Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин май 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Doing Good is Good Business - Video

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

 

ЮНИ

02

Уебинар на тема "Еразъм за млади предприемачи"

ЮНИ

5

                              Световен ден на околната среда

ЮНИ

10

"Игри за добрини" - тенис турнир
   

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА май 2017

  • Бизнес членове на ГДООН 9388
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 2994
  • Членове на Българската мрежа - 33
  • Нови доклади от България - 2

 

 

ПРЕДСТОЯЩО

Уебинар на тема "Еразъм за млади предприемачи"

 

Фондация BCause, партньор по проект SEEDplus, кани начинаещи и утвърдени предприемачи да се включат в уеб семинар, представящ възможностите на програмата Еразъм за млади предприемачи. Уебинарът ще се проведе на 2 юни, от 12 до 13 часа българско време. 

Работен език - английски.

Научете повече.

 

Световен ден на околната среда

 

В Българската мрежа традиционно отбелязваме заедно Световния ден на околната среда, който се чества всяка година на 5 юни. 
Тази година темата касае връзката между човека и природата и сме предизвикани да излезем навън сред природата, да оценим красотата и значението й и да предадем нататък посланието да опазим Земята, която споделяме.

От БМГД на ООН приобщаваме темите към нашата действителност и планираме да отбележим Световния ден на околнaта среда под мотото "Преоткрий твоята природа" в две насоки. Първо, да Ви вдъхновим едновременно да се замислите за едни от най-вълнуващите Ви моменти на досег с околната среда, и второ като Ви мотивираме да научите нещо ново за света около нас.

За повече информация, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

"Игри за добрини" - тенис турнир

Global Compact+15

 

 

В резултат на общата ни работа и обсъждания на програмата "Здрави на работа", започваме турнирите с кауза "Игри за добрини"

Стартираме игрите с турнир по тенис, чийто любезни домакини ще бъдат Софарма. Турнирът ще се проведе в Български национален тенис център на 10 юни. През лятото очаквайте и турнири по футбол, колоездене, и волейбол (при възможност).

За повече информация, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

 
 
 

НОВИНИ

България с награда от Глобалния договор на ООН за програма за отговорно поведение на компании и потребители

Global Compact+15

Програма на Мрежата „Отговорният избор“, насочена към отговорното потребление и производство, спечели една от петте престижни международни награди на Глобалния договор на ООН. Отличието бе връчено по време на Годишната среща на Глобалния договор на ООН, провела се в Индия под надслова  „Глобалните цели  - двигател за местния бизнес“ (Making Global Goals Local Businesses).

Прочетете още »

 

"Игри за добрини", или как отговорният бизнес, спортът, здравето и благородните каузи вървят ръка за ръка

Global Compact+15

Щастливи сме да Ви съобщим за напредъка по колективните ни действия. В резултат на общата ни работа и обсъждания на програмата "Здрави на работа", започваме турнирите с кауза "Игри за добрини". 

"Игри за добрини" цели да покаже, че отговорните компаниии, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. За целта Мрежата организира спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социлна кауза. Така печелейки турнира по даден спорт, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд. За повече информация относно проекта, моля, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

Прочетете още »

 

Меморандум за разбирателство между Глобалния договор на ООН и CSR Europe

Global Compact+15

CSR Europe и Глобалният договор на ООН обединиха усилия на 22 май 2017 г., по време на Европейската годишна бизнес среща на върха, подписвайки Меморандум за разбирателство като потвърждение на общата си ангажираност с Целите за устойчиво развитие. Българската мрежа, освен част от световното семейство на Глобалния договор на ООН, е и национална представителна организация в CSR Europe за България, и продължава колективната си работа по Целите. 

По време на Европейска бизнес среща на върха в Брюксел, Мрежата бе представена от Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българската мрежа, и Теодора Борисова, мениджър „Връзки с институциите“, Solvay България. Двете взеха участие в конференцията "Целите за устойчиво развитие: стойността за Европа", организирана от CSR Europe, където представиха проектите "Гордея се с труда на моите родители" и "Иновация в действие".

Прочетете още »

 

 

„Има смисъл“ и Екопак за зеленото бъдеще на децата ни

Global Compact+15

Какво се случва с милионите използвани пластмасови бутилки? Колко пъти може да се рециклира хартията? Колко дървета спасяваме с рециклирането? Как лесно и удобно да събираме разделно у дома?
На всички тези въпроси отговарят певицата Белослава и Емил Чолаков в четири кратки клипа за пътя на отпадъците, част от кампанията "Има смисъл" на Екопак България.

Прочетете още »

 

СИБАНК с поредица от семинари за финансова грамотност

Global Compact+15

На 15-ти май се проведе вторият семинар от поредицата образователни семинари на финансова тематика, организирани съвместно от СИБАНК ЕАД и фондация BCause. 
 
Форумите са част от дългосрочната програма на СИБАНК за финансова грамотност - основен приоритет на политиката на компанията за Корпоративна социална отговорност. Тяхната цел е предоставяне на основни познания по основополагащи финансови теми на младежи в неравностойно положение. 

Прочетете още »

 

Подкрепи CSR AdviceBox

Global Compact+15

Професионалната онлайн поредица CSR AdviceBox дава актуална, ключова и синтезирана информация в областта на устойчивостта и Ви подготвя за предизвикателствата при управление на корпоративната социална отговорност в  бизнеса.
 
Двадесетте серии съдържат отговори на ключови въпроси от КСО-тематиката (стратегия, съществени теми, основни области, управление на процесите, оценка, докладване, други). 
 

Прочетете още »

 

Global Opportunity Explorer

Global Compact+15

На базата на повече от пет години проучвания, включващи 18 000 бизнес лидери и 17 експертни панели, Глобалният изследовател на възможностите (Global Opportunity Explorer) Ви води през стотици устойчиви решения и бизнес възможности, които адресират Целите за устойчиво развитие на ООН. 

Прочетете още »

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 17 юни, 2017 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲

 

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 31 May 2017

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.