Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and events



United Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Ноември 2020

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

нов

10

Business Ambition for 1.5 °C: Inspiring Industry Action - Уебинар на Глобалния договор на ООН

нов.

13

 

Biodiversity and Industry Platform - Workshop на CSR Europe

 

нов.

16

9th annual UN Forum on Business and Human Rights - Форум на ООН

нов.

18

Is everything that counts being counted? Climate Change and Sustainability Services digital workshop - Workshop на E&Y България

 

нов.

28

Базар на професиите

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

 

 

Business Ambition for 1.5 °C: Inspiring Industry Action - Уебинар на Глобалния договор на ООН

Уебинарът ще разгледа първите направени крачки към промените в секторите, които замърсяват най-много. Как да увеличим мащаба на промените? Как могат компаниите да насърчат правителствата да приемат по-амбициозни закони?

 

В срещата ще участват представители на ООН, обществото, различни правителства и компании, които са сред първите приели амбициозни корпоративни политики за намаляване на негативния им ефект върху кклимата и природата/

Прочетете още »

 

 

Biodiversity and Industry Platform - Workshop на CSR Europe

Как могат компаниите да подобрят внедряването на важни за биоразнообразието въпроси в корпоративните си инвестиции, политики и стратегии? Това е много важна крачка, която е нужда, за да можем да намалим негативното влияние на индустрията върху биоразнообразието.

В този workshop ще чуете повече за платформата Biodiversity and Industry, както и мнението на ключови експерти за внедряването на въпроси свързани с биоразнообразието в устойчивите политики на компаниите.

Прочетете още »


 

9th annual UN Forum on Business and Human Rights - Форум на ООН

 

Форумът ще се проведе изцяло виртуално и ще обърне внимание на настоящата световна и ситуация и нуждата да предпазим правата на най-уязвимите от нас. Ще има специален фокус върху ролята на бизнеса и връзката между действията на частния сектор и правата на човека. Също така ще бъдат представени и добри практики в случай, в които се открива проблем.

Регистрацията е отворена и напълно безплатна за всички.

Прочетете още »

 

 

___________________________

 

Is everything that counts being counted? Climate Change and Sustainability Services digital workshop - Workshop на E&Y България

E&Y организират виртуален workshop по темата за климатичните промени и услугите за устойчивост, който ще се проведе на 18 ноември. 

Workshop-ът е предназначен за всички компании, които целят да увеличат нивото на нефинансово отчитане и да спечелят доверието на своите клиенти, инвеститори, акционери, служители, правителството и местанта общност. 

Прочетете още »


Базар на професиите

За шеста поредна година Българската мрежа кани деца и родители да се запознаят с професиите на ембламатичния проект на организацията.

Поради ситуацията в България и по света, Базараът ще приеме един по-различен вид и ще се проведе изцяло онлайн на 28 ноември (събота).

Прочетете още »

 


 


 


 

 

 
 
 

НОВИНИ

Запишете се за участие във виртуалния Базар на професиите 2020

Каним всички компании да се включат в шестото издание на емблематичния проект на Бългаската мрежа, Базар на професиите 2020. Организацията кани и деца и родители да се запознаят с професиите виртуално на 28 ноември (събота). Поради ситуацията в България и по света, Базараът ще приеме един по-различен вид и ще се проведе изцяло онлайн.

Прочетете повече »

 

3000 онлайн срещи с професиите във виртуалното  издание на “Гордея се с труда на моите родители” 2020

Виртуалното издание на “Гордея се с труда на моите родители“ 2020 събра над 3000 гледания. На предизвикателството за онлайн провеждането му отговориха компании от 5 различни икономически отрасли от индустриалния сектор и сектора на услугите.

Прочетете повече »

 

Силата на вътрешните комуникации Vol.2 за създаването на общности и управлението на промените

На 22.10.2020 г. се състоя виртуален разговор на тема „Силата на вътрешните комуникации vol. 2“, част от поредицата дискусии Business Talks на БМГД на ООН. След успеха на пилотното издание Мрежата на отговорните компании разшири дискусията за вътрешните комуникации в посока ангажирането на служителите и превръщането им в общност.

Прочетете повече »

 

SDG Ambition – инструментът за връзка между КСО и бизнес целите

Централата на Глобалния договор на ООН стартира акселераторската инициатива SDG Ambition, която цели да предизвика и да подкрепи компаниите-членове  да приемат амбициозни корпоративни цели, чрез които да ускорят прогреса по Целите за устойчиво развитие (SDG’s) и да засилят внедряването им в бизнес управлението си. SDG Ambition позволява на компаниите да преминат към по-реални, трансформиращи промени

Прочетете повече »

 

 

 

 

 

 

 

 

EVN България изгради фотоволтаична централа на покрива на детска градина в Пазарджик.

