Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Октомври 2017

Бизнесът - сила за добро

 
Video - Global Compact Proud of

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the WorldResource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

 

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »

ПРЕДСТОЯЩО

 
 

окт.

25

Conference "The SDGs: Experiences and Progresses

ное.

1-5

"Гордея се с труда на моите родители" - Дни на отворените врати

ное.

14

Извънредно общо събрание на членовете на БМГД на ООН

ное.

23

First European Business-Education Summit

 

ное.

24-25

Детски базар на професиите 2017 г. 

   
 
   
 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »

 

 

ПРЕДСТОЯЩО

 

"Гордея се с труда на моите родители" - Дни на отворените врати

За пета поредна година Българската мрежа на Глобалния договор на ООН организира програмата "Гордея се с труда на моите родители". По традиция Дните на отворените врати в организациите-участници, ще се проведат през първата седмица на месец ноември. 
 
В тазгодишното издание на Програмата участие ще вземат 23 компании, които по оригинален и атрактивен начин ще запознаят децата на своите служители със същността на своята професия. 

 

Извънредно общо събрание на членовете на БМГД на ООН                                                                 

На 14 ноември тази година ще се състои Общо събрание на организациите, членуващи в Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

 

First European Business-Education Summit

 

This event concludes the European Pact for Youth, which was launched in November 2015, as a mutual engagement of EU and business leaders in close collaboration with youth and education.

 

Научете повече

Детски базар на професиите - 2017 г.

На 24-25 ноември в Музейко ще се проведе поредно издание на Детския базар на професиите, където децата ще могат да научат повече за различните професии, да се докоснат отблизо до същността на разнообразни занаяти и да чуят любопитни лекции, които да им бъдат от помощ за тяхното ранно кариерно ориентиране. 

 

Научете повече

Conference "The SDGs: Experiences and Progresses on Their Implementation in Europe"

Purpose of this Conference is to share insights into key policy, business and civil society organizations trends and developments on the SDGs within the European context in order to better understand the state of the play and promote collaboration at local, national and European level among all the different actors engaged in facing the sustainable development challenge.

Научете повече 

 
 
 

НОВИНИ

Излишна ли е излишната храна? - нов обучителен модул по програма "Отговорният избор"  

За милиони хора по света Световният ден на околната среда дава възможност да преоткрият тяхната връзка с природата. Тази година Българската мрежа отбеляза 5 юни с провеждането на вътрешно-фирмени конкурси за кратки истории и серия разходки в градските градини на София.

Прочетете още »

Огнян Траянов участва в първата Национална конференция за юношеството, организирана от УНИЦЕФ

На 26 септември председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов взе участие в първата Национална конференция за юношеството, организирана от УНИЦЕФ. Основната тема в нея бе признаването на юношеството като безценен период за учене, трупане на опит, изразяване на критично мислене и участие в социални и политически въпроси.

„Споделена отговорност за бъдещето“

"Ние, отговорният бизнес сме длъжни да вдъхновим младите, да им покажем радостта  от съзиданието и творчеството." - това бяха само част от думите, които председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов сподели с присъстващите на бизнес панела. 

Заедно с г-н Траянов, своя опит и експертно мнение по темата споделиха г-жа Детелина Смилкова, Вицепрезидент на ВУЗФ и д-р Мартин Бояджиев, доктор по петролни технологии, преподавател в  МГУ "Св. Иван Рилски" и главен експерт "Иновации" в Овергаз Мрежи.

Целите за устойчиво развитие – нов дневен ред за света

На 29 септември, по време на конференция "Икономически предизвикателства към индустрия 4.0", г-жа Александра Тарази, Мениджър локални мрежи в Централата на Глобалния договор в Ню Йорк, произнесе реч, в която адресира целите за устойчиво развитие на Глобалния договор на ООН и важната роля, която Българската мрежа играе в осигуряването на експертиза и обединяването на лидери в колективни действия.   

Прочетете цялото изказване »

„Игри за добрини“ – в името на здравето, спортния дух и добрите каузи

Тази събота станахме свидетели на финалния спортен турнир от тазгодишното пилотно издание на проекта „Игри за добрини“. Зрителите в Овергаз Арена наблюдаваха волейболните мачове, по време на които царяха страхотно настроение, адреналин и желание за победа. 

Прочетете още »

Дискусионна среща за отговорно образование по управление

На 29 септември, като част от конференция "Икономически предизвикателства към индустрия 4.0", беше проведена дискусионната среща "Отговорно образование по управление".

Събитието бе водено от гост-лектора Николай Иванов, част от екипа на PRME, Ню Йорк. Представени бяха добри български и международни практики на отговорно образование по управление, архитектура и строителство, здравеопазване и биотехнология и агробизнес. 

Участие в дискусията взеха шест университета с най-престижното обучение по мениджмънт, които по време на участието си се обединиха около необходимостта лидерите на близкото бъдеще да бъдат не само знаещи, можещи, но и етични хора.

Научете повече за PRME »

Резултатите от стажантската академия на Овергаз - впечатляващи, модерни и приложими идеи

Интерактивни обяви за работа и видеоистории, които да привлекат нови служители в компанията - това предлага отборът победител в състезанието на 11-то издание на Стажантската академия на Овергаз. Голяма част от идеите на стажантите могат и ще бъдат приложени на практика.

Прочетете още »

Кампания „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

За трета поредна година събитията са под мотото на кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. 

Прочетете още »Включете се с новина в бюлетина ни

Ако желаете да се включите в бюлетина на БМГД на ООН с новини на Вашата компания или организация от сферата на КСО или устойчивото развитие, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.

 

<

United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 22 Feb 2018

Вашият имейл адрес бе добавен към към нашия списък с абонати за месечния ни бюлетин. Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.