Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Септември 2020

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

сеп-окт

15.09-

15.10

Събитие на Българската мрежа: Отговорният избор и рециклирането на електронни отпадъци

 

сеп

21

#UnitingBusiness LIVE UN General Assembly - Събитие на UNGC

сеп

23

Общо събрание на БМ на ГД на ООН

сеп

24

Уебинар на Глобалния договор на ООН - How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero

окт

26-30

European SDG Summit - онлайн събитие на CSR Europe

 

 

окт.

30

Гордея се с труда на моите родители

 

нов.

27-28

Базар на професиите

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

 

 

Събитие на Българската мрежа: Отговорният избор и рециклирането на електронни отпадъци

 

Инициативата #beatEwaste предвижда лесен, интересен и удобен механизъм за ангажиране на служителите и улесняването им в отговорно предаване на стари и неработещи електронни и електрически устройства за рециклиране. В допълнение, отговорно върнатите отпадъци генерират стойност, с която заедно ще подпомогнем споделена екологична кауза. 

Компаниите и техните служители ще имат възможност да събират електронните си отпадъци в определено за това място в офисите си в срок от 15 септември до15 октомври.

Прочетете още »

 

 

#UnitingBusiness LIVE UN General Assembly - Събитие на UNGC

 

Специалното събитие на Глобалния договор Uniting Business Live ще отбележи откриването на Общото събрание по случай 75 години ООН. По време на Uniting Business Live, Глобалният договор ще представи ангажирането на бизнес лидерите, гражданското общество и представителите на държави и международни организации към мисията на ООН.

Прочетете още »


Общо събрание на БМ на ГД на ООН


 

По традиция Българската мрежа на ГД на ООН организира редовна годишна среща на своите членове, за да отчете своята дейност през изминалата календарна година и да планира дейностите си за следващата. Поради кризисната ситуация причинена от COVID-19, тази годината Общото събрание се провежда по-късно в годината. 

 

___________________________

Уебинар на Глобалния договор на ООН - How to Set a Science-Based Target to Achieve Net-Zero

 

Научно-доказаните цели позволяват на компаниите да създадат ясни и ефективни политики, с които да станат по-устойчиви като едновременно продължат да се развиват финансово.

В този уебинар ще научите какво точно представляват научно-доказаните цели, какво са нетни -улеви емисии и как да се подготвите, за да зададете нетно-нулева цел във Вашата компания.

Прочетете още »


European SDG Summit - онлайн събитие на CSR Europe

 

European SDG Summit е организиран в рамката на Европейския пакт за устойчива индустрия и по време на събитието CSR Europe официално ще открие пакта в присъствието на представители от над 5 000 локални, европейски и глобални заинтересовани страни.

Събитието ще бъде изцяло виртуално и всеки регистрирал се ще може да участва в сутрешни пленарни заседания, ранни кръгли маси или късни кръгли маси на най-различни теми.

Прочетете още »


Гордея се с труда на моите родители

Тази година ще се проведе осмото издание на проекта "Гордеа се с труда на моите родители". Специалният ден дава възможност да децата на служителите от различни компании да посетят работното място на мама и татко и да видят отблизо какво правят те по цял ден.

Поради ситуацията в България и по света, Гордея се с труда на моите родители ще се проведе в по-различен, онлайн формат. Очаквайте повече информация.


Базар на професиите

За шеста поредна година Българската мрежа кани деца и родители да се запознаят с професиите на ембламатичния проект на организацията.

Поради ситуацията в България и по света, Базараът ще приеме един по-различен вид и голяма част от него ще бъде проведен онлайн. Очаквайте подробности.


 

 

 
 

НОВИНИ

#BeatEWaste: Отговорният избор и рециклирането на електронни отпадъци

Всяка година обогатяваме портфолиото на програмата и през 2020 година поставяме акцент върху отговорното рециклиране на електронни отпадъци. Инициативата #beatEwaste предвижда лесен, интересен и удобен механизъм за ангажиране на служителите и улесняването им в отговорно предаване на стари и неработещи електронни и електрически устройства за рециклиране. В допълнение, отговорно върнатите отпадъци генерират стойност, с която заедно ще подпомогнем споделена екологична кауза. 

Прочетете повече »

 

"Гордея се с труда на моите родители" и Базар на професиите 2020


Кризисната ситуация, породена от пандемията COVID-19, доведе до много промени в годишните планове на всички компании и организации. Българската мрежа също бе принудена да се адаптира и да преструктурира плановете си, както и ежегодните инициативи, които провежда. Въпреки трудностите ние успяхме да намерим начин, който да позволи провеждането на добре познатите и обичани наши проекти.
 
