Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Бюлетин за 24 май

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

   

юни

5

Световен ден на околната среда

юни

15

20th Anniversary Virtual Leaders Summit - онлайн

юни

16

Virtual Leaders Summit - Българска среща

 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Световен ден на околната среда

Световният ден на околната среда е денят на ООН за насърчаване на световната осведоменост и действия за опазване на околната среда. От 1974 г.  насам той се отбелязва всяка година на 5 юни от Програмата на ООН за околната среда. Всеки Световен ден на околната среда е организиран около тема, която обръща внимание на важен актуален въпрос, свързан с грижата за заобикалящата ни среда. За 2020 година темата е „Биоразнообразие“ под наслов "It's Time #ForNature".

Прочетете още »


20th Anniversary Virtual Leaders Summit - онлайн
 

Срещата на лидерите от високо равнище ще се проведе виртуално за едно по-голямо, по-добро и по-приобщаващо преживяване. Програмата ще "преследва слънцето", за да позволи на участниците и локалните мрежи да участват в удобно за тях време.

Форумът ще съчетае вече изготвената програма с нови, по-достъпни събития, за да може всички заинтересовани страни да участват, без ограничение.

Регистрирайте се в линка отдолу.

Научете повече 


Virtual Leaders Summit - Българска среща

По време на виртуалната Среща на лидерите за 20 годишнина на Глобалния договор ще се проведе българска среща. Панелната дискусия ще се проведе на 16 юни от 14:00 до 15:00 ч. 

Срещата е със свободен достъп за членове на Глобалния договор на ООН, но изисква регистрация на линка отодлу.

Научете повече 

___________________________
 

 
 

НОВИНИ

Специален брой на бюлетина на Българската мрежа по случай 24 май

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН вече 8 години усилено работи за подобряване на връзката между бизнеса и образованието, между младите хора и техните бъдещи работодатели. Измежду Целите за устойчиво развитие работата ни по Цел 4, качествено образование за всички, и Цел 8, постоянен, приобщаващ и устойчив икономически растеж, пълна и продуктивна заетост и достоен труд за всички, са целите, по които работата ни е най-активна. 

Именно заради това Българската мрежа подготви специален брой на бюлетина, посветен на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. В него ще намерите добри примери за ангажираност на нашите членове и партньори към образованието.

 

Българската мрежа се включи във виртуалното обучение на децата

В момент, в който децата са принудени да учат уроците си дистанционно с помощта на дигитални образователни платформи, ние сме подготвени! Като част от новия ни проект „Професиите отблизо“, Българската мрежа споделя 13 заснети лекции на специалисти, които разказват за професиите си по време на Базар на професиите 2019.

Прочетете повече »

 

Покана за участие в заснемането на Видео ресурси, представящи професиите от специалисти от компаниите

Вече 8 години Българската Мрежа на Глобалния договор на ООН заедно с отговорните компании създава култура на партньорство между бизнес, образование и младите хора в България. Време е да стигнем до още повече деца, учители и родители като създадем видео ресурси, представящи професиите от специалисти от компаниите в реална работна среда, които да бъдат достъпни за всички в цялата страна.

Прочетете повече »

 

"Училище за Земята" отвежда децата на 30 дневно приключение в света на природата!

В отговор на кризата COVID-19 се формира несрещано досега партньорство, което създаде “Училище за Земята” (Earth School). То ще предоставя безплатно, качествено образование, целящо да помогне на учениците, учителите и родителите по света, които са принудени да стоят по домовете си. Започнато от Програмата на ООН за околната среда (UNEP) и TED-Ed, Училището за Земята ще отведе учениците на 30 дневно приключение в света на природата!

Прочетете повече »

 

Училище у дома с виртуално гмуркане в океана!

Училища по цял свят спряха да приемат ученици поради кризисната ситуация, причинена от COVID-19. Но това не означава, че все пак не можем да се наслаждаваме на природата и мистериите, които тя ни предлага.

Затова Агенцията за океаните (The Ocean Agency) организира виртуално гмуркане за деца и родители, което ще покаже на участниците чудесата на подводния свят!

Прочетете повече »

 

TехноЛогика проведе дистанционно обучение "Управление на проекти" от НП "ИТ бизнесът преподава"

Обучението „Управление на проекти“ от Модул 3 на националната програма „ИТ бизнесът преподава“ се проведе онлайн на 13 и 14 април. Участие в него взеха преподаватели по „Информационни технологии“ и „Икономика и мениджмънт“ от училища в София, Пирдоп, Крумовград, Горна Оряховица и Първомай.

Прочетете още »

 

Видео уроци от ТехноМеджикЛенд подпомагат учителите и децата в онлайн обучението

Докато няма възможност да посреща любопитковци “на живо”  екипът на ТехноМеджикЛенд заснема редица експерименти към учебния материал по природни науки, чиято цел е да бъдат предоставени на учителите, както по време на дистанционното обучение, така и след завръщането на учениците в класните стаи.

Прочетете още »

 

Делойт в подкрепа на образованието

Проектът на Делойт България „Моите бъдещи колеги” има за цел да запознае и представи на ученици и студенти важни тенденции за съвременния пазар на труда. В среда, в която нови умения се появяват толкова бързо, колкото други изчезват, за работодателите все по-важни са не текущите познания на хората, а тяхната способност да се учат и развиват. Ето защо с проекта „Моите бъдещи колеги“ се стремим да допринесем за бъдещата кариерна ориентация на ученици и студенти.

