Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Ноември 2019

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

   

дек

11

Среща на високо равнище за климата в Мадрид COP 25

дек

12

Ключови заключения от Доклада за Напредък на ГД на ООН за 2019 г. - онлайн

янр

9

"Как да разработиш интегрирана стратегия за здраве, околна среда и климат в твоята компания" - онлайн

фев

2

Конференция "Дигитализация и Кръгова икономика" в Брюксел

 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Среща от високо равнище за климата в Мадрид

Глобалният договор на ООН, заедно със самото ООН, ще проведат седмата среща от високо равнище за климата. Ще участват изпълнителни директори от частния сектор, хора от гражданското общество, служители на ООН, както и политици, за да обсъдят ролята на бизнеса и как могат да я засилят. 

Прочетете още »


Ключови заключения от Доклада за Напредък на ГД на ООН за 2019 г. Уебинар
 

Глобалният договор на ООН публикува Доклад за напредък 2019 и на този уебинар ще се обсъдят основните заключения от документа. Основните теми ще бъдат какво правят компаниите, за да имплементират принципите на ГД на ООН, кои са основните проблеми, които трябва да бъдат адресирани незабавно и каква ще бъде ролята на бизнеса между 2020 и 2030 г.

Научете повече 


"Как да разработиш интегрирана стратегия за здраве, околна среда и климат в твоята компания" - Събитието ще бъде онлайн

Събитието ще разгледа каква е ролята и отговорността на компаниите да създадат бизнес стратегия, която взема предвид здравето на работниците й, потребителите и общестовто. Ще разгледа връзката между здраевто, околната среда и климата, като разработи симулации, които да покажат как компаниите могат да създадат такава стратегия.

Научете повече 

___________________________

Конференция "Дигитализация и Кръгова икономика" в Брюксел

CSR Europe и Huawei организират петата по рода си конференция. С все пвоече потребители по света, компаниите произвеждат все повече продукти, което води до повече замърсяване. На конференцията ще се обсъди въпросът как кръговата икономика може да реши този проблем и как дигитализацията може да бъде ключа към интеграцията й.

Научете повече
 

 
 

НОВИНИ

Близо 2000 деца и младежи видяха разнообразието от възможности на Базар на професиите 2019 

Петото издание на уникалната за страната инициатива – “Базар на професиите” – привлече близо 2000 посетители – ученици, учители и родители, 20 организации и над 40 лектори. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН доказа за пореден път, че е пионер в иновативните практики, насочени към устойчивото развитие на обществото.

Прочетете още »

 

Приносът на бизнеса към стратегията за устойчиво развитие 2030 г. изостава, според ново проучване на Глобалния договор на ООН 

„Остават по-малко от 4 000 дни до 2030 г., а бизнес лидерите не са доволни от текущия прогрес и призовават секторите си и колегите им да се стегнат и да превърнат обещанията в действия,“ каза Лисе Кинго, изпълнителен директор на ГД на ООН. „Мащабът на предизвикателството е безпрецедентен и изисква всички заинтересовани страни, включително правителства, политици, бизнес лидери, инвеститори, акционери, гражданското общество и академичния свят да работят заедно, за да ускорят процеса на промяна."

Прочетете повече »

 

Българската мрежа e партньор на UNICEF България по инициативата "С очи за всички"

"ТЕ са тук, сред нас – децата, младежите и младите хора с увреждания. По-често не ги виждаме, не ги чуваме, изключваме ги – от детската площадка за игри, през училището, до пазара на труда. Причините и бариерите са много – от физическата среда, през достъпа до помагащи технологии, до предразсъдъци и нагласи."

Прочетете повече »

 

Новият доклад на Глобалния договор на ООН помага на компаниите да постигнат напредък за правата на човека

„В динамично променящия се свят, човешките права се утвърждават като зазимяваща сила за всички лидери. Уважението на бизнеса към човешките права означава инвестиране в човешкия капитал: задържането на добри кадри, промотирането на различието и защитата на трудовите норми.“, каза Лизе Кинго, изпълнителен директор на Глобалния договор, която говори на форума на 26-ти ноември. 