С радост искаме да Ви съобщим, че емблематичните инициативи на Българската мрежа „Гордея се с труда на моите родители“ и Базар на професиите ще се проведат в адаптиран, хибриден формат тази година.

Прочетете повече »

 

CSR Europe: Пакт за изграждане на въздействащи партньпрства и постигането на Глобалните Цели

Градейки върху 2019 CEOs Call to Action за устойчива Европа, което беше подписано от 380 изпълнителни директори, CSR Europe кани бизнес лидеритем, индустриалните федерации и представители на Европейския съюз да се включат в Европейския пакт за устойчива индустрия. Той предвижда създаването на усотйчиви партньорства, чрез които да се постигнат Целите за устойчиво развитие и създаването на един по-добър и справедлив свят в близките десетилетия.

Прочетете повече »

 

Започна инициативата SDG Ambition

Проведе се онлайн представянето на новата инициатива на Глобалния договор на ООН SDG Ambition. Те ще помогне на компаниите да внедрят амбициозни цели за устойчивост в корпоративните си стратегии и операции. Нещо повече, чрез платформата компаниите ще могат да следят приноса си към Целите за устойчиво развитие, което е от ключова нужда ако искаме да постигнем плана за 2030 г. Представянето е записано и може да бъде гледано от всеки в YouTube.

Прочетете повече »

 

Гледайте записа на Българската сесия, която беше част от световния форум за икономическо и социално възстановяване

Българската мрежа раздели Българската сесия, която беше част от световния форум за икономическо и социално възстановяване, на три отделни части. Всяка част представя една от трите теми, които панелистите обсъждаха в продължение на два часа. Не пропускайте да чуете какво казаха българските бизнес лидери.

Прочетете повече »

 

Доклад на Глобалния договор на ООН сочи, че компаниите трябва да приемат по-амбициозни цели, за да изпълнят Плана за 2030 година

По случай 20-та годишнина на инициативата, Глобалният договор на ООН, в партньорство с DNV GL, публикува нов доклад, който разглежда прогреса по постигането на корпоративна устойчивост сред своите компании-членове през последните 20 години. Докладът за напредък по случай 20 години Глобален договор на ООН: Обединен бизнес в Десетилетието на действията е базиран на информация от ежегодното проучване сред членове, подкрепено от интервюта на участници от цял свят. 

Прочетете повече »

 

 

 

Инициативата на Солвей Соди „С предпазен колан на задната седалка“ беше част от детския и младежки форум „Най-сладкият ден“

На 15 август  се проведе 11-ото издание на най-мащабния детски и младежки културен форум във Варна „Най-сладкият ден“. За  поредна година по време на празничната фиеста беше представена и инициативата на Солвей Соди и партньори за безопасност на децата в автомобила „С предпазен колан на задната седалка“. През целия ден доброволци, облечени с брандирани фланелки раздаваха картички за кампанията на гражданите и гостите на Варна, а една от звездите на събитието – победителят в Гласът на България за 2019 г. Атанас Кателиев, също облече фланелка с послание за безопасност на децата в автомобилите.

Прочетете още »

 

“Забавно лято, грижовна есен” се осъществява за шеста поредна година с подкрепата на "Филип Морис България" ЕООД

Въпреки кризата и затруднената бизнес среда, Филип Морис България (ФМБ) взе категорично решение да продължи да изпълнява ангажимента си за устойчиво развитие, като осигури необходимото финансиране за шеста поредна година на дългосрочната програма „Забавно лято, грижовна есен“, осъществявана от Фондация „BCause“ в подкрепа на тютюнопроизводителните общности в пет региона на България – Благоевград, Кърджали, Хасково, Силистра и Шумен

Прочетете още »

 

Инициативата на "ЕКОПАК България" и Книжен център „Гринуич“ "Стара хартия за нова книга" 2020 започва

В навечерието на първия учебен ден София отново ще е домакин на кампанията „Стара хартия за нова книга“, организирана от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“. На 13 септември всяко дете, което доведе възрастен с 5 кг хартия за рециклиране на традиционното място – бул. „Витоша“ 37, ще получи нова книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника. Кампанията отново е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. и е подкрепена от кмета Йорданка Фандъкова.

Прочетете още »

 

Пощенска банка подкрепя талантливите деца на България

Пощенска банка и създадената от Рози Караславова любима детска група „Бон-Бон“ дадоха начало на своето ползотворно сътрудничество през 2019 г. с премиерата на амбициозния и мащабен проект „Aлиса в огледалния свят“. Финансовата институция беше генерален спонсор при реализацията на един от най-впечатляващите световни мюзикъли, който за първи път се игра на българска сцена.

