Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Октомври 2020

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

окт

15

SDG Ambition Accelerator - Live Q&A - Уебинар на Глобалния договор на ООН 

 

окт

24

United Nations Day - Честване на 75 годишнината на ООН

 

окт

26-30

European SDG Summit - онлайн събитие на CSR Europe

 

окт.

30

Гордея се с труда на моите родители

 

нов.

27-28

Базар на професиите

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

 

 

SDG Ambition Accelerator - Live Q&A - Уебинар на Глобалния договор на ООН 

SDG Ambition е нова инициатива на Глобалния договор на ООН. която цели да предизвика и да помогне на повече компании по света да приемат по-амбициозни корпоративни цели, чрез които да ускорят изпълнението на Целите за устойчиво развитие.

Този уебинар ще даде възможност на заинтересовани компании да попитат всякакви въпроси за инициативата и да получат възможно най-много информация преди да вземат крайно решение за включването си.

Прочетете още »

 

United Nations Day - Чсстване на 75 годишнината на ООН

 

През 2020 се навършват 75 години от основаването на ООН и 20 години от създаването на Глобалният договор на ООН. 24 октомври е Международният ден на ООН и е чудесна възможност тези два юбилея да бъдат отбелязани подобаващо. Затова Глобалният договор кани всички Вас да се включите в празненството като участвате онлайн в едно общо събитие в социалните мрежи: добавете специален филтер към снимката си и я споделете с приятелите си!

Прочетете още »


 

European SDG Summit - онлайн събитие на CSR Europe

 

European SDG Summit е организиран в рамката на Европейския пакт за устойчива индустрия и по време на събитието CSR Europe официално ще открие пакта в присъствието на представители от над 5 000 локални, европейски и глобални заинтересовани страни.

Събитието ще бъде изцяло виртуално и всеки регистрирал се ще може да участва в сутрешни пленарни заседания, ранни кръгли маси или късни кръгли маси на най-различни теми.

Прочетете още »

 

 

___________________________

 

Гордея се с труда на моите родители

Тази година ще се проведе осмото издание на проекта "Гордея се с труда на моите родители". Специалният ден дава възможност да децата на служителите от различни компании да посетят работното място на мама и татко и да видят отблизо какво правят те по цял ден.

Поради ситуацията в България и по света, Гордея се с труда на моите родители ще има възможност да се проведе и в по-различен, онлайн формат. 

Прочетете още »


Базар на професиите

За шеста поредна година Българската мрежа кани деца и родители да се запознаят с професиите на ембламатичния проект на организацията.

Поради ситуацията в България и по света, Базараът ще приеме един по-различен вид и голяма част от него ще бъде проведен онлайн. 

Прочетете още »

 


 


 


 

 

 
 

НОВИНИ

Запишете се за "Гордея се с труда на моите родители" и Базар на професиите 2020!

С радост искаме да Ви съобщим, че емблематичните инициативи на Българската мрежа „Гордея се с труда на моите родители“ и Базар на професиите ще се проведат в адаптиран, хибриден формат тази година. Присъственият вариант е отработен. В момента работим по общ сценарий за виртуален вариант. Последвайте линка, за да заявите участие.

Прочетете повече »

 

Бизнес в полза на обществото - възможен и в България

Валидни ли са принципите на Глобалния договор на ООН във времена на криза? Подтиква ли ни кризата да ускорим изпълнението на Целите за устойчиво развитие? Възможен ли е бизнес в полза на обществото и кой е той? Вижте повече в статията на тема RESTART на българската икономика, подготвена от екипа на Българската мрежа и включена в септемврийския брой на списанието на Българската стопанска камара

Прочетете повече »

 

10 компании се включват в инициативата #BeatEWaste

С инициативата #beatEwaste Мрежата цели да реализира вътрешна кампания за служителите на отговорните компании за интелигентно рециклиране на e-отпадъци.Сред компаниите, които вече провеждат своите акции по правилно събиране на е-отпадъци се нареждат „Cetin България“, „Нестле България“ АД, „Овергаз“, „Софарма“, „Теленор България“ ЕАД, „ТехноЛогика“ ЕАД“, ,,Филип Морис България” ЕООД, „Фесто Производство“ ЕООД, „Хаос Груп“ и „Юнимастърс Лоджистикс“. Техните служители ще могат да се освободят от непотребни уреди в офисите на своите работодатели без струпване на хора.