Прочетете още » 

 

БАУХ организират пети пореден конкурс за годишните HR награди

Нашите партньори, БАУХ /таг/ за поредна година предизвикват вниманието на бизнеса с проекта си Годишни HR награди, който отличава най-иновативните и успешни HR практики в България. Подкрепяме ги в стремежа им да представят управлението на човешки ресурси като най-ценния инструмент на бизнеса за търсенето, привличането и задържането на таланти. Крайният срок за подаване на документи е 10 декември.

Още информация може да намерите тук.

 

Първият конкурс за детски рисунки на БСК 

Лекар, актриса в куклен театър, готвач, интериорен дизайнер, космонавт, футболист, ветеринарен лекар, художник, фризьор, балерина, пианистка… Това са само част от професиите, които пожелаха чрез рисунките си участниците в конкурса на БСК на тема „Искам да бъда…“.

Прочетете още »

 

Как се управлява АЕЦ - практически урок за бъдещи мениджъри

На 7 ноември с поредна проява, насочена към младите хора, АЕЦ „Козлодуй” потвърди своята ангажираност към подготовката на новите поколения професионалисти, като се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден”. 

Прочетете още »

 

„Забавното четене“ се завръща с национален конкурс за детски разказ

Книгите носят знание и любов, развиват въображението и отправят покана за вълнуващи пътешествия до невероятни светове – верни на тази философия и за да насърчи повече деца да срещнат интригуващи сюжети и различни гледни точки чрез литературата, Investor Media Group запоредна година стартира любимата детска кампания „Забавното четене“.

Прочетете още »

 

Кои са най-важните комисари за устойчиво развитие за периода 2019 - 2014 г.?

Следсарвщаите комии, водени от президент Урсула фон дер Лайен, ще трябва да поставят устойчивостта в основата на тяхното портфолио. Новата комисия ще бъде отговорна за имплементацията на Целите за устойчиво развитие от страна на ЕС и страните членки. 

Прочетете още »

 

Отзвук от конференция "Природният газ - енергията за чист въздух", организирана от БАПГ

На 28 ноември  се проведе конференция "Природният газ - енергия за чист въздух", организирана от "Българска асоциация Природен газ". Участниците в събитието поставиха акцент върху решаване на проблемите, свързани с чистотата на атмосферния въздух, повишаване на енергийната ефективност при преобразуването, разпределението и крайното потребление на енергия, както и на сигурността на доставките на природен газ в България.

Прочетете още »

 

TехноЛогика получи наградата в категория „Най-добра дарителска програма“ на годишната церемония на Български дарителски форум

ТехноЛогика получи наградата за интерактивният детски център за наука и технологии TechnoMagicLand (ТехноМеджикЛенд.  Компанията работи с висшите училища от 1993 г., а чрез TechnoMagicLand цели да провокира интереса към природните и инженерните науки, технологиите и математиката (т.нар. STEM умения) у децата между 7 и 14 г.

Прочетете още »

 

UNICEF България споделиха насоки за пълноценното включване на хора с увреждания в пазара на труда като част от инициативата "Очи за всички"

Едно от основните предизвикателства за пълноценно и активно участие на хората с увреждания в обществения живот е гарантирането на възможности за работа и заетост в интегрирана работна среда. UNICEF България и партньорите им Jamba са обобщили на десет ключови компонента, които спомагат за основополагането на култура на многообразие на работното място и са валидни за работодателите, подкрепящи включването на хора с увреждания в пазара на труда.

Прочетете още »

 

Фондация BCause отбелязва #ЩедриятВторник на 3 декември

От 26 ноември до 3 декември Фондация BCause организира #ЩедриятВторник.

#ЩедриятВторник е глобална инициатива, посветена на дарителството. Това е ден, в който всички - предприемачи, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това.

Прочетете още »


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 08 Jan 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.