Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Май 2018

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

май

10

Kонференция Образование и бизнес: Региони

май

18

Европейски Минен Бизнес Форум 2018 г.

май

23

Brussels SDG Summit

 

юни

3

„Игри за добрини“ – турнир по футбол

 

юни

5

Световен ден на околната средa - #Скъсай с пластмасата

юни

16

„Игри за добрини“ – турнир по тенис на маса

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

Конференция Образование и бизнес: Региони

На 10 май 2018 от 16:00 до 17:30ч. Bulgaria ON AIR организира осмото издание на конференцията Образование и бизнес: Региони.

Събитието е с предварителна регистрация.

Прочетете още »


Европейски минен бизнес форум 2018 г.

Европейският минен бизнес форум е събитие, което се провежда по инициатива на Българската минно-геоложка камара от 2010 година насам.

Българската мрежа на ГД на ООН е партньор на форума.

Събитието е с предварителна регистрация.

Прочетете още »

Brussels SDG summit - 23май

Темата на тазгодишната конференция е: Укрепване на средствата за прилагане и съживяване на глобалните партньорства за устойчиво развитие.​

Конференцията е с възможност за безплатно участие на до трима представители на членовете на Мрежата. 

Ако проявявате интерес, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Прочетете още »


"Игри за добрини" - турнир по футбол

Запишете се за участие в турнира по футбол, който ще се проведе на 3 юни на терените на Спортен комплекс "Царско село" на адрес "Околовръстен път" 72. Турнирът ще се проведе с подкрепата на ТехноЛогика.

Ако желаете да се включите в турнира или искате да разберете повече за условията за участие, моля, свържете се с нас на email: secretariat@unglobalcompact.bg. 

Прочетете още »


Световен ден на околната средa - #Скъсай с пластмасата#

На 5 юни в Национален музей "Земята и хората" ще отбележим Световния ден на околната среда с викторина и официално награждаване на победителите в Конкурса за иновативни идеи и практики за намаляване употребата на пластмаса в офиси и компании.

Прочетете още »


"Игри за добрини" - турнир по тенис на маса

През юни ни очаква още един турнир под мотото "Игри за добрини". Отборите ще имат възможност да покажат уменията си по тенис на маса в името на избрана от тях кауза.

Турнирът ще се проведе с подкрепата на Асарел Медет, Панагюрище, в Арена Асарел.

 
 

НОВИНИ

Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН – Първите 7 

През 2018 г. Мрежата навършва седем години от създаването си. Как израснахме през тези години, как се промени разбирането за КСО, кои са постиженията и успешните ни колективни проекти и какво предстои, прочетете в интервюто с екипа на Мрежата.

Благодарим на Bulgarian Public Relations Association и PRактики, където първоначално беше публикувано интервюто с Марина Стефанова и Дарина Георгиева.

Прочетете още »

Скъсай с пластмасата! Отбелязваме 5 юни -Световен ден на околната среда

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и компаниите членове отбелязват Световния ден на околната среда от 2012 г. насам, като традиционно адаптират глобалната тема към нуждите на нашата действителност.

През 2018 г. събитието е под наслов #Скъсай с пластмасата.

Екипът на Мрежата и компаниите ще отбележат Световния ден с редица колективни дейности.

Прочетете още »

"Игри за добрини" - играем и помагаме и през 2018та 

След успеха на пилотното издание на програмата „Игри за добрини“ през миналата година, се вълнуваме да обявим старта на програмата за 2018та. Целта на Игрите е да дадем шанс на Вашите служители да се състезават в името на избрана от тях благородна кауза, като по този начин съчетаем посланието за водене на здравословен и активен начин на живот и същевременно подкрепим тези, имащи нужда от нашата помощ.  

Прочетете още »

Бизнесът - сила за добро. Регионални форуми в Стара Загора, Бургас и Пловдив

През 2013 г. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН организира серия регионални форуми, с основна цел да покаже успешните местни партньорства между бизнеса и организациите от нестопанския сектор – неправителствени, образователни, културни, научни и социални организации и публични институции. 

Каним Ви на откровен разговор на тема „Бизнесът – сила за добро“. 

Прочетете още »

Резултати от годишната среща на локалните мрежи на Глобалния Договор на ООН в Аржентина

Двудневната официална среща се проведе в Буенос Айрес, Аржентина, по време на която участие вреха близо 600 представители на локални мрежи, бизнес и граждански организации, държавни институции и други. Фокусът на тазгодишното събитие бе поставен върху въздействието на многостранните партньорства и отговорностите на бизнеса за подкрепа постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Прочетете още »

Почерпете от международния опит за успешно интегриране на хора в неравностойно положение на работното място

Този наръчник ще ви помогне да придобиете по-добро разбиране за правата на хората в неравностойно положение, в това число и за това как да им предоставите възможност да подобрят своята конкурентоспособност.  

Прочетете още »

Изберете категория Participant или Signatory за Вашето участие в Глобалния договор на ООН

С настъпването на 2018 г. Глобалният договор на ООН въвежда две отделни категории за участие в инициативата - Participant или Signatory. Научете повече за промените и категорията, към която Вашата компания принадлежи.

Прочетете още »

Овергаз засади още 4500 дръвчета

7 декара нова гора от зимен дъб залесиха служители на „Овергаз“, експерти лесовъди от Държавно ловно стопанство "Витошко-Студена" и ученици от „Българско школо“. Акцията се проведе в рамките на проекта на компанията „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца“. С новата инициатива общата площ на залесените от „Овергаз“ гори достигна 477 декара.

Прочетете още »

Участниците в инициативата на Екопак "Книги за смет" събраха повече от 11 тона пластмаса

Повече от 11,5 тона пластмасови отпадъци бяха предадени за рециклиране в рамките на кампанията „Книги за смет”. Тази година екологичната инициатива се проведе едновременно в 5 града, за да подари книга по избор срещу килограм пластмаса.

Прочетете още »

В УНСС се проведе публична лекция на тема „Зелено предприемачество: за бизнеса, природата и пресечните им точки”

Еко клуб УНСС организира по случай Европейската зелена седмица в УНСС публична лекция на Магдалена Малеева, една от най-добрите български тенисистки и успешен предприемач, на тема „Зелено предприемачество: за бизнеса, природата и пресечните им точки”.

Прочетете още »

Академия за иновации: ИДЕИТЕ 2018 кани студенти от цялата страна на състезание за идеи

Безплатна Академия за иновации за студенти ще се проведе за пета поредна година в София. Двудневното събитие Bulgaria Innovation Hackathon на 1 и 2 юни ще е с елементи на хакатон и се организира от агенцията за иновации Innovation Starter и неправителствената организация "Обединени идеи за България" в партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия.

В събитието ще участват студенти от СУ “Св. Климент Охридски”, Университет за национално и световно стопанство, Висше училище по застраховане и финанси и др.

Научете повече за Академията »

Прочетете още »


 

Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 31 май 2018 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 09 May 2018

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.