Stay up to date on UN Global Compact news, engagement opportunities, resources and eventsUnited Nations Global Compact Facebook   twitter   LinkedIn   Youtube
 
Open in Browser   Вижте в браузъра    Forward Абонирайте се  
 

Бюлетин Октомври 2019

Бизнесът - сила за добро

 

Resource - IMPACT: Transforming Business, Changing the World

НОВИНИ ОТ МРЕЖАТА

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩ

ное

22-23

Базар на професиите в София Тех Парк 

 

ное

25-27

 

 

UN Forum on Business and Human Rights 2019 в Женева

ное

14

POLITICO - Sustainable Future Summit в Брюксел

 

дек

3

 

Learning from Peers: How to Report on the SDG's

Online event organised by UN Global Compact Academy

 

дек

3

Фондация BCause организира #ЩедриятВторник под  мотото "Лично за дарителството в училище"

 

 

 
 

 

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕ

И ПРИЯТЕЛИ

Вижте още новини »
 

ПРЕДСТОЯЩО

Базар на професиите 2019 в Спфоя Тех Парк

За пета поредна година Българска мрежа на Глобалния договор на ООН кани деца и младежи да се запознаят от близо с разнообразие от професии

Прочетете още »

POLITICO - Sustainable Future Summit в Брюксел

На 14 ноември POLITICO организира събитие свързано с устойчивото развитие в бъдещето. На него ще бъдат разгледани основните проблеми свързани с притесненията на бизнеса за икономическия ръст и устойчивото развитие. Събитието ще се проведе на английски език. 

Прочетете още »


Learning from Peers: How to Report on the SDG's  (Online събитие)

Събитието ще бъде във формата на виртуален workshop, който ще се фокусира върху обуение за компании. С цел мотивиране на бизнеса да участва по-активно в постигането на Целите за Устойчиво Развитие, събитието ще покаже как компаниите могат да избират подходящи за тях цели и как да ги интегрират успешно в бизнес моделите им.

Научете повече за това какво можете да очаквате по време на форума и как можете да се включете.


Фондация BCause организира #ЩедриятВторник под мотото "Лично за дарителството в училище"

През 2019 година #ЩедриятВторник е на 3 декември. Празникът ще премине под мотото "Лично за дарителството в училище". Фондация BCauuse организира Форум #ЩедриятВтоник на 26 ноември.

Научете повече 


UN Forum on Business and Human Rights 2019 в Женева

Годишният форум за Бизнеса и правата на човека е светова платформа, която обединява повече от 2000 експертам лидери, представители на правителста и международни организации. Темата за 2019 година е "Време за действие: Правителствата като катализатори за Бизнес уважението на правата на човека".

Прочетете още »

 
 

НОВИНИ

Заповядайте на петия пореден Базар на професиите на 22-ри и 23-ти ноември в София Тех Парк

За пета поредна година Българска мрежа на Глобалния договор на ООН кани деца и младежи да се запознаят от близо с разнообразие от професии.

Някой от професиите, които ще бъдат представени на базара са аниматор, хореограф, строителен инженер, blockchain предприемач, фермер и много други.

Прочетете повече »

 

1200 деца опознахме множество професии в рамките на проекта "Гордея се с труда на своите родители"

Тази година близо 1200 деца на служители от 20 различни компании взеха участие в седмото издание на инициативата „Гордея се с труда на своите родители“.

По време на събитието професионалисти от най-различни сфери разкриха по интересен за децата начин тайните на различни професии.

Прочетете повече »

Бизнесът е сила за добро в Северозападна България

На 9 октомври в Дома на енергетиката в Колодуй Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, заедно с АЕЦ "Козлодуй" и Търговско-промишлената палата - Враца, проведе втория за годината регионален форум "Бизнесът - сила за добро".

Прочетете повече »

Волейболните битки в 'Игри за добрини" завършиха с триумф на доброто

Отборът на А1 България спечели турнира в полза на фондация "Очи на четири лапи"

Те дариха 3500 лв. на фондацията.

Прочетете още » 

Коментари от БМГД на ООН по проект на "Визия, цели и приоритети на Националната програма за развитие: България 2030"

Коментари и предложения на Българската Мрежа на Глобалния договор на ООН по Проект на визия, цели и приоритети на Националната програма за развитие БЪЛГАРИЯ 2030.

Прочетете още »

 

 

VUZF Lab с представител в международното училище по кръгова икономика в Италия

По покана на университета Алдо Моро в гр. Бари, Италия, в началото на м. октомври 2019 година проф. Желязкова представи VUZF Lab на престижното международно училище по кръгова икономика в региона Апулия, Италия.

Прочетете още »

АЕЦ "Козлодуй" участва във форум за кариерно ориентиране

Събитието се състоя на 30 октомври в Професионалната гимназия (ПГ) по туризъм „Алеко Константинов” и имаше за цел да популяризира и повиши привлекателността на професионалното образование и обучение сред младите хора.

 Прочетете още »

А1 стартира серия безплатни обучения по компютърна грамотност за възрастни хора в страната

До края на 2019 г. 100 мъже и жени над 55 години в пет населени места ще преминат през специализирания курс, част от програмата „Интернет за всички: 55+“

Прочетете още »

Bulgaria ON AIR подкрепи Националния розов ден за борба с рака на гърдата

Водещите на Новините ON AIR Даниела Владимирова и Петя Кертикова заедно с водещите на “България сутрин” Гергана Венкова и Златимир Йочев и водещата на Времето ON AIR Владимира Илиева носиха розови аксесоари и облекло в ефир в знак на подкрепа към Мисията на Avon да повиши вниманието относно здравето на гърдите.

Прочетете още »

БСК: Насърчаването на работодателя да наема хора с уврееждания е по-добро от санкции

"Насърчаването на работодателите да наемат хора с увреждания е много по-добре да става с насърчителни мерки, отколкото със санкции и налагане на тежести, които не са по силата на работодателите. Това няма да е от полза и за самите хора с увреждания". Това каза пред БНР Жасмина Саръиванова, експерт защита на работодателските интереси в Българската стопанска камара (БСК).

Прочетете още »

Специализирани STEM конструктори ще обучават и забавляват младежите на Стара Загора

Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора поставя началото на специализиран клуб „СЪЗДАТЕЛИТЕ“, в който учениците от региона ще могат да подобряват знанията си в областта на природните и точните науки, развиването на инженерни умения, изследването на физичните закони и роботизираните механизми. Прочетете още »


United Nations Global Compact    Foundation for the Global Compact    Foundation for the Global Compact  

За нас | Новини | Присъединете се | Комюнике | Проекти | Публикации

   

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява компании, академични институции и граждански организации, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Published 11 Nov 2019

Ако не желаете да получавате бюлетина, моля натиснете тук, за да се отпишете.