Стартира записването за „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите 2021“ на Българската мрежа на глобалния договор на ООН

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Стартира записването за „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите 2021“ на Българската мрежа на глобалния договор на ООН

Поредицата от събития за младежко кариерно ориентиране на Българската мрежа на глобалния договор на ООН – „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите“ – ще се проведе през ноември. Деветото издание на проекта „Гордея се с труда на моите родители” е планирано за 1 ноември, Деня на народните будители. В края на месеца, на 26 и 27 ноември, седмият Базар на професиите ще затвърди позицията си на най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти. Хибридният формат на събитието, комбиниращ възможност за виртуални разходки, стрийминг и присъствие на живо, отново ще даде възможност на деца и младежи да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. 

gordeiase3Участие в двете събития ще вземат компании, организации и професионалисти, които ще споделят опита си чрез предварително записани видеа и разговори на живо. Те ще запознаят гостите и зрителите на онлайн предаването с полезни инструменти за кариерно ориентиране, а създадените материали ще бъдат споделени в платформата за електронно обучение на МОН и други подходящи платформи за кариерно ориентиране. Възможността за присъствено участие на лектори и гости ще се определи от епидемиологичната обстановка и от политиките на всяка участваща компания. Компаниите могат да заявят своето участие до 01 октомври 2021 г. включително, като традиционно ще разчитат на съдействие от Българската мрежа по подготовката за представяне на професиите, както и на практически съвети от наръчниците за провеждане на „Гордея се с труда на моите родители“ и „Базар на професиите”. За да се запишете за проектите е нужно да попълните следната Заявка и да ни я изпратите на secretariat@unglobalcompact.bg

Хибридният формат на провеждане на събитията ще даде възможност за „виртуални разходки“ на децата и младежите в по-голям брой компании, както и за виртуален „обмен“ на деца. Така деца на служители от една компания могат да се потопят в професионалната среда на друга и да чуят разказ от първо лице колко увлекателна може да е всяка професия. 

Доказателство за успешното мигриране на двете събития в този нов формат е предизвикания интерес и достигнатите в социалните мрежи 30 хиляди души през 2020 г., както и бронзовото отличие PR Приз 2021 и получените предварително заявки за участие от компании. Над 3 хиляди са виртуалните разходки на деца и младежи в рамките на „Гордея се с труда на моите родители” 2020, а „Базар на професиите” е привлякъл над 1100 души в деня на събитието.

„Гордея се с труда на моите родители” е проект, в който компаниите отварят врати за децата на своите служители. Така те имат възможност да видят родителите си в друга роля – на експерти, които са част от екип и ежедневно доказват знанията и уменията си, както и да се запознаят с разнообразието от професии в една компания. Проектът цели да покаже, че трудът е потребност и ценност, че всяка професия е необходима за обществото и упражняването ѝ изисква придобиването на определено образование и квалификация. 

„Базар на професиите” е най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти. Проектът е продължение на „Гордея се с труда на моите родители”, в който, чрез различни методи организациите демонстрират ключовите за функционирането им професии и знанията, необходими за тяхното упражняване. На Базара се представят и професии, които са обществено значими, нови и придобиващи широка популярност, както и такива, които се очаква да бъдат необходими и търсени в бъдеще. 

Поредицата от събития за младежко кариерно ориентиране на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН имат амбициозната цел не само да представят на деца и младежи професиите от първо лице, но и да ги убедят, че трудът и образованието са ценности, които позволяват на всеки уверено да върви напред, да изпитва удовлетворение от постигнатото и да допринася за развитието на обществото. Те са израз на обществено полезната и визионерска роля на бизнеса, който се грижи не само за собственото си бъдеще, но и създава условия за удовлетворяваща реализация на младите хора.

Такса участие за компаниите: 

Гордея се с труда на моите родители и Базар на професиите:

  • за членове на БМГД: 700 лв.
  • за компании не-членове: 1000 лв. 

Само за Базар на професиите:

* за компаниите, които са част от “Гордея се с труда на моите родители” 2021, няма такса за Базара

  • за членове на БМГД: 500 лв.
  • за компании не-членове: 700 лв.

За да изявите своето желание да се включите в една от двете или в двете инициативи, моля, попълнете следната Заявка и ни я изпратете на secretariat@unglobalcompact.bg[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]