Прочетете повече »

 

Годишният отчет на Българската мрежа за 2019 г. вече е тук

Годишният отчет на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за 2019 г. излиза в разгара на една трудна и неочаквана година, която преобърна познатия начин на живот и пренареди дневния ред на човечеството. 2020-та година е годината, в която отбелязваме 20 години от създаването на световната инициатива на Глобалния Договор на ООН. През 2020-та година отбелязваме и 10-годишнината от основаването на нашата – българската мрежа на отговорните компании, която, заедно с членовете си, утвърждава принципите на устойчивото развитие и се стреми към напредък по Глобалните цели на ООН чрез колективни действия.

Прочетете повече »

 

SDG Ambition: Поставяне на цели за Десетилетието на действията

Първата от общо три публикации, подготвени от Глобалния договор на ООН. които целят да улеснят компаниите при включването им в SDG Ambition. Тези насоки ще помогнат на бизнеса да въведе първите benchmarks, които предизвикват компаниите да приемат по-амбициозни цели за приносът им към изпълнението на Целите за устойчиво развитие. Бизнес лидерите могат да изпозлват този документ, за да подкрепят стратегиите си и да трансформират бизнес процесите си.

Прочетете повече »

 

SDG Ambition: Бизнес системи за Целите

Това е вторият от трите публикации, които целят на улеснят компаниите при включването им в SDG Ambition. Този документ представя метода, по който десетте benchmarks, описани в SDG Ambition, могат да бъдат въведени в основните бизнес операции, системи и процеси за компанията. По този начин те могат да бъдат управлявани и приносът им да се измерва по-лесно и ефективно.

Прочетете повече »

 

SDG Ambition Benchmark Reference Sheets

Това е третата, последна публикация, изготвена от Глобалния договор, с цел улесняването на компаниите при включването им в програмата SDG Ambition. Тя предоставя повече детайли свързани с всяка стъпка, която бизнесите трябва да предприемат, за да въведат ефективно десетте benchmarks на SDG Ambition. 

Прочетете повече »

 

 

"Зелени истории на открито" - проект на Пощенска банка и нейните служители

Често ще забележите служителите на Пощенска банка заедно и след края на работния ден. И това не е случайно. Няма значение дали ще участват в кампании по засаждане на дървета и почистване на площи, грижа за животни, възстановяване на екопътеки, информационни кампании, които насърчават активния начин на живот и др. За тях да отделят от свободното си време, за да се включат заедно с техните семейства в доброволчески зелени проекти, отдавна се е превърнало в тяхна лична кауза. И го правят не просто с усмивка, но и с ентусиазъм, желание и мотивация, за да допринесат с действията си за облагородяването и опазване на околната среда.

Прочетете още »

 

ОББ и КВС Груп в България ще намалят въглеродния си отпечатък до 0 през 2050 г.

Една от най-значимите зелени инициативи на групата „Екип Синьо преминава на зелено“ обхвана всички основни пазари на белгийската група, а всеки включил се служител получи дърво за засаждане в своята държава. Общо 3290 човека – 82% от служителите на българските компании от групата – участваха в над 50 еко инициативи в страната и „спечелиха“ 3290 дръвчета. В края на 2019 г. KBC Груп в България засади цели 10 нови горички в 10 региона на страната.

