Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин септември 2016

Бизнесът - сила за добро

 

 

Video - Global Compact+15: Business as a Force for Good Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World
 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

 

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

ОКТ

12

ОКТ

15

ОКТ

21

ОКТ

31

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

 

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА септември 2016

  • Бизнес членове на ГДООН - 9098
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 5332
  • Членове на Българската мрежа - 33
  • Нови доклади от България - 2

 

ПРЕДСТОЯЩО

Благотворителността през обектива

На 12 октомври се открива изложбата „Благотворителността през обектива“, организирана от Български дарителски форум и Фондация BCause. Целта на проекта е да популяризира със средствата на фотографията идеята за дарителството и промяната, която то носи във всички сфери на живота. 

Изложбата представя трите проекта, спечелили грантовата програма "Благотворителността през обектива", и победителите в конкурса за фотография под същото име.

„Детската работилничка за творческо писане“ на „Забавното четене“

Az-deteto.bg и инициативата на Инвестор.БГ -„Забавното четене“ - ви канят на 15 октомври 2016 (събота) от 14 ч. в книжен център „Гринуич“, София, бул. „Витоша“ 37 на „Детска работилничка за творческо писане“.

Работилничката е предназначена за деца на възраст от 8 до 14 години, които са открили, че обичат да пишат и писането им доставя удоволствие. За да се запишете за участие, пишете на имейл events@investor.bg като в имейла напишете вашите име и фамилия, навършени години и телефон на родител за връзка, или на телефон 02/812 9 831

"Икономически предизвикателства: миграция, глобализация, устойчивост, политики"  

На 21-22 октомври Катедра „Икономика“ на УНСС, Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Институтът за икономически изследвания на БАН организират международна научна конференция на тема „Икономически предизвикателства: миграция, глобализация, устойчивост, политики“.

Старт на "Гордея се с труда на моите родители" в компаниите-участници

На 31 октомври и 1 ноември ще се проведе първият вътрешен етап на програмата „Гордея се с труда на моите родители“, в който компаниите ще отворят вратите си за децата на своите служители. За допълнителна информация, моля, свържете се със Секретариата на Мрежата на secretariat@unglobalcompact.bg

 

 
 
 

НОВИНИ

Работим заедно по програма "Здрави на работа"

 

Global Compact+15

В изпълнение на Стратегическия план 2015+ на Мрежата и решенията от Дните за стратегическо мислене и планиране се състоя трета работна среща по проект „Здрави на работа“ по време на посещението на БМГД на ООН в Аурубис.

Прочетете още »

 

Нови членове на Мрежата 

БМГД на ООН приветства присъединяването на "Университет за национално и световно стопанство" и "Клуб за управление на знания, иновации и стратегии"!

Очакваме с нетърпение бъдещата ни съвместна работа!

 

Покана за гост-лектори към "Иновации в действие"

Global Compact+15

Инициативата на Солвей Соди „Иновация в действие“ цели да инвестира в млади хора в България като развива техните знания и практически умения и ги подкрепя в създаването на иновативни проекти. БМГД на ООН се присъединява като партньор в третото издание на академията, чийто основен партньор е „Аурубис България“ АД.

Членовете на Мрежата могат да се включат като лектори в инициативата. Следващите възможни дати за гост-говорители в академията са:
София:
•   петък, 21 октомври от 11:45 до 12:30 часа на тема „Устойчив бизнес модел“
Варна
•   събота, 15 октомври от 11:45 до 12:30 часа на тема „Устойчив бизнес модел“.
 
За повече информация, свържете се с нас.

Прочетете още »

 

Изтича срокът за подаване на Комюнике за нестопански организации

Срокът за подаване на комюнике за нестопански организации е 31 октомври, 2016 г. От 1 ноември, 2013 г., всички нестопански организации, членове на Глобалния договор на ООН, са  задължени да публикуват т. нар. „Комюнике за ангажираност“ (COE) за всеки двугодишен период от своята работа. Разгледайте Наръчника за подаване на Комюнике или при нужда от информация се свържете с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Прочетете още »

 

Световни и бизнес лидери се срещнаха в ООН, за да дискутират включването на частния сектор в разрешаването на миграционната и бежанската криза

Повече от 350 изпълнителни директори, държавни глави, ръководители от ООН и гражданските сектори се събраха за Форума на ООН за частния сектор (19 септември, Ню Йорк), за да дискутират ролята на бизнеса в устойчивото развитие и важните връзки между постигането на Целите за устойчиво развитие и предотвратяването на несигурността на глобално ниво. По време на форума бяха обявени 50 корпоративни и други анагжименти и партньорства за постигането на всяка една от 17 Цели.

 

„Устойчивото потребление в България – гласът на потребителите“

Global Compact+15

На 8-ми септември 2016 г. БМГД на ООН взе участие в Третата кръгла маса с международно участие на тема „Устойчивото потребление в България – гласът на потребителите“.

По време на форума Мрежата представи своята програма "Отговорният избор", насърчаваща осъзнатото и отговорно потребление. Целта на форума, проведен под патронажа на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, бе да се чуят мненията на експерти от институциите, академичните среди, неправителствените организации и бизнеса по въпроса „Как да се направи възможно да бъде чут „гласът” на българските потребители?“ в процеса на разработване на публични политики и закони, както и в сферата на стандартизацията. 

Прочетете още »

 

Есенни дни на доброволчеството

 

Global Compact+15

Все повече компании и служители даряват време и усилия за да направим света за някой по-светъл и по-добър. Някои от най-активните компании в есенното доброволчество бяха едни от членовете на БМГД на ООН – Мтел, Овергаз и КонтурГлобал Марица Изток 3.

Прочетете още »

 

 

 

Вижте още новини »

 


Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

Крайният срок за изпращане на новини за следващия брой на бюлетина е 4 ноември. 


 

United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 12 Oct 2016

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.