Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Август 2017

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

септ.

13

Обучение "Гордея се с труда на моите родители"   

септ.

28

 

Визита на Александра Тарази, Мениджър локални мрежи

 

 

септ.

29-30

 

 

Конференция "Икономически предизвикателства към индустрия 4.0" 

септ.

30

"30 под 30" на Forbes

   

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »

 

 

СТАТИСТИКА 31 юли 2017

  • Бизнес членове на ГДООН 9503
  • Не-бизнес членове на ГДООН - 3056
  • Членове на Българската мрежа - 33
  • Нови доклади от България - 0

ПРЕДСТОЯЩО

Обучение "Гордея се с труда на моите родители" 

 

 

Предстои второ поредно обучение на записалите се за участие в инициативата "Гордея се с труда на моите родители" компании.

 

Своя практически опит ще споделят и компании, които вече са участвали в "Гордея се". 


Визита на Александра Тарази, Мениджър локални мрежи 

 

На 28 септември предстои официална визита в София на г-жа Александра Тарази, която е Мениджър локални мрежи в Централата на Глобалния договор в Ню Йорк. 

По време на посещението си г-жа Тараци ще се срещне с Българското представителство на Глобалния договор на ООН, за да представи последните новости от Инициативата и ще се запознае с последните проекти на Българската мрежа.

Конференция "Икономически предизвикателства към индустрия 4.0"           

 

На 29-30 септември 2017 г. ще се проведе съвместна международна конференция: Годишен форум на българската икономическа мисъл. 
 
Събитието се организира със сътрудничеството на Стопански факултет към Софийски университет "Св. Климент охридски", катедра "Икономикс" към Университета за национално и световно стопанство,  Института за икономически изследвания при Българска академия на науките и партньорството на Българската Мрежа на Глобалния договор на ООН.

 

Научете повече

Форум "30 под 30" на Forbes     

    

„30 под 30“ на Forbes е най-голямата и най-престижна селекция от млади глобални лидери. Проектът се простира на 3 континента и включва международна селекция – 30 under 30 за САЩ и Европа, както и локални в 15 държави, включително България. 

Форумът се организира с генералното спонсорство на Пощенска банка. 

Научете повече

 
 
 

НОВИНИ

Проведе се работна среща за Европейския пакт за младежта

На 29 август в Дома на Европа се проведе работна среща за изготвяне на план за действие по Европейския пакт за младежта. По време на събитието, представители на компаниите-членове на Мрежата, на държавни и образователни институции и неправителствени организации, обсъдиха заедно приоритетите, в посока на които да бъдат насочени усилията на заинтересованите страни с цел подобряване възможностите за реализация на младежите в България.

Прочетете още »

"Каква е следващата вълна в развитието на изкуствения интелект?" - Огнян Траянов за контрола на човечеството над изкуствения интелект

Не трябва да се тревожим и трябва да очакваме с радост и нетърпение бъдещето, защото новите технологии и това което се представя, най-вече тенденциозно и като заплаха за човечеството, са всъщност нашите освободители. Това каза Огнян Траянов, основател и изп. дир. на "Технологика", председател на БАИТ, председател на Българската мрежа на глобалния договор на ООН, в предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

 

Прочетете още »

Първи дарения към спечелилите каузи от проекта "Игри за добрини"

Направени са първите дарения по проекта „Игри за добрини“ към каузата избрана от Аурубис България, които безапелационно спечелиха Средногорие Велотур 2017.

Отборът на Медното сърце на България избра да подкрепи две нуждаещи се деца от района на Пирдоп, а именно Димитър Табаков и Кристиян Николов. 

Търси се най-голям корпоративен дарител 

За 12 поредна година Български дарителски форум (БДФ) ще връчи наградите „Най-голям корпоративен дарител”.

Конкурсът отличава компаниите, които устойчиво и прозрачно са подкрепяли значими за обществото инициативи и каузи. Наградите се връчват според обема на финансовите инвестиции на компаниите през изминалата 2016 г. и според качествата на техни, реализирани в полза на обществото, програми.

