Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Ноември 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact Bazaar

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

   

ное.

14

Извънредно общо събрание на членовете на БМГД на ООН

ное.

16

Конференция "Образование и бизнес: рЕволюция

ное.

24-25

Детски базар на професиите 2017 г.

ное.

29

Кръгла маса на тема „Отговорният избор: Обучение, научни изследвания, практики“ 

 

   
   

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »

 

 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Извънредно общо събрание на членовете на БМГД на ООН

На 14 ноември тази година ще се състои Общо събрание на организациите, членуващи в Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.


Конференция "Образование и бизнес: рЕволюция"                                                  

На 16 ноември в София хотел Балкан от 16 часа, ще се проведе седмата международна конференция "Образование и бизнес: рЕволюция", а нейният фокус ще бъде насочен към темата Кака да върнем децата в училище.

 

Събитието е със свободен достъп, но е необходима предварителна регистрация.

 

Научете повече

Детски базар на професиите 2017 г. 

 

На 24 и 25 ноември в Учебния корпус на Музейко предстои издание 2017 на Детския базар на професиите. По време на него за пореден път посетителите ще имат възможността да се запознаят отблизо с различни професии, да научат повече за тях от специалисти в съответната област и да се включат в разнообразни лекции за кариерно развитие.

 

Научете повече

Кръгла маса на тема "Отговорният избор: Обучение, научни изследвания, практики"

 

На 29 ноември  от 10.00 ч. в Голямата конферентна зала на УНСС, ще се проведе кръгла маса на тема: „Отговорният избор: обучение, научни изследвания, практики“.

 

Научете повече

 
 

НОВИНИ

Близо 900 деца прекараха един ден на работните места на родителите си

Почти 900 деца на възраст между 5 и 17 години се включиха в петото издание на проекта “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. По време на ваканцията за празника на Будителите те имаха възможността да прекарат един ден в компаниите, където работят техните родители. Общо 23 компании помогнаха на малчуганите да научат детайли за професиите с помощта на интерактивни игри и практически задачи.

Прочетете още »

"Гордея се..." през погледа на един блогър

"Водили ли са ви като дете в работата на родителите ви? За мен това беше любимо преживяване. Затова и с такова удоволствие заведох Коко на подобно интересно събитие в Деня на будителите." - пише авторът Мария Пеева. В материала си тя разказва за своите впечатления от събитието проведено в Bulgaria on Air и СиБанк.  

Прочетете повече »

"Какъв да стана?" - интервю на Марина Стефанова

Най-важният съвет, който хората от бизнеса дават при срещите си с децата, е да намерят какво ги радва и им носи удоволствие, и да го превърнат в своя професия. „Всички наши участници обичат своите професии и това е заразно. Този ентусиазъм се предава в лекциите им, в заниманията с гостите на Базара и с всеки, който търси вдъхновение в работата си“ – казва Марина.

Прочетете повече »

Българска делегация на European Vocational Skills Conference

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН ще бъде начело на делегацията представяща страната ни по време на First European Business-Education Summit, на 23 ноември в Брюксел. Делегацията ще бъде съставена от секретариата на Мрежата, представители на образователни институции, неправителствения сектор и бизнесът. 

Целта на конференцията е да се стимулира сътрудничеството между бизнеса и образованието и да се обсъдят начини за партньорства между бизнеса и образованието. 

Прочетете още »

Национален план по Пакта за младежта

CSR Europe вече официално публикува Националния план по Европейския пакт за младежта.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е първата българска организация, подписала Европейския пакт за младежта, който бе провъзгласен по време на Европейския форум Предприятие 2020. 

Прочетете Пакта тук »

Италианската мрежа на Глобалния договор на ООН публикува наръчник с добри практики

Публикацията прави кратък исторически преглед на възникването на инициативата на Глобалния договор на ООН, показва връзката между десетте принципа на ГД и Целите за устойчиво развитие и представя практиките на италиански компании за устойчиво развитие.

Наръчникът бе представен на международна конференция на тема: „Целите за устойчиво развитие: работа и напредък в Европа“, организирана от италианската мрежа, провела се в Рим на 25 ноември 2017г .

Непосредствено след конференцията се състоя на годишната среща на европейските мрежи на ГД на ООН, ръководена от Лизе Кинго, изпълнителен директор на световната инициатива. Основни теми на срещата бях новата стратегия 2020 на ГД Ню Йорк и новия бизнес модел и засилване на сътрудничеството между централата и местните мрежи.

Прочетете повече »

Executive Update: After the Dust has Settled

The UN General Assembly week in New York last month was an important and inspiring gathering of leaders from Government, business, civil society and academia from all corners of the world to debate how to create the world we all want. Or, more specifically, how to take action on the 17 Global Goals and turn inherent risks into opportunities before 2030.

Прочетете повече »

Глобални новини от UNGC

По традиция Глобалният договор на ООН споделя със своите членове новини за най-новите добри практики и иновативен опит, известни сред кръговете на  

Прочетете повече за дейностите водещи към устойчиво развитие на национално ниво и научете още за това как бизнесът може да допринесе за опазването на човешките права.

Фотографска изложба „Благотворителността през обектива“ 2017

На 17 октомври Български дарителски форум и Фондация BCause съвместно с Регионален исторически музей - София откриха фотографската изложба "Благотворителността през обектива" 2017 . Фотографиите може да видите в новата изложбена зала "Триъгълната кула на Сердика". Срещите с хора, преминали през голямо страдание, оставят белези и в нас. Те ни свързват и често се оказват спасителни и за двете страни. 

Научете повече »

БАКБ Предизвикателство - конкурсна програма за социални предприемачи

БАКБ Предизвикателство предоставя възможност на предприемачи в начален етап да преминат през структурирани обучения, самостоятелна работа, коучинг сесии, както и персонални занимания с водещи професионалисти и предприемачи във всички сфери на бизнеса.

Научете повече »

Мтел с признание от годишните награди „Спасители на детството”

Служителите на Мтел получиха специално признание по време на годишните награди „Спасители на детството” за подкрепата, която оказват за индивидуалното образование на деца в приемни семейства. Церемонията се организира за втора поредна година от Националната асоциация за приемна грижа с подкрепата на телекома.

Прочетете още »

Споменаването на търговски марки в ефир не противоречи на закона

Медиите не са изложени на риск от санкции при споменаването на търговски марки, когато отразяват обществено значима информация, свързана с тях. Това стана ясно по време на дискусията „Скритата реклама vs. Добрите новини. Във фокуса на дискусията стояха два проблема – безименното отразяване на значими инициативи и проекти в полза на обществото, реализирани от компании и организации, и наличието на платено, но необозначено като такова, медийно съдържание.

Прочетете още »

Детският музей "Пътят на отпадъците" на Девня Цимент АД бе посетен от над 300 деца през октомври

Инициативата бележи рекорден интерес само седмици след отварянето му. Мистър Клинкер посрещна ученици от началните курсове, за да им разкаже за каузата си и да ги вдъхнови да пазят природата.

Прочетете още »

Mузейко: Едно различно пространство за провеждането на семинари, обучения, тиймбилдинги

Знаете ли, че в Mузейко има просторни зали, оборудвани за провеждането на разнообразни корпоративни събития, включително актуалните коледни партита за деца и родители?
Детският научен център разполага с уютни и многолики пространства с техническо оборудване, пространства, подходящи за провеждане на коктейли и различни фирмени събития. 

При интерес от Ваша страна, моля, пишете на: еvent@muzeiko.bg

Прочетете още »


 

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 30 декември 2017 г. 


 

                      Обратно нагоре ▲


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 09 Apr 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.