Овергаз отпразнува своята 25 годишнина

Овергаз отпразнува своята 25 годишнина

overgas 1Овергаз, най-голямата частна газова компания в България, на 25 юни отпразнува своята 25 годишнина. Компанията е един от основателите на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН, а създателят и изпълнителният директор на Овергаз г-н Сашо Дончев бе първият председател на Мрежата.

От момента на създаването си до днес компанията продължава своята мисия на отговорен корпоративен гражданин не само чрез основния си продукт – природния газ, но и като подкрепя стойностни каузи в сферите образование, театър, изкуство, права на човека, екология и предприемачество.overgas 3 За четвърт век Овергаз доказа, че свободният енергиен пазар е възможен, че свободата е най-висша ценност, а творчеството, неравнодушието и съпричастността са основополагащи за развитието на нашето общество.

Основен фокус на празничното мероприятие, посветено на юбилея, бяха служителите на компанията – хората, които с труда, таланта, вдъхновението и енергията си всеки ден постигат успехи и градят бъдещето на Овергаз.

Специално приветствие към компанията и нейният създател отправи г-н Огнян Траянов, настоящ председател на Мрежата:

overgas 2

„Възхитен и запленен съм от възможността да опозная по-отблизо Сашо в работата ни по създаването на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.  Всяка среща с него ни обогатяваше, даваше ни вдъхновение и мотивация, защото е много важно да знаеш, че не си Дон Кихот, излязъл сам на полето, че има и други хора, които мислят, вярват и се борят като теб, и това наистина създаде духа на тази организация.

Сашо Дончев винаги ще остане основополагащият, първият председател на БМГД.

Ние всички сме му благодарни за грижите, напътствията, ентусиазма и ресурсите, които вложи той, за да тръгне нашата организация по верния път, да извоюва своето лице и своето място в обществото, своето признание.


Нека всички да му пожелаем дълги, дълги години с много здраве, за да може с тази мъдрост, която той има, с този опит, този изказ да обогати всички нас, членовете на голямото Овергаз семейство, приятелите на Овергаз, членовете на БМГД
.

Нашето общество има най-много нужда от будители като него!“