Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Ноември 2018

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

ное

14-23

Belgian Days 2018

ное.

16

Конференция Равенството Значи Повече

ное

23-24

Базар на професиите

 

ное

27

Форум #ЩедриятВторник

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

  

Belgian Days 2018

Организирано от посолството на Кралство Белгия, събитието тази година ще се състои на 15 ноември под мотото "Fun, Food and Well Being"

Програмата на белгийските дни в България предвижда редица културни, музикални и официални бизнес инициативи.

Прочетете още » 

Конференция Равенството Значи Повече


Jamba, съвместно с EY и Adecco и партньорството на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, организира конференция "Равенството значи повече", насочена към бизнеса. Мисията на събитието е да запознае работодателите с особеностите при работа с хора с различни възможности, предстоящите законови промени, успешни истории от страна на компаниите и самите герои, както и да създаде възможност за дискусия и поемане на конкретни съвместни бъдещи стъпки.

Събитието е безплатно, с предварителна регистрация.

Прочетете още »


Базар на професиите

По традиция след провеждането на инициативата "Гордея се с труда на моите родители", Българската мрежа организира и Базар на професиите, където младежите ще имат възможност да се запознаят с особеностите на голямо разнообразие от професии.

Тази година Базарът ще се проведе в София Тех Парк на 23 и 24 ноември.

Прочетете още »


Форум #ЩедриятВторник

На 27 ноември празнуваме #ЩедриятВторник заедно с повече от 100 държави в целия свят. На Форум в София, организиран от Фондация BCause, 11 вдъхновяващи личности ще говорят за благотворителните каузи, които подкрепят. Празникът се разгръща в социалните мрежи и всеки е добре дошъл да сподели едно #unselfie.

Прочетете още за инициативата »

Прочетете още за събитието »

 
 

НОВИНИ

Посетете Базара на професиите на 23-ти и 24-ти ноември

За четвърта поредна година Българска мрежа на Глобалния договор на ООН кани деца и младежи да се запознаят от близо с разнообразие от професии. В рамките на два дни посетителите на Базара на професиите ще имат възможност да поговорят с професионалисти от различни области и да присъстват на лекции, в които специалисти споделят за особеностите на своята професия, за необходимите знания и качества да бъде практикувана тя и за пътя, който те самите са извървяли, за да се развият професионално.

Прочетете още »

Професионално приключение за над 1000 деца на работното място на родителите им

С участието си в “Гордея се” децата имаха възможност да обогатят общата си култура и да усетят, че всеки човек е незаменимо зрънце за растежа и развитието на обществото, независимо каква професия упражнява. По време на гостуванията в компаниите малките участници размишляваха над важни теми. 

Прочетете още »

Признание за Българската мрежа от европейските колеги  

Развитието на Глобалния договор на ООН и на местните мрежи като главен двигател за корпоративна устойчивост на местно ниво, ангажирането на компании, градове, университети и партньори, целите и приоритетите за 2019-та година бяха сред темите на срещата европейските мрежи на глобалния договор, която се проведе миналата седмица в Хърватска.

Представители нa 23 мрежи обмениха идеи, опит и вдъхновение в Дубровник. Стратегическият план за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие на Мрежата и Планът ни по европейския пакт за младежта спечелиха признанието на колегите от мрежите.

Прочетете още »

Българската мрежа споделя опит с македонските си партньори в областта на КСО 

На 10-ти октомври в Скопие се проведе работна среща, по време на която бяха дискутирани приоритетите, възможностите и необходимостта от реализиране на междусекторни партньорства за осъществяване на Целите за устойчиво развитие. Следвайки стъпките на Българската мрежа, македонската локална инициатива даде старт на работата си по изготвянето на свой план по осъществяване на Целите за устойчиво развитие. 

Прочетете още »

#ИгриЗаДобрини 2018 завърши с турнир по волейбол и звезден приятелски мач

Последният турнир от благотворителния проект “Игри за добрини” премина под знака на спортсменството, красивата игра и силния хъс за победа. Волейболните срещи между 8 компании, борещи се за своите благотворителни каузи, се състояха на 13 октомври в Овергаз Арена, София. Към турнира се присъедини и звездният състав от журналисти, актьори и привърженици на проекта, които изиграха приятелски мач на страната на Доброто. Домакин на турнира беше Овергаз.

Прочетете още »

Европарламентът иска забрана за пластмасовите изделия за еднократна употреба от 2021 г.