На 20 октомври 2020 г. EVN България и община Пазарджик откриха новомонтирана фотоволтаична централа на покрива на детска градина „Валентина Терешкова“ в Пазарджик. Фотоволтаичната централа ще служи за производство на електрическа енергия за собствени нужди на детската градина и генериране на излишната енергия в мрежата.

Прочетете още »

 

Почетоха 75 години от рождението на проф. Цоцорков с филма "Танцът на пингвините"

С премиерата на филма „Танцът на пингвините“, на 16 октомври,  в кино „Модерен театър”в Панагюрище, беше почетена 75-ата годишнина от рождението на проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Прочетете още »

 

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подсигури средства за защита от COVID-19 на деца и младежи в Стара Загора и Община Гълъбово

Санитарни комплекти за защита от COVID-19 за възпитаниците на 5 училища в Община Гълъбово и 5 институции за деца и младежи, лишени от родителска грижа в Стара Загора  осигури ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Комплектите включват 2 маски за многократна употреба, дезинфектант и информационна листовка, илюстрирана с приказен герой, който дава указания как се поставя предпазна маска и как правилно да дезинфекцираме ръцете си.

Прочетете още »

 

800 участници от 70 компании се включиха в Postbank Business Run 2020

Общо 183 отбора от 70 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2020, което се проведе вчера, 18 октомври, на територията на Бизнес Парк София. Това е осмото издание на мащабното междуфирмено състезание, което се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ и Пощенска банка.

Прочетете още »

 

Запишете се за workshop на E&Y, посветен на Климатичните промени и устойчивите услуги

Workshop-ът ще се проведе виртуално на 18 ноември между 10:00 и 11:45 ч. На него ще научите каква е бизнес страната на устойчивото развитие, как бизнесът ви да отчита устойчивостта и някои добри практики свързани с темата.

Прочетете още »

 

Успешно приключи първият модул на Академията на бизнеса и правата на детето, организиран от Стопанския факултет и УНИЦЕФ България

На 8 и 9 октомври в електронна среда бе проведен първият модул на Академията на бизнеса и правата на детето, организиран от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и УНИЦЕФ България. Събитието беше официално открито от декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев и от д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България.

Прочетете още »

 

Дни на безопасност и здраве 2020 в заводите на група Солвей в България

На 6 октомври 2020 г. се проведе Ден на безопасността в Солвей Соди и филиали. Той започна с излагането на големи плакати със силно послание от деца на служители, казващи: Ако видите родителите ми да правят нещо опасно, моля, спрете ги! 

Прочетете още »

 

Бъдещи ядрени специалисти - с подкрепата на АЕЦ "Козлодуй"

На 30 октомври 2020 г. 9 студенти от Технически университет – София, станаха стипендианти на АЕЦ „Козлодуй”. Чрез поощряването на младежи с желание за усвояване на специализираните познания, изисквани за работа в атомния отрасъл, АЕЦ „Козлодуй” се стреми да осигури плавен преход между поколенията ядрени специалисти.

Прочетете още »

 

Фондация BCause връчи стипендии "Готови за успех" на 88 деца и младежи, загубили родители или израснали в специализирани институции

За 15-и път Фондация BCause връчва стипендии "Готови за успех" на отлични студенти и ученици в 11 и 12 клас. Програмата помага на деца и младежи, загубили един или двама родители  или израснали в институции да продължат своето образование. През учебната 2020-2021 година носители на стипендия "Готови за успех" са общо 88 души, 24 от тях са кръгли сираци или са отгледани в институция.

Прочетете още »

 

МГУ ''Св. Иван Рилски'' продължава да реализира идеите и визията си за зелено и устойчиво бъдеще

Вече година и половина, МГУ е партньор в проект REDUCES по програма ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА. Проектът цели създаване на инструменти, както за насърчаване на бизнес модели в кръговата икономика, така и за оценка на потенциалните въздействия върху околната среда.

Прочетете още »

 

Конкурс за детска рисунка и новогодишно пожелание на тема "2021 (По)желания"

БСК обявява конкурс за детска рисунка и новогодишно пожелание на тема "2021 (по)желания". Най-добрата творба ще се превърне в коледна картичка, която ще изпратим към десетки институции, партньори и членове на Българската стопанска камара у нас и по света.

Прочетете още »

 

 

 

 

 

 

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 05 Nov 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.