурси.

Затова от БМГД на ООН решихме да създадем нов отговорен етикет, който да промени отношения и практики по време на корпоративни събития, така че хранителният излишък да бъде да намален до минимум, а останалата храна да може да достига до хора в нужда от хранително подпомагане. 

Обсъждане на "Отговорният етикет" ще се проведе на 6 април, от 15 часа, с участието на различни заинтересовани страни. Място на срещата: „Овергаз“, на адрес улица "Филип Кутев" № 5. За допълнителна информация, моля, свържете се със Секретариата на Мрежата на secretariat@unglobalcompact.bg.

 

Making Global Goals Local Business – India

Making Global Goals Local Business – India ще събере на едно място над 300 местни и глобални лидери за разработване на иновативни бизнес модели, за да помогне за постигането на Целите за устойчивото развитие (SDGs). Индия е една от най-бързо растящите икономики в света със среден темп на икономически растеж от 7,26 на сто и приток на чуждестранен капитал от над 31 милиарда US $. Дом на 1,2 милиарда души, с почти една трета от населението, живеещо в бедност, напредъкът на Индия по Целите е от решаващо значение за създаването на света, който искаме. 

 

European Business Summit

Събитието European Business Summit е една от най-всеобхватните и влиятелни платформи за водене на дебати в Европа.

European Business Summit дава възможност на бизнес представителите за включване в диалог, който да покаже, че бизнесът може да играе ключова роля за решенията, необходими за днешния обществено-политическа контекст. Научете повече.

 
 
 

НОВИНИ

Отворени програми на Мрежата

Global Compact+15

Две от най-разпознаваемите програми на Мрежата са отворени за включване за членовете на Мрежата и други компании. Научете повече за същността на “Отговорният избор” и “Гордея се”, както и за условията за включване в тях.

За допълнителна информация, моля, свържете се със Секретариата на Мрежата на secretariat@unglobalcompact.bg.

Прочетете още »

 

Опасна ли е прозрачността за компаниите?

 

Global Compact+15

Днес, променящата се международна/европейска/национална регулаторна среда и правна рамка изисква от специфичен тип компании да предоставят повече и по-разнообразна информация към външните си заинтересовани страни.

Прочетете още »

 

Излишна ли е излишната храна?

 

Global Compact+15

На 15 март стартира най-новата обучителна програма у нас за намаляване на разхищението на храна „Излишна ли е излишната храна?”. Само в България „спасената” храна би могла да нахрани 1,5 млн. души. Обучението е част от програмата „Отговорният избор“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и е инициирана по повод Световния ден за защита правата на потребителите.

Прочетете още »

 

Фондация BCause набира проекти по програмата „Мтел еко грант“

Global Compact+15

За поредна година приоритет ще бъдат проектите за опазването на околната среда и биоразнообразието, в които участват деца и младежи. Крайният срок за изпращане на проекти за финансиране е 20 април 2017 г. 

За участие в „Мтел еко грант“ могат да кандидатсват еко клубове и ученически обединения, неправителствени организации, читалища и училищни настоятелства. За поредна година приоритет ще бъдат проектите за опазването на околната среда и биоразнообразието, в които участват деца и младежи. 

Прочетете още »

 

Отговорният избор в пазаруването на фокус в корпоративните програми за служители

Global Compact+15

По време на обучение, което се проведе в Овергаз в края на месец март, за служителите на компанията Полина Берг от социалната платформа „Pravatami.bg: разкодираните закони“ дешифрира много аспекти на потребителските права. Адвокатът разказа какво представляват неравноправните клаузи в договорите и даде съвети как могат да бъдат различени.

Срещата бе част от програмата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН"Отговорният избор", като Овергаз е сред инициаторите й. Целта на организаторите е да докажат, че със своите постъпки и покупки всеки потребител има силата да промени съществуващите производствени практики.

Прочетете още »

 

Грантовата програма на конкурса "Благотворителността през обектива" е отворена до 20 април

Global Compact+15

Изложбата "Благотворителността през обектива" 2016 гостува на Сердика офиси и КонтурГлобал Марица Изток 3. Инициативата "Благотворителността през обектива" се организира от Български дарителски форум (БДФ) и Фондация BCause. Грантовата програма на конкурса е отворена за кандидатствания на проекти до 20 април. Регламента на грантовата програма може да намерите тук.

Прочетете още »

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 15 април, 2017 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲

 

 

 
 

United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 29 May 2017

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.