Използването на множество други изделия, които не може да бъдат заменени, трябва да бъде намалено с поне 25 на сто от държавите в ЕС до 2025 година. Това включва кутиите за еднократна употреба за сандвичи, плодове, зеленчуци, десерти или сладолед. Държавите трябва да предложат национален план за насърчаване използването на изделия за многократна употреба, които подлежат на преработка.

Прочетете още »

Ученици от с. Енина спечелиха детска площадка за своето училище от конкурса на EVN за енергийни уроци

Спортната площадка е наградата, която учениците от 4 клас спечелиха в конкурса на EVN България за учебната 2017/18 година за изработване на макет на тема „Екоград“. Макетът представи идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично.

Прочетете още »

КонтурГлобал Марица Изток 3 подари 344 тома художествена литература на градската библиотека в Гълъбово 

В Седмицата на четенето и в очакване на Деня на народните будители, библиотеката при Дом на културата „Енергетик“ в гр. Гълъбово получи подарък от „КонтурГлобал Марица Изток 3“. 230 нови книги вече са на разположение в града на енергетиците – както на български, така и и английски език - дарени като част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност „Сила за прогрес“.

Прочетете още »

Нови 25 ученици прекрачиха прага на „Асарел-Медет“ по програмата за дуално обучение

Двадесет и петима възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище вече са най-младите кадри в екипа на „Асарел-Медет“ АД, след като подписаха своите трудови договори по програмата за дуално обучение в дружеството. Това са учениците от 11. клас, които се обучават по специалностите „Минна електромеханика“, „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“ и „Пътно-строителна техника”.

Прочетете още »

Деца от „Овергаз“ и „Българско школо“ в съвместен поход „Витоша"

Десетки ученици от „Българско школо“, техните родители и служители на „Овергаз“ се включиха в поход, за да подкрепят кампанията „Витоша – достъпна за всички“, за изграждане на алея и спортна площадка в планината за хора с увреждания.

За децата и родителите им имаше много спортни игри и забавления. Те се срещнаха с известния алпинист Дойчин Боянов, който през април обиколи Витоша по суша, въздух, вода, дори под земята, и организира щафетен супермаратон в подкрепа на хората с физически увреждани.

Прочетете още »

“Герои в зелено” на Пощенска банка с още два реализирани проекта 

Служителите облагородиха алеи, мостчета и кътове за отдих в района на Природен парк “Витоша”. С общи усилия екипът на финансовата институция допринесе и за добрия вид на Природен парк “Джуглата”, намиращ се в близост до град Своге. Проектите са част от второто издание на вътрешната инициатива за корпоративна социална отговорност на банката “Герои в зелено”.

Прочетете още »

Международна конференция на УНСС „КСО – сближаване на дискурса, разнообразие на практиките“

Форумът обсъди концепцията за корпоративната социална отговорност (КСО), според която компаниите интегрират на доброволна основа грижата за обществото и околната среда в своите бизнес дейности и във взаимоотношенията си със заинтересованите страни. В откриването на конференцията взе участие и Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. 

 Прочетете още »

 Софарма отбеляза 85 години от основаването си

Тази година Софарма отбеляза 85 години от основаването си. За този период от сдружение на група предприемчиви аптекари Софарма се превръща в най-успешната българска фармацевтична компания. След приватизацията, фармацевтичния производител реализира приходи, които днес са 25 пъти по-високи, в сравнение с 2000г. и нито едно съкратено работно място от тогава. Това са два от най-впечатляващите факта за Софарма. 

Прочетете още »

Аурубис чества 60 години от създаването на медодобивния комбинат 

По време на събитието беше представен филм за 60-годишната история на медодобивния завод, създаден от екипа на Десислава Тенекеджиева, както и книгата „Медното сърце на България. От МДК „Георги Дамянов до „Аурубис България, 1958-2018“, която обхваща изминалите шест десетилетия.

Прочетете още »

Световният дарителски индекс 2018: значителен ръст на хората в България, които помагат на непознати

България е на 126-мо място в света, отчита Световният дарителски индекс на КАФ 2018 (CAF World Giving Index 2018) – най-авторитетното проучване, което измерва щедростта в 146 държави. Резултатите са оповестени от CAF Global Alliance и българския й член Фондация BCause: помощ за благотворителността.

Прочетете още »

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 30 ноември 2018 г. 


 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 12 Nov 2018

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.