Част от почетното жури ще бъде и Огнян Траянов, Председател на Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН.

Прочетете още »

Проектът „Игри за добрини” продължава спортния си поход с турнир по волейбол

На 7 октомври инициативата на Мрежата „Игри за добрини“ продължава с ново спортно предизвикателство за отборите на нашите компании – турнир по волейбол. Отново ще се борим в името на доброто и съпричастността, отново заедно ще застанем зад ценностите, които ни обединяват.

Турнирът по волейбол ще се организира и проведе с професионалната подкрепа на треньорите и съдиите от волейболна академия „Стойчев-Казийски“. Играта ще се осъществява по оригиналните правила на волейбола, като приветстваме и смесени отбори (мъже и жени). Всички желаещи могат да се регистрират за участие най-късно до 20 септември.

Турнирът по волейбол е 4-та поред спортна проява под мотото #Игри за добрини – летният сезон стартира с много оспорван футболен мач, седмица по-късно се пренесохме на червените тенис кортове, където отборите на нашите компании изпратиха най-добрите си тенисисти, а преди дни станахме свидетели на върховна спортна издръжливост, демонстрирана от велосипедистите, преминали 80- километровия маршрут на Средногорие Велотур 2017.

Прочетете още за проекта или научете как да се включите като се свържете с нас на secretariat@unglobalcompact.bg

Предстои обучение за тазгодишното издание на програмата "Отговорният избор"

На 21 септември предстои обучение към програмата "Отговорният избор", което ще бъде посветено на темата "Излишна ли е излишната храна". 

Обучението ще се води от гост-лектор в лицето на изп. дир. на Българска хранителна банка, г-жа Цанка Миланова и ще засегне теми като това колко храна бива разхищавана, кой най-често разхищава храна в големи количества и какво да правим с остатъците от храна. Ще поговорим и за най-важния въпрос - какво ние самите можем да направим, за да намалим разхищението на хранителни продукти.

По време за обучението участниците ще научат и каква е ролята на Българска хранителна банка по темата и по какъв начин с нейна помощ, храната достига до нуждаещите се. 

Прочетете още за програмата

 „Стара хартия за нова книга“ с пето поредно издание

За пета поредна година в пет града от страната ще се проведе националната екокампания „Стара хартия за нова книга“. Кампанията вече се проведе в Хасково и София и предстои в общините Русе, Пловдив и Бургас, като инициативата дава възможност на децата да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника. 

Прочетете още »

Мтел и фондация „Очи на четири лапи” обучават рекорден брой кучета водачи

Рекорден брой служебни кучета за хора с увреждания – общо 15 – получиха официално фамилията Мтел на традиционното кръщаване, което се организира за десети пореден път от телекома и фондация „Очи на четири лапи”. Събитието се проведе в дома на фондацията и училището, където кучетата преминават към финалната и най-важна част от обучението си за водачи и асистенти.

Прочетете още »

Изключително постижение на “Солвей”: Solar Impulse 2 успешно завършва обиколката си около света и доказва ефективността на устойчивите технологиии

“Солвей” отбеляза постижението на Бертран Пикар и Андре Боршберг, които завършиха околосветския си полет, управлявайки Solar Impulse 2 (Si2). Завръщането в Абу Даби след 40 000 км полет само благодарение на слънчевата енергия е кулминацията на невероятното приключение, в което “Солвей” се включи от самото начало.

Прочетете още »

СИБАНК и фондация BCause и тяхната програма за финансова грамотност на млади хора

Форумите са част от дългосрочната програма на СИБАНК за финансова грамотност - основен приоритет на политиката на компанията за корпоративна социална отговорност. Цел на програмата "Моите финанси" е предоставяне на основни познания по основополагащи финансови теми на младежи в неравностойно положение. 

Прочетете още »


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 13 Feb 2018

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.