Прочетете още »

 

Софийски университет: Удължава се срокът за записване за Академията за бизнеса и правата на детето

От тази есен УНИЦЕФ в България и Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ стартират първата национална образователна програма, която ще представи практически инструменти и насоки, които да спомогнат за увеличаване на положителното въздействие на бизнеса върху благосъстоянието на децата и интегриране на правата на детето в корпоративните политики, бизнес процесите и нефинансовите отчети – Академия за бизнеса и правата на детето.

Прочетете още »

 

Четири компании, членове на Глобалния договор, подкрепят Софийски фестивал на науката

Между 26 септември и 2 октомври тази година се състоя десетият фестивал на науката под мотото „Отдалечени, но по-близо“. Четири компании, членуващи в световната инициатива Глобалния договор на ООН – Овергаз, Аурубис България, А1 България и Microsoft България, са сред основните спомоществователи на десетото юбилейно издание. Любителите на точните науки успяха да участват в лекции и практически работилници на живо в събота и неделя (в София тех парк) и онлайн – през седмицата в училищната програма

Прочетете още »

 

Как да постигнем успешна кариера – на фокус в новия уебинар на ВУЗФ на 14 октомври

Кариера или не - това е темата на новия уебинар, който бизнес университетът Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира. Той ще се проведе онлайн на 14 октомври от 11 часа и всеки ще може да го проследи напълно безплатно, като се регистрира предварително на е-мейл marketing@vuzf.bg. Специален гост-лектор, който ще помогне на младите и на всички останали участници със съвети как да се подготвят по-добре за успешна кариера, ще бъде Николай Василев - управляващ партньор в най-голямата независима компания за управление на активи в България "Експат Капитал".

Прочетете още »

 

Над 20 деца от детска градина „Майчина грижа“ гостуваха на EVN

Група от над 20 деца от детска градина „Майчина грижа“ в Пловдив гостуваха на EVN в рамките на „Европейска седмица на мобилността 2020“, посветена на тема „Чиста мобилност за всички“. Събитието се състоя на 18 септември 2020 г. като беше организирано от район „Централен“ на община Пловдив и включваше различни активности по ул. „Христо Г. Данов”. По интересен и забавен начин на децата беше представено зареждането на EVN електромобил от зарядната станция на ул. „Христо Г. Данов”. 

Прочетете още »

 

 

Български дарителски форум търси най-големите корпоративни дарители

Изпълнителният директор на Българската мрежа, Даринка Георгиева, ще бъде част от журито по време на наградите. Петнадесетото издание на наградите за филантропия и отговорно дарителство по традиция ще отличи социалноотговорните инициативи на компаниите и най-успешните им партньорства с граждански организации през предходната година. Наградите са в няколко категории – количествени, качествени, също така за най-сполучлив съвместен проект между компания и неправителствена организация. Кандидатури се приемат до 31 октомври.

Прочетете още »

 

БСК: Съюзът на пивоварите подкрепи екстремния K3 Ultra Маратон в Родопите

Второто издание на най-живописния у нас маратон K3 Ultra Golden Border Race се състоя на 26 септември 2020 г. в златната столица на Родопите – Златоград. Организатор на екстремното състезание е Сдружение K3 Ultra, подкрепено от опитни деятели на първите ултра маратони в България и много доброволци от района на Златоград. Партньор на спортното събитие бе и Съюзът на пивоварите в България. Браншовата организация за пореден път се включи в инициатива, подкрепяща необходимостта от физическа активност, движение и спортни занимания.

Прочетете още »

 

Минно-геоложкият университет ''Св. Иван Рилски'' се присъедини ​към общността на ИКЕМ

На 30.09.2020 г.председателят на УС на ИКЕМ - Илия Левков, връчи официално сертификат за членство на професор Ивайло Копрев, Ректор на МГУ. Партньорството обхваща висшето образование и  иновациите в сектор "Електрическа мобилност". Направления за съвместно сътрудничество са: популяризиране на университетската дейност, въвеждане нови магистратури в учебната програма, професионално обучение, съвместни изследвания и проекти.

Прочетете още »

 

 

 

 

 

 

 

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 07 Oct 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.