Прочетете още »

 

Фондация BCause:Гражданските организации са се справили в кризата COVID-19 благодарение на частно финансиране, доброволчество и сърцата работа

Проучването е фокусирано върху това как неправителствените организации са реагирали на новата ситуация, породена от световната пандемия от вируса COVID-19, какви са били действията им през първите четири месеца след обявяването на извънредно положение и след това на извънредна епидемична обстановка в България, как са работили в кризата и имали ли са нужното финансиране. То е проведено през втората половина юли 2020 и в него участват 113 неправителствени организации от всички сфери на обществения живот от цяла България.

Прочетете още »

 

Kaufland се присъедини към Глобалния договор на ООН

Kaufland, заедно с всички компании от групата Schwarz, се присъедини към инициативата на Глобалния договор на ООН (UNGC) за отговорно корпоративно управление. Търговската верига поема ангажимент да следва и прилага в своята дейност десетте принципа на ООН, разделени в четири основни категории – права на човека, социални стандарти, околна среда и борба с корупцията.

Прочетете още »

 

Investor Media Group продължава да се доказва като социално отговорна компания

И по време на COVID кризата Investor Media Group продължи да се доказва и надгражда като социално отговорна компания чрез редица редакционни и корпоративни инициативи, с които отговори на предизвикателната ситуация, пред която коронавируса постави света. От началото на извънредното положение медиите, част от компанията, стартираха разнообразни проекти, с които да продължат мисията си не само бъдат трибуна за важни дискусии и да осигуряват експертна и надеждна информация, но и да бъдат от пряка полза на възможно най-много хора.

Прочетете още »

 

Овергаз участва в рестарта на Master of Art на живо

Овергаз винаги е подкрепяла проекти в областта на изкуството и партньорството с организаторите не фестивала се превърна в традиция. Дори и в предизвикателна година като настоящата, Овергаз помогна за това филмите, посветени на големите творци, техните животи и творчество, да достигнат до българската публика.Може да посетите официалната страница на фестивала, както и да следите предстоящите прожекции на Фейсбук страницата. Сред разнообразието от категории се отличава подкрепената от Овергаз, а именно “Изкуство и власт”. Тя включва документални филми за взаимотношенията между артиста и троталитарните режими, и политиката.

Прочетете още »

 

16 асарелски бебета получиха фирмени медальони

Шестнадесет бебета на асарелци, родени в периода август 2019 г. – април 2020 г., получиха златни медальони от дружеството на тържество, което се проведе на 3 септември в двора на Историческия музей в Панагюрище.Върху всеки фирмен медальон са изписани имената на детето и годината на раждане, с цирконий са обозначени датата и месецът, а стрелките показват точния час на раждането.

Прочетете още »

 

БСК е институционален партньор на събитието на b2b Media "Най-зелените компании в България"

b2b Media организира за десета поредна година уникалния за България национален конкурс „Най-зелените компании в България”, а БСК е институционален партньор на събитието, а директорът на Център „Чиста индустрия“ при БСК - Илиана Павлова, е член на журито. Бизнесът носи своята огромна отговорност да сведе до минимум негативното въздействие върху околната среда и да стимулира участието на служителите си в „зелени“ каузи. Потребителите, клиентите и партньорите очакват това.

Прочетете още »

 

КГМИ3: Добрият партньор

С население от малко над 12 000 души, гр. Гълъбово е добър пример какво може да означава за местните общности присъствието на чуждестранни инвеститори. Една от най-големите чужди компании в региона е ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Електроцентралата има значителен принос за местната и националната икономика като произвежда около 10% от електричеството необходимо за вътрешния енергиен пазар. 

Прочетете още »

 

Лятно училище на Стопанския факултет и УНИЦЕФ в България: Заедно за децата

„Заедно можем на направим много за нашите деца – като отделни личности, като семейства, като компании и като добри съседи“, заяви д-р Джейн Муита, по време на откриването на пилотното Лятно училище „Бизнесът като партньор за правата на детето“В рамките на лятното училище, в продължение на три дни младежите се запознаха с рисковете и въздействието на бизнес дейностите, операциите и взаимоотношенията върху правата на децата и обсъдиха възможностите за ангажиране на компаниите с международно признати практики и стандарти за тяхното опазване и развитие.

Прочетете още »

 

КСО форум на списание ENTERPRISE

Форумът цели да докаже, че Корпоративната социална отговорност е инвестиция – в непрекъснатостта и издържливостта на бизнеса, безопасността и здравето на екипа, в заздравяване на връзките с акционерите, клиентите, доставчиците и разширяване на възможностите за иновации и растеж. Членове и партньори на Българската мрежа могат да използват ПРОМОКОД: Unglobalcompact, чрез който получават префенциална цена с отстъпка от 25% за физическият билет за присъствие.

Прочетете още »

 

 

 

 


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 07 Oct 2020

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.