Прочетете още »

 

Дигиталната трансформация в банковия сектор обсъдиха в онлайн дискусия ученици от НТБГ с експерти от Пощенска банка

Дигиталната трансформация и оптимизацията на услугите в банковия сектор бяха темите на обучителна дискусия, в която Лина Върбанова, началник отдел CRM, представи актуалните тенденции в дигиталното банкиране пред ученици от 11-и клас от Националната търговско-банкова гимназия. Пощенска банка за четвърта поредна година е ментор на ученици от 11-и клас в елитната гимназия. В серия от обучителни дискусии, които в момента се провеждат в дистанционна форма, служители на банката споделят с младежите своя ценен опит и практически насоки.

Прочетете още »

 

АЕЦ подкрепя ученето и стремежа към знания

Като отговорна към обществото компания, АЕЦ „Козлодуй” приветства и насърчава амбицията за личностно развитие и желанието за учене през целия живот. С редица конкретни инициативи, утвърдени през годините, атомната централа подкрепя стремежа към високи знания и компетентности не само на своите служители, но и на бъдещите специалисти в ядрената сфера – младите хора.

Прочетете още »

 

EVN учат децата на енергийна ефективност с помощта на Иви и Енчо

„Часът на Иви и Енчо. Уроци за енергия и екология“ стартира през далечната 2009 г. В рамките на инициативата EVN предоставя на училищата партньори информационни материали, които по достъпен за децата начин обясняват енергийната ефективност и безопасното ползване на електроуреди в дома. Инициативата е насочена към ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас.

Прочетете още »

 

"Българско школо" си проправя път към свободата и труда

Овергаз развива дългогодишни традиции в подкрепата на проекти в сферата на изкуството, културата, образованието, спорта. Фокусът на вниманието ни винаги е бил насочен към проекти, носещи стойност и смисъл за обществото, спомагащи гражданското самосъзнание и чувството за съпричастност между хората. Това е водещ фактор при осъществяването на един от любимите проекти на създателя на Овергаз г-н Сашо Дончев – образователният център „Българско школо“.

Прочетете още »

 

КГМИ3: Енергия в името на здравето

След седмици в изолация и дистанционно обучение заради епидемията от Covid-19, учениците в Стара Загора скоро отново ще могат да посещават любимата си „Тийн зона“ в Регионалната библиотека „Захарий Княжески”. В навечерието на най-светлия български празник – 24-ти май – денят на славянската писменост и култура, библиотеката отвори врати за нетърпеливите читатели при спазване на строги правила за социална дистанция. Най-популярното пространство в библиотеката – „Тийн зоната“ беше изградена с ключовата подкрепа на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и вече повече от година привлича младите хора в града с различни инициативи.

Прочетете още »

 

Екопак България: Рециклиращо училище: Учители за чиста природа

„Рециклиращо училище. Учители за чиста природа“ е платформа за професионално ползване от учителите на ученици от 1 до 12 клас. Целта на програмата е да подпомогне учителите в провеждането на екологично образование и възпитание в училище. ЕКОПАК създаде специален образователен пакет, който бе раздаден безплатно на училищата. Той включва  разработени уроци за ученици от първи до дванадесети клас по теми, като разграждане на отпадъците в природата и последиците за човешкото здраве, флората и фауната, видове отпадъци, разделно събиране и рециклиране, екологичен отпечатък.

Прочетете още »

 

Фесто Производство: На добър час, ученици-колеги от първата паралелка по дуално обучение

Успешно приключва първият проект за въвеждане на дуално обучение в България, реализиран от Фесто Производство ЕООД, съвместно с Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров”. Учениците идваха на работа в дружеството ни, следвайки плана: ориентация от работодателя в училището в 9. клас, един ден при работодателя в 10. клас,  два дни – в 11. клас и 3 дни – в 12. Клас, а след броени дни им предстои дипломиране. 

Прочетете още »

 

12 гимназисти със стипендии от фондация "Асарел"

Дванадесет ученици от двете панагюрски гимназии получиха за пореден път стипендии от фондация „Асарел“ по проекта „Образование за всички“. Стипендиите бяха връчени официално от прокуриста на „Асарел-Медет“ АД и председател на фондацията Галя Костова в присъствието на учители и родители.

Прочетете още »

 

УНСС – 100 години отстояване на знание и социално отговорно поведени

Тази година УНСС празнува своя 100 годишен юбилей. От създаването си до сега университетът подготвя голяма част от елита на страната ни, утвърждавайки своите лидерски позиции в професионалните направления: икономика, управление и администрация, право и политически науки.

Прочетете още »

 

ВУЗФ - един различен хоризонт пред българското образование

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. ВУЗФ е и в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН.

Прочетете повече »

 

МГУ "Св. Иван Рилски" в сърцето на социалноотговорната индустрия

МГУ поддържа отлични партньорски отношения с бизнеса, като непрекъснато организира различни колективни инициативи. Работейки активно за осъществяването на целите на устойчивото развитие кадрите на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ са в сърцето на една от най-социалноотговорните индустрии!

Прочетете още »


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 07 Oct 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.