Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин октомври 2016

Бизнесът - сила за добро

 

 

Video - Global Compact+15: Business as a Force for Good Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World
 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

НОЕМ

17

НОЕМ

21

НОЕМ

25-26

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

СТАТИСТИКА юни 2016

  • Бизнес членове на ГДООН - 9098
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 5332
  • Членове на Българската мрежа - 33
  • Нови доклади от България - 6

 

ПРЕДСТОЯЩО

 

Годишен форум TOILETS.BG

Индустриален клъстер Средногорие организира годишния форум TOILETS.BG, който ще се проведе на 17 ноември 2016 г. в Детски научен център Музейко. 

Специално внимание ще бъде отделено на състоянието на санитарните помещения в българските училища.

Недоброто състояние на обществените тоалетни в страната ни е предизвикателство, което продължава да се игнорира от обществото ни като „не толкова належащ проблем“. Много често се забравя факта, че това е не само културен, а и ценностен белег.

Прочетете още »

Образование и бизнес: Устойчиви общности

Живеем в глобален свят и всяко общество има задължението да се изправи с предизвикателства като застаряващо общество, липса на ресурси, достъп до информация и услуги.

Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria организират конференцията „Устойчиви общности“, за да предоставят уникалната възможност за българската публика да чуе от известни лектори различни потенциални решения на тези проблеми.

Събитието ще се състои на  21 ноември, 2016 г., от 9:00 часа в София хотел Балкан.

БМГД на ООН е институционален партньор на събитието.

Прочетете още »

Срещни твоето дете с бъдещата му професия. Ела на Детски базар

 

 

ДЕТСКИ БАЗАР на ПРОФЕСИИТЕ:  25 и 26 ноември 2016 г., НДК, Мраморно фоайе, 10-16ч

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН има удоволствието да покани Вас и Вашите деца на Детски базар на професиите.

ЗАЩО ДА ДОЙДЕТЕ?

• За да запознаете децата си с различни професии
• За да научите кои са новите професии днес
• За да разберете кои ще бъдат професиите на бъдещето
• Защото изборът на професия има отношение към щастието, реализацията и развитието на Вашите деца утре

Facebook събитие                              Програма на събитието

Прочетете още »

 

 
 
 

НОВИНИ

Форум „Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд“

Global Compact+15

БМГД на ООН се включи в третата годишна конференция на Индустриален клъстер Средногорие: „ОКОЛНА СРЕДА, ЗДРАВОСЛОВНИ И БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД 2016“.

Изпълнителният директор на Българската мрежа, госпожа Дарина Георгиева, раказа повече за ролята на  Глобалния договор в насърчаването на зелената икономика

Прочетете още »

 

Официално присъединяване на СУ и УНСС към БМГД на ООН

 

Global Compact+15

На 21 октомври Българската мрежа на Глобалния договор на ООН взе участие в двудневната международна конференция „Икономически предизвикателства: миграция, глобализация, устойчивост, политики“, провела се в Аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство. 

По време на откриването г-н Траянов връчи сертификати на проф. Анастас Герджиков и на проф. Стати Статев за присъединяване на Софийския университет и УНСС към Българската мрежа на Глобалния договор.

Прочетете още »

 

„Промених решението си. Ще стана като татко“

 

Global Compact+15

Така 9-годишният Красимир Лаков коментира ползата от своето участие в проекта „Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМ ГД на ООН).

На 28 и 31 октомври и 1 ноември националната инициатива на българския бизнес, насочена към възраждане на труда като ценност „Гордея се с труда на моите родители”, се провежда в 19 компании, в 9 населени места в страната.

Вижте снимките от компаниите във Фейсбук. 

Прочетете още »

 

Годишна конференция на b2b Media

Global Compact+15Иновациите, които превръщат сградите, домовете и градовете ни в “умни” вече са реалност и мнозина ги използват. Какво обаче предстои?

На 3 номеври, 2016 г, това дискутираха лидери и технологични мениджъри, предприемачи, изпълнителни директори, основатели на компании, инвеститори и визионери, дори стартиращи компании със свежи идеи в Годишната конференция на b2b Media.

БМГД на ООН е институционален партньор на конференцията.

Прочетете още »

 

Стипендиантската програма „Готови за успех“ отпразнува 11 години

Global Compact+15

За 11-та поредна година програма „Готови за успех” оказва подкрепа на отлични ученици и студенти без един или двама родители, за да продължат образованието си. 

Това е само първият ви успех. Бъдете готови за още много успехи, а ние ще помагаме – с тези думи се обърна към стипендиантите на „Готови за успех” Михаил Бояджиев, председател на Управителния съвет на Фондация BCause.

Прочетете още »

 

Годишен форум на локалните мрежи в Дубай 

Global Compact+15

XIV Годишен форум на локалните мрежи се проведе в Дубай и дискутира как локалните мрежи могат да имат водеща роля в ангажирането на частния сектор в постигането на Целите за устойчиво развитие.

Г-жа Марина Стефанова, Директор устойчиво развитие в БМГД на ООН, взе участие във Форума. 

Прочетете още »

 

 

 

 

Вижте още новини »

United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 16 Nov